:: دوره 7، شماره 4 - ( ضميمه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 44-35 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد دی‌اکسیدکربن فوق بحرانی در استخراج و تصفیه‌ی روغن‌‌های گیاهی
آمنه نعمت الهی ، مرتضی مشایخ ، سارا سهراب وندی* ، کیانوش خسروی دارانی ، ایمان برار نژاد باریکی
چکیده:   (13813 مشاهده)
قیمت بالای حلال‌‌های آلی، قوانین زیست محیطی و افزایش نیاز به محصولات دارای ارزش افزوده و فراخالص در صنایع غذایی و دارویی، باعث توسعه‌ی تکنولوژی‌‌های جدید و سالم برای فراوری محصولات غذایی شده است. در سال‌‌های اخیر، استفاده از دی‌اکسید کربن فوق بحرانی به جای روش‌‌های مرسوم (نظیر استخراج با حلال آلی هگزان و روش فشردن مکانیکی) در استخراج روغن‌‌ها و مواد دیگر مورد توجه قرار گرفته است، زیرا اطلاعات مربوط به خطرات ایمنی و زیست‌محیطی استفاده از حلال‌‌های آلی در فراوری غذا در حال افزایش است. مطالعات نشان می‌دهند که احتمال آلودگی فراورده‌ی نهایی با این نوع حلال‌‌ها وجود دارد. بنابراین، صنعت غذا همواره در جست و جوی فن آوری‌‌های جدید جداسازی به منظور استفاده از ترکیبات طبیعی با خلوص بالاتر و در نتیجه، تولید محصولات سالم‌ و با‌کیفیت‌ است. با وجود پیشینه استفاده از سیالات فوق‌بحرانی در بسیاری از تحقیقات، کاربرد تجاری آن پیشرفت اندکی داشته است. این موضوع می‌تواند به دلیل هزینه‌ بالای سرمایه‌گذاری و نیاز به تجهیزات مقاوم به فشار بالا باشد که این هزینه می تواند با گذشت زمان و تولید محصولات باکیفیت جبران شود. واژگان کلیدی: استخراج، تصفیه، روغن، دی‌اکسید کربن فوق بحرانی
واژه‌های کلیدی: استخراج، تصفیه، روغن، دی‌اکسید کربن فوق بحرانی
متن کامل [PDF 918 kb]   (9574 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/11/18 | پذیرش: 1392/7/23 | انتشار: 1392/7/23


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( ضميمه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها