[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 4 - ( ضميمه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 44-35 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد دی‌اکسیدکربن فوق بحرانی در استخراج و تصفیه‌ی روغن‌‌های گیاهی
آمنه نعمت الهی ، مرتضی مشایخ ، سارا سهراب وندی* ، کیانوش خسروی دارانی ، ایمان برار نژاد باریکی
چکیده:   (13802 مشاهده)
قیمت بالای حلال‌‌های آلی، قوانین زیست محیطی و افزایش نیاز به محصولات دارای ارزش افزوده و فراخالص در صنایع غذایی و دارویی، باعث توسعه‌ی تکنولوژی‌‌های جدید و سالم برای فراوری محصولات غذایی شده است. در سال‌‌های اخیر، استفاده از دی‌اکسید کربن فوق بحرانی به جای روش‌‌های مرسوم (نظیر استخراج با حلال آلی هگزان و روش فشردن مکانیکی) در استخراج روغن‌‌ها و مواد دیگر مورد توجه قرار گرفته است، زیرا اطلاعات مربوط به خطرات ایمنی و زیست‌محیطی استفاده از حلال‌‌های آلی در فراوری غذا در حال افزایش است. مطالعات نشان می‌دهند که احتمال آلودگی فراورده‌ی نهایی با این نوع حلال‌‌ها وجود دارد. بنابراین، صنعت غذا همواره در جست و جوی فن آوری‌‌های جدید جداسازی به منظور استفاده از ترکیبات طبیعی با خلوص بالاتر و در نتیجه، تولید محصولات سالم‌ و با‌کیفیت‌ است. با وجود پیشینه استفاده از سیالات فوق‌بحرانی در بسیاری از تحقیقات، کاربرد تجاری آن پیشرفت اندکی داشته است. این موضوع می‌تواند به دلیل هزینه‌ بالای سرمایه‌گذاری و نیاز به تجهیزات مقاوم به فشار بالا باشد که این هزینه می تواند با گذشت زمان و تولید محصولات باکیفیت جبران شود. واژگان کلیدی: استخراج، تصفیه، روغن، دی‌اکسید کربن فوق بحرانی
واژه‌های کلیدی: استخراج، تصفیه، روغن، دی‌اکسید کربن فوق بحرانی
متن کامل [PDF 918 kb]   (9557 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/11/18 | پذیرش: 1392/7/23 | انتشار: 1392/7/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nematollahi A, Mashayekh M, Sohrabvandi S, Khosravi-Darani K, Berarnejad Bariki I. Application of supercritical CO2 in extraction and refining of vegetable oils. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (4) :35-44
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-962-fa.html

نعمت الهی آمنه، مشایخ مرتضی، سهراب وندی سارا، خسروی دارانی کیانوش، برار نژاد باریکی ایمان. کاربرد دی‌اکسیدکربن فوق بحرانی در استخراج و تصفیه‌ی روغن‌‌های گیاهی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (4) :35-44

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-962-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( ضميمه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645