[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای عمرانی پور

لیلا فهمیده*، محمود توکلی، سمیرا عمرانی پور، امیر رجبی،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: وضعیت ظاهری محصولات مهم‌ترین شاخص ارزیابی بازارپسندی است. وجود هر گونه علایم آلودگی، پوسیدگی و نرم شدن میوه طی انبارداری باعث کاهش بازارپسندی محصول می­شود. به همین دلیل استفاده از روش­های ایمن برای کنترل فساد و حفظ کیفیت بافت میوه در دمای مناسب در انبار امری ضروری است.
مواد و روشها: به منظور ارزیابی اثرات تیمارهای مواد شیمیایی و دما بر روی ویژگی­های کمی و کیفی میوه چیکو رقم اُوال در مرحله پس از برداشت، آزمایشی در قالب فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در مرکز تحقیقات کشاورزی شهرستان جیرفت انجام گرفت. در این پژوهش عوامل مورد بررسی شامل مواد شیمیایی (کلریدکلسیم ۶۰ میلی مولار و اسپرمیدین ۲ میلی مولار) و دما (۷ و ۱۲ و ۲۲ درجه سانتی‌گراد) بود.
یافتهها: نتایج جدول تجزیه واریانس نشان داد که اکثر صفات مورد بررسی در محدوده ارقام معنی­دار هستند. تیمار کلریدکلسیم و نگهداری در دمای ۷ درجه ­­­سانتی‌گراد نقش مؤثرتری را نسبت به سایر تیمارها بر روی ویژگی­های افت وزن، حفظ سفتی بافت، حفظ میزان pH، مقدار ماده جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و رنگ نشان داد. تیمار شاهد و نگهداری در دمای ۲۲ درجه، زودتر باعث فساد، خرابی و تغییرات شیمیایی میوه شد.
نتیجه گیری: عمر انبارمانی با کلرید کلسیم با نگهداری در دمای ۷ درجه سانتی‌گراد می­تواند به عنوان روشی ایمن و کارا در افزایش نگه­داری میوه چیکو در انبار و حفظ بهتر کیفیت این میوه­ی سلامتی بخش معرفی شود.

صفحه 1 از 1     

Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4714