[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الكترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در كادر زیر وارد كنید.
..
IFRAME

..
:: خوش آمدید ::

AWT IMAGE

شاپا: ۷۷۵۶-۱۷۳۵

شاپای الکترونیکی: ۰۶۹۴-۲۲۵۲

عنوان نشریه: علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران

سازمان مرتبط: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور

مدیر مسئول: دکتر هدایت حسینی

سردبیر: دکتر تیرنگ نیستانی
مشاور: محمدرضا خوش فطرت

مدیر اجرایی: سید محمد حسینی

ویراستار انگلیسی: دکتر رامین مظاهری نژاد فرد

ویراستار فارسی: دکتر مریم پورثانی

نشانی: تهران- شهرک غرب- بلوار فرحزادی- خیابان ارغوان غربی- انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، صندوق پستی: ۴۷۴۱-۱۹۳۹۵ ، تلفکس: ۲۲۰۸۶۳۴۷-۰۲۱

:: تازه‌ترین مقاله‌ها: دوره 20، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) ::
  |   نکات برجسته
  • رژیم غذایی ضد التهابی می تواند خطر مرگ و میر را در بیماران مبتلا به سیروز کاهش دهد.
  • رژیم غذایی با ظرفیت تام آنتی اکسیدانی بالا و سرشار از آنتی اکسیدان ها با کاهش عوارض و مرگ میر در بیماران مبتلا به سیروز همراه است.
  • بهبود وضعیت تغذیه‌ای، کاهش سوء تغذیه و حفظ توده عضلانی با کاهش خطر مرگ و میر در بیماران بیماران مبتلا به سیرو همراه است.

  |   نکات برجسته   |   چکیده گرافیکی
  • کمردرد مزمن ممکن است متاثر از کمبود ویتامین D، وضعیت التهابی  و شیوه زندگی کم‌تحرک باشد.
  • سطوح پایین ویتامینD و التهاب با بروز بالاتر دردهای مزمن همراه است.
  • سطوح 25-هیدروکسی ویتامین D در زنان مبتلا به کمردرد مزمن، پایین‌تر از سطح نرمال بوده است.
  • شیوه‌های درمانی تمرینات پایدارکننده ستون فقرات و مصرف ویتامین D می‌تواند منجر به کاهش TNF-α  و تنظیم مثبت IL-10 در زنان مبتلا به کمردرد مزمن شود.
  • مداخله ترکیبی در مقایسه با  دو مداخله دیگر منجر به افزایش بیشتر IL-10 می‌شود.


  |   نکات برجسته   |   چکیده گرافیکی
  • کبد چرب غیر الکلی یکی از شایع ترین بیماری‌های متابولیک است که با چاقی ، مقاومت به انسولین، دیابت وبیماری‌های قلبی وعروقی ارتباط دارد .
  • کبد چرب نوعی بیماری مزمن است که ویژگی اصلی آن تجمع چربی و استرس‌های اکسیداتیو است. بنابراین می‌توان یکی از مهم ترین روش‌های درمانی آن را تجویز منابع غذایی و دارویی آنتی اکسیدان‌ها دانست.
  • ژل رویال با  اثرات شناخته شده در کاهش التهاب و دارا بودن خواص آنتی اکسیدانی سبب کاهش معنادار در میانگین وزن، شاخص توده بدنی، دورکمر، درصد چربی بدن، تری گلیسیرید، میزان فیبروزکبدی و FLI  بیماران کبدچرب غیرالکلی پس از اجرای مداخله  شد.
  • مصرف مکمل ژل رویال به همراه  رعایت رژیم غذایی (رژیم‌های کاهش وزن) باعث بهبود شاخص‌های تن سنجی و بیوشیمیایی می‌شود.


  |   نکات برجسته   |   چکیده گرافیکی
  • سبدهای غذایی ابزارهای مهمی برای سیاست‌گذاران هستند تا بر پایه آن در مورد مسائل مرتبط با غذا و انتخاب‌های سالم با توجه به عوامل تغذیه‌ای، اقتصادی، فرهنگی و محیط زیستی برنامه ریزی کنند و نیازمند به‌روزرسانی دوره‌ای هستند.
  • تحلیل ذی‌نقشان مرحله‌ای کلیدی در تدوین سیاست‌های غذایی مؤثر، مقرون به صرفه و پایدار در شرایط پیچیده اجتماعی و اقتصادی ایران است که میزان دانش، قدرت، موضع و منافع هر ذی‌نقش را شناسایی کرده و به رفع موانع و شناسایی فرصت‌ها، تقویت همکاری بین‌سازمانی و موفقیت سیاست‌ها کمک می‌کند.
  • ذی‌نقشان اصلی تدوین سبد مانند انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور و دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت دارای قدرت، آگاهی و موضع حمایتی قابل توجهی بودند. سایر ذی‌نقشان دارای قدرت کمتر، اما همگی حمایتی بودند و اجماع در خصوص اهمیت سبدهای غذایی مطلوب، مقرون به صرفه و پایدار وجود داشت.
  • چالش‌هایی در هماهنگی ذی‌نقشان به دلیل اولویت‌ها و منابع متفاوت وجود دارد که تقویت نقش وزارت بهداشت به عنوان هماهنگ‌کننده مرکزی توصیه شد.


  |   نکات برجسته   |   چکیده گرافیکی
  • قیمت نان محرک مؤثری در تغییر رفتار مصرفی خانوارها است و افزایش قیمت نان موجب کاهش احتمال ایجاد ضایعات نان می‌شود.
  • احتمال ایجاد ضایعات نان خانوارها در صورت تهیه نان از نانوایی‌های آزادپز کمتر است.
  • متغیرهای اقتصادی-اجتماعی و رفتاری مربوط به مصرف کنندگان نظیر سن، سطح تحصیلات، باور به اثرگذاری مصرف زیاد نان بر افزایش وزن و رضایت از کیفیت نان بر احتمال ایجاد ضایعات نان مؤثر هستند.


  |   نکات برجسته
  • اثر ضد میکروبی اسانس زنیان و نایسین بر باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تلقیح شده بر پنیر موزارلا و تغییر پارامترهای میکروبی، شیمایی و حسی آن بررسی شد.
  • نتایج نشان داد که اسانس زنیان و نایسین موجب کاهش تعداد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در نمونه‌های پنیر تیمار شده (نسبت به نمونه شاهد)  شده است.
  • نتایج حاصل از ارزیابی pH نشان داد که غلظت‌های اسانس زنیان و نایسین در طی دوره نگهداری تأثیر معنیداری بر pH  نداشتند.
  • در بررسی خواص حسی بالاترین امتیاز در تمام روزها مربوط به اسانس زنیان 2% بود و اختلاف معنی‎داری با نمونه شاهد داشت.

  |   نکات برجسته   |   چکیده گرافیکی
  • امروزه رهیافت‌های متعددی مانند استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی طبیعی برای بسته بندی مرغ مورد توجه قرار گرفته است.
  • کپسولاسیون اسانس آویشن دنایی با بتاسیکلودکسترین منجر به رهایش آهسته و پیوسته اسانس طی مدت انبارمانی فیله‌های مرغ گردید.
  • پوشش خوراکی کامپوزیت موسیلاژ دانه چیا/کربوکسی متیل سلولز حاوی اسانس کپسوله شده و اپسیلون پلی لیزین می‌تواند ماندگاری فیله مرغ در یخچال افزایش دهد.


  |   نکات برجسته
  • فعالیت ضدباکتری و ضد بیوفیلم پست‌بیوتیک Lactiplantibacillus plantarum SPS1 ‌ در برابر Listeria monocytogenes  تعیین گردید.
  • سوپرناتانت بدون سلول سویه، اثر مهاری بر تشکیل بیوفیلم و تجزیه بیوفیلم‌های بالغ داشت.
  • خواص ضدمیکروبی سویه توسط میکروسکوپ الکترونی و میکروسکوپ کونفوکال تایید گردید.
  • پست بیوتیک Lpb. plantarum SPS1  پتانسیل قابل‌توجهی به‌عنوان مهارکننده‌ی بیوفیلمL. monocytogenes  برای کاهش خطرات آلودگی غذایی در زنجیره غذایی دارد.

:: مقالات دارای بیشترین بازدید پذیرفته شده طی 6 ماه اخیر ::
:: نمایه های نشریه ::

این مجله در پایگاه های زیر نمایه می شود:

SCOPUS, Chemical Abstracts Services (CAS), CINAHL, Index Copernicus, EMRO, CABI, ISC, SIDIran Medex and Magiran

Google Scholar

>
:: ثبت کارآزمایی بالینی ::
پذیرش و بررسی مقالات کارآزمایی بالینی منوط به ارائه مدرک مستند ثبت آن در مرکز ثبت کارآزمایی بالینی ایران (IRCT) به آدرس http://www.irct.ir/ می‌باشد.
>
:: فرم تعهد نویسنده ::
نویسنده محترم: لطفا بعد از مطالعه فرم تعهدات نویسنده نسبت به درج مشخصات نویسندگان در این فرم اقدام و بعد از اسکن از طریق ایمیل (nsftjournal@gmail.com) برای مجله ارسال نمایند. لطفا برای دریافت فرم اینجا کلیک کنید.
>
ورود کاربران
نام کاربری
رمز عبور
ورود خودکار
بازیابی رمز عبور
::
آمار کاربران
:. کل کاربران ثبت شده: 4867
:. کاربران حاضر در وبگاه: 0
:. میهمانان در حال بازدید: 19
::
آمار بازدیدها
تمام بازدید‌ها: 24128346
بازدید 24 ساعت قبل: 8351
::
Academic Web Tools
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 44 queries by YEKTAWEB 4722