[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۵ نتیجه برای نوشاد

سیمین قاسم زاده، دکتر بهزاد ناصحی، محمد نوشاد،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۶ )
چکیده

سابقه و هدف: بیماران مبتلا به بیماری سلیاک باید از مصرف محصولات دارای گلوتن اجتناب کنند. پس برنامه‌ریزی برای تولید فرآورده‌های بدون گلوتن و به‌ویژه نان و همچنین بهبود کیفیت آنها با اهمیت است. در این پژوهش، تأثیر آرد کینوا به عنوان منبع غنی از فیبر، املاح و لیزین بر ویژگی‌های کیفی نان بدون گلوتن بر پایه آرد برنج بررسی شده است.

مواد و روشها: در این پژوهش اثر سه متغیر آرد کینوا (۰ تا ۳۰ درصد)، آرد ذرت (۰ تا ۳۰ درصد) و صمغ زانتان (۰ تا ۵/۱ درصد) بر خصوصیات کیفی (رنگ، بافت، حجم ویژه) و شیمیایی (درصد رطوبت، خاکستر، چربی و قدرت تورم مغز) نان بدون گلوتن بر پایه آرد برنج بررسی شد. نتایج در قالب طرح مرکب مرکزی مدل‌سازی و تجزیه و تحلیل شدند.

یافتهها: نتایج آنالیز واریانس نشان داد مدل درجه دوم برازش شده برای پاسخ­ها معنی­دار (۰۵/۰p<) و شاخص عدم برازش برای این مدل­ها غیر معنی­دار (۰۵/۰p>) بود. بنابراین صحت مدل برای برازش اطلاعات تأیید گردید. همچنین با افزودن آرد کینوا و صمغ زانتان به نان حجم مخصوص، محتوی رطوبت و خاکستر نمونه‏های نان افزایش یافته و سبب بهبود بافت و رنگ نان شد.

نتیجه گیری: نتایج نشان می‌دهد که استفاده از آرد کینوا برای تولید نان بدون گلوتن امکان‌پذیر است و فرمول بهینه دارای ۳۹/۱۹% آرد کینوا، ۳۹/۹% آرد ذرت و ۵/ % صمغ زانتان است.

واژگان کلیدی: سلیاک، آرد کینوا، زانتان


سحر اصغری پور، محمد نوشاد، بهزاد ناصحی، حسین جوینده، شهرام بیرقی طوسی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: امروزه تقاضا برای تولید محصولات فراسودمند به منظور پیشگیری از بیماری‌های مختلف و بهبود سلامت جسمی و ذهنی مصرف‌کنندگان در حال افزایش است. غذاهای حاوی فیبر می‌توانند نقش مهمی در نیل به این هدف ایفا کنند. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی تأثیر استفاده از پودر هسته خرما به عنوان منبع فیبر بر ویژگی‌های  کیفی و عملگرای اسنک می‌باشد.
مواد و روشها: به منظور فرمولاسیون و تهیه نمونه های اسنک از دستگاه اکسترودر دو مارپیچ استفاده شد. برای ارزیابی تأثیر افزودن پودر هسته خرما بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی اسنک ها، محتوی رطوبتی، شاخص جذب آب، شاخص حلالیت آب، ضریب جذب روغن، بافت، رنگ، ترکیبات فنل کل، خاصیت آنتی اکسیدانی و ریزساختمان اسنک‌های تولید شده در طی ۹۰ روز انبارمانی مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: افزودن پودر هسته خرما سبب کاهش محتوی رطوبتی، شاخص‌های L* و b* ، میزان جذب آب در نمونه‌ها شد. هم چنین افزودن پودر هسته خرما سبب افزایش مقبولیت، شاخص a*، درصد جذب روغن و افزایش قدرت آنتی  اکسیدانی در نمونه‌ها شد. افزودن پودر هسته خرما سبب افزایش میزان ترکیبات فنلی کل (۸۶/۵ معادل اسید گالیک) در نمونه بهینه نسبت به نمونه شاهد (۵۵/۴ معادل اسید گالیک) و افزایش سختی و ایجاد بافت متراکم تر در نمونه‌های بهینه شد.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، با افزودن پودر هسته خرما می‌توان اسنک هایی با ارزش تغذیه‌ای و عملگرای بالایی تولید کرد.
بهروز علیزاده بهبهانی، محمد نوشاد،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: امروزه کاربرد باکتری­های اسید لاکتیک در صنعت غذا جهت ایجاد اثرات سلامتی­بخش رو به گسترش است. هدف از این پژوهش جداسازی و شناسایی باکتری­های اسید لاکتیک از پنیر محلی شهرستان بهبهان و همچنین ارزیابی ویژگی­های تکنولوژیکی و ضدمیکروبی آن­ها بود.
مواد و روشها: باکتری­های لاکتوباسیلوس با استفاده از آزمون­های بیوشیمیایی تا سطح جنس شناسایی و پس از گروه­بندی بر اساس نمایۀ تخمیر کربوهیدرات، شناسایی با استفاده از روش توالی­یابی ژن ۱۶S rRNA انجام پذیرفت. آزمون­های تولید اسید، فعالیت اتولیتیکی و لیپولیتیکی جهت بررسی ویژگی­های تکنولوژیکی سویه­ها انجام پذیرفت. در نهایت فعالیت ضد­میکروبی سویه­ای که بهترین پاسخ را نسبت به آزمون­های تکنولوژیکی از خود بروز داد، علیه باکتری­های بیماری­زای شاخص غذایی مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: باکتری­های لاکتوباسیلوس پنیر محلی شهرستان بهبهان متعلق به ۵ باکتری، لاکتوباسیلوس ساکی، لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم، لاکتوباسیلوس آگیلیس، لاکتوباسیلوس هلویتیکوس و لاکتوباسیلوس سالیواریوس بود. توانایی کاهش pH توسط در زمان­های h ۳، ۶ و ۲۴ پس از شروع تلقیح، در دمای°C  ۳۰ انجام شد. به جز باکتری لاکتوباسیلوس پاراپلانتاروم و لاکتوباسیلوس سالیواریوس که طی ۳ ساعت کمتر از ۴/۰ واحد کاهش pH ایجاد نمودند بقیه سویه­ها توانایی تولید اسید مطلوبی در زمان کم از خود نشان دادند. بالاترین میزان تولید اسید مربوط به سویه لاکتوباسیلوس هلویتیکوس با تغییر ۶۶/۰ واحد در pH طی ۳ ساعت تخمیر (دمای°C  ۳۰) مشاهده گردید. تمامی سویه­ها فعالیت اتولیتیکی مطلوبی از خود بروز دادند. طبق نتایج به دست آمده، ۴ سویه فعالیت لیپولیتیکی نشان دادند که بیشترین فعالیت لیپولیتیکی متعلق به لاکتوباسیلوس هلویتیکوس و کمترین مقدار متعلق به لاکتوباسیلوس سالیواریوس بود. نتایج آزمون ضد­میکروبی نشان داد سوپرناتانت اسیدی و خنثی شده باکتری لاکتوباسیلوس هلویتیکوس بر تمامی سویه­های بیماری­زا اثر داشت و اشرشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب مقاوم­ترین و حساس­ترین سویه بودند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به­دست آمده سویه لاکتوباسیلوس هلویتیکوس دارای بهترین ویژگی­های تکنولوژیکی و ضدمیکروبی جهت استفاده  به­عنوان کشت الحاقی در صنایع لبنی می­باشد.
بهروز علیزاده بهبهانی، محمد نوشاد، حسین جوینده،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: باکتری­های جنس لاکتوباسیلوس به­طور گسترده­ای در طبیعت و به­خصوص فراورده­های لبنی وجود دارند. این میکروارگانیسم­ها در طول فرایند تخمیر، ترکیباتی مختلفی مانند اسیدهای آلی و باکتریوسین تولید می­کنند که دارای فعالیت ضدمیکروبی می­باشند. هدف از این پژوهش جداسازی، شناسایی و تعیین فعالیت ضدمیکروبی باکتریوسین تولیدی توسط سویه­های ایزوله شده لاکتوباسیلوس از ماست محلی شهرستان بهبهان بود.
مواد و روشها: در این پژوهش جدایه­های لاکتوباسیل ماست محلی شهرستان بهبهان توسط روش آنالیز ژن ۱۶S rRNA شناسایی و سپس اثر ضدمیکروبی باکتریوسین تولیدی علیه ۵ سویه باکتری شاخص غذازاد به ­روش­های انتشار در آگار به کمک چاهک و دیسک مورد بررسی قرار گرفت. اثر آنزیم­های پروتئولیتیک، حرارت و pH بر فعالیت و پایداری باکتریوسین سویه­های لاکتوباسیوس نیز بررسی شد.
یافتهها: نتایج حاصل از روش چاهک و دیسک نشان داد که بیشترین اثر مهارکنندگی روی باکتری­های شیگلا دیسانتری، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا ، میکروکوکوس لوتئوس و لیستریا مونوسیتوژنز به­ترتیب مربوط به جدایه­های لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، لاکتوباسیلوس کازئی و لاکتوباسیلوس بوشنری بود. جدایه میکروکوس لوتئوس حساس­ترین و سودوموناس آئروژینوزا مقاوم­ترین باکتری بیماری­زا در برابر اثر ترکیبات باکتریوسینی بودند. ترکیبات ضد­میکروبی تولید شده توسط آنزیم­های پروتئولیتیک غیر فعال شدند اگر چه در برابر حرات و pH پایداری خود را حفظ کردند.
نتیجه گیری: باکتریوسین تولید شده توسط لاکتوباسیل­های بومی، قادر به مهار طیف وسیعی از میکروارگانیسم­های شاخص غذازاد موجود در مواد غذایی می­باشند و می­توانند به عنوان نگهدارنده­های زیستی سالم و بی­خطر استفاده شود.
امید هدایتی دزفولی، محمد حجتی، محمد نوشاد، حسین جوینده،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: استفاده از پیش تیمارهای مطلوب قبل از فرآیند خشک کردن می­تواند تا حدود زیادی سبب بهبود ویژگی­های کیفی محصول نهایی خشک شده شود. در این تحقیق اثر پرتو ماورابنفش-طیف بی(UV-B)  و آبلیمو به عنوان پیش فرآیند بر ویژگی­های کیفی برش­های کیوی خشک شده به روش هوای داغ بررسی شد.
مواد و روشها: بدین منظور از دستگاه مه ­پاش جهت پاشش آبلیمو با غلظت ۱% در فواصل زمانی (صفر، ۵/۲، ۵، ۵/۷ دقیقه) و پیش­تیمار UV-B در فواصل  زمانی (صفر، ۶۰، ۱۲۰ دقیقه) استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان دادند که استفاده از پیش‌تیمار UV-B و آبلیمو قبل از خشک شدن کیوی باعث کاهش معنی‌دار درصد چروکیدگی، تغییر رنگ، سفتی و همچنین افزایش مجدد بازجذب آب شد. مقادیر فنول کل، ظرفیت آنتی­اکسیدانی و اسیدیته در نمونه­های پیش­تیمار شده با UV-B و آبلیمو نسبت به نمونه شاهد افزایش یافت. از طرفی استفاده همزمان از آبلیمو و UV-B موجب افزایش معنی­داری در ویتامین ث نمونه­ها شد واز ۵۱/۴ میلی­گرم در ۱۰۰ گرم نمونه شاهد به ۰۱/۳۶ میلی­گرم در ۱۰۰ گرم نمونه تیمار شده به مدت ۷ دقیقه با پاشش آبلیمو و پرتودهی ۱ ساعته افزایش یافت. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که استفاده از UV-B و آبلیمو موجب افزایش معنی­داری در مقبولیت ویژگی­های حسی کیوی­های خشک شده شد.
نتیجه گیری: با توجه به یافته­های این پژوهش، استفاده از آبلیمو و UV-B به عنوان پیش تیمار تأثیر مطلوبی بر خصوصیات کیفی نمونه‌های کیوی خشک شده گذاشتند و آنها می توانند به عنوان یک پیش تیمار مناسب برای خشک کردن میوه ها با هوای داغ استفاده گردند.

صفحه 1 از 1     

Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 4714