[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای یگانه زاد

فاطمه علی اکبری، نارملا اصفی، سمیرا یگانه زاد،
دوره ۱۳، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

سابقه و هدف: تولید شکلات­های مقاوم به حرارت، امکان استفاده از این محصول لذیذ را در فصل تابستان در مناطق خاص و شرایط آب و هوای گرمسیری فراهم می­کند هدف از این مطالعه، بررسی افزایش نقطه ذوب شکلات  با استفاده از نشاسته ذرت و ژلاتین است.
مواد و روشها: برای این منظور نشاسته ذرت و ژلاتین در پنج سطح ۰، ۲، ۴، ۶، ۸ و ۱۰% در فرمولاسیون شکلات شیری مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای تولید شده از نظر پروفیل نقطه ذوب و ویژگی­های حسی (رنگ، بو، طعم، احساس دهانی، ویژگی ذوب شدن و پذیرش کلی) و بافت، با شکلات کنترل مقایسه شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که بیشترین دمای شروع ذوب شکلات حاوی ژلاتین و نشاسته ذرت ۱۰% به ترتیب ۵/۳۸ و ۹/۳۵ سانتی­گراد بود و این غلظت دمای ذوب شدن را به طور قابل توجهی در مقایسه با شکلات کنترل با نقطه ذوب ۲/۲۷ درجه سانتی­گراد، افزایش داد (۰۵/۰p). .همچنین بیشترین آنتالپی در تیماری با ۱۰% ژلاتین، ۳۴/۳۵ ژول بر گرم بود. این در حالی است که  تفاوت معنی­داری در ویژگی­های حسی نمونه­های تیمار شده مشاهده نگردید (۰۵/۰p).
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که با توجه به اثر غیر معنی­داری این دو ماده در ویژگی­های حسی و افزایش نقطه ذوب می­توان از این مواد در تولید شکلات مقاوم به حرارت در نواحی گرمسیری استفاده نمود.


مرتضی محمدی، محمد قربانی، عادل بیگ بابایی، سمیرا یگانه زاد، علیرضا صادقی ماهونک،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: امروزه با توجه به این که سالیانه حجم زیادی از ضایعات محصولات کشاورزی در بخش‌های مختلف صنعت و کشاورزی تولید می‌شود و بخش عمده‌ای از این ضایعات بدون هیچ گونه تبدیلی در طبیعت رها می‌شود، لزوم استفاده و یافتن کاربرد این ضایعات، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.
مواد و روشها: یکی از محصولات کشاورزی با حدود ۴۰% ضایعات، میوه پسته می‌باشد. از این رو در این مطالعه ترکیبات فنولی موجود در پوست سبز پسته با استفاده از سیال مادون بحرانی آب استخراج و خواص رادیکال‌گیرندگی، احیاکنندگی آهن و پایدارکنندگی روغن برای عصاره‌ها اندازه‌گیری شد. فرایند استخراج توسط آب مادون بحرانی در دماهای ۱۲۰ تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد، با نسبت اختلاط ثابت ۱:۲۰ نمونه و حلال و فشار ثابت ۳۰ بار انجام و نتایج آن با عصاره به دست آمده به روش خیساندن مقایسه شد. به عنوان شاهد مثبت از آنتی‌اکسیدان‌های BHT، اسیدآسکوربیک و آلفاتوکوفرول جهت مقایسه بهتر نتایج بهره گرفته شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که با افزایش دما از ۱۲۰ تا ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد، میزان ترکیبات فنولی افزایش یافت. عصاره به دست آمده از روش خیساندن، دارای بالاترین غلظت مورد نیاز برای احیا ۵۰% از یون‌های Fe به Fe بود. عصاره به دست آمده در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد با استفاده از آب مادون بحرانی، دارای قدرت پایدارکنندگی مشابه با BHT بود.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این مطالعه می‌توان بیان نمود که دمای بهینه برای استخراج ترکیبات فنولی دمای ۱۵۰ درجه سانتی‌گراد بود و قدرت رادیکال‌گیرندگی و احیاکنندگی عصاره‌های استخراجی به صورت معنی‌داری دارای همبستگی با مقدار ترکیبات فنولی بود.

صفحه 1 از 1     

Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4714