[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای خصوصیات کیفی

محسن مختاریان، حمید توکلی پور، احمد کلباسی اشتری،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: پسته یکی از مهم‌ترین اقلام صادرات غیرنفتی کشورمان است. با توجه به اهمیت روش خشک‌کردن در حفظ خصوصیات کیفی محصولات تولیدشده از مغز پسته و همچنین بهره‌گیری از منابع انرژی تجدید پذیر، یک خشک‌کن خورشیدی مجهز به سیستم بازگردش هوا طراحی و ساخته شد و نتایج آن با روش خشک‌کردن سنتی در معرض تابش مستقیم آفتاب مقایسه گردید.

مواد و روشها: پسته رقم کله قوچی به‌صورت روزانه از یکی از باغات شهرستان سبزوار جمع‌آوری گردید. به‌منظور ارزیابی خشک‌کن خورشیدی، عمل داده‌برداری به‌صورت روزانه از ساعت ۹ صبح تا ساعت ۱۵ بعد از ظهر انجام گردید. برخی خصوصیات کیفی محصول تولید نظیر چروکیدگی، میزان رطوبت، شاخص‌های رنگ و خصوصیات حسی پسته تولیدی مورد اندازه‌گیری و ارزیابی قرار گرفت.

یافتهها: نتایج نشان داد که روش خشک کردن خورشیدی پسته سبب کاهش ۵۷/۳۱ % در زمان خشک کردن نسبت به روش سنتی در معرض تابش آفتاب گردید. بررسی خصوصیات کیفی پسته تولیدی نشان داد که پسته‌های خشک شده به روش خورشیدی در حالت بازگردش هوا کمترین میزان چروکیدگی، میزان رطوبت و تغییرات رنگ را داشت. همچنین نتایج نشان داد که روش خشک کردن سنتی در معرض تابش مستقیم آفتاب از لحاظ برشته بودن، بیشترین امتیاز را داشت.

نتیجه گیری: به‌طور کلی با توجه به پتانسیل بالای ایران در زمینه انرژی خورشیدی، به‌کارگیری انرژی خورشیدی در خشک کردن محصولات کشاورزی به‌ویژه در زمینه خشک کردن پسته توصیه و تأکید می‌گردد.


حمید بابائی، محمود کهنه پوشی، الهام آزادفر،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده

سابقه و هدف: مصرف زیاد مایونز و استفاده از نگهدارنده‌های مصنوعی، اهمیت مطالعه روی کاربرد عصاره­های طبیعی با هدف بهبود کیفیت و افزایش طول مدت نگهداری سس را ضروری می­کند. هدف از این پژوهش بررسی تأثیر عصاره هسته عناب به­عنوان تأثیر سینرژیستی برای نگهدارنده­های شیمیایی بر ویژگی­های شیمیایی، میکروبی و حسی سس مایونز بود.
مواد و روشها: تیمارهای مورد آزمایش، سس مایونز حاوی نگهدارنده شیمیایی بنزوات سدیم (۰۶/۰ درصد وزنی) و عصاره هسته عناب (۰، ۱/۰، ۲/۰، ۳/۰، ۴/۰ و ۵/۰ درصد وزنی) سس حاوی عصاره هسته عناب (۱/۰، ۲/۰، ۳/۰، ۴/۰ و ۵/۰ درصد وزنی) بدون نگهدارنده شیمیایی و سس مایونز فاقد هر گونه نگهدارنده (شیمیایی و یا طبیعی) بودند. محصول پس از تولید بسته بندی شده و در دمای یخچال نگهداری شد. تمامی آزمون­های شیمیایی، میکروبی و حسی در فواصل زمانی بلافاصله پس از تولید، بعد از گذشت یک روز، یک ماه پس از تولید و دوماه پس از تولید و در سه بار تکرار انجام گرفت.
یافتهها: نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد که شمارش کلی میکروبی در نمونه­های حاوی عصاره هسته عناب به طور معنی­داری نسبت به نمونه فاقد هرگونه نگهدارنده کمتر است(۰۵/۰p<). سس مایونز حاوی ۵/۰ درصد عصاره هسته عناب از نظر حسی با کسب نمره بسیار خوب، نشان داد که از نظر عطر و طعم بیش از سس بدون عصاره هسته عناب مورد پذیرش کلی مصرف‌کنندگان واقع شد.
نتیجه گیری: از مجموع موارد فوق می­توان نتیجه گرفت که عصاره هسته عناب که تاکنون جزء ضایعات محسوب می­شد، می­تواند جایگزینی طبیعی برای نگهدارنده­های شیمیایی در بازار گردد.
 

صفحه 1 از 1     

Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4704