[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای پلی‌ساکاریدها

فاطمه آذری کیا، سلیمان عباسی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۷ )
چکیده

سابقه و هدف: پلی‌ساکاریدهای محلول سویا به عنوان یک ماده افزودنی با ارزش در صنعت غذا، بهویژه در پایدارسازی نوشیدنیهای اسیدی شیر و امولسیونها کاربرد گستردهای دارد و ماده اولیه مورد نیاز برای تولید آن، یعنی اکارا (Okara)، از ضایعات کارخانجات تولید فراوردههای سویاست؛ در این تحقیق، استخراج پلی‌ساکاریدهای محلول سویا با و بدون اِعمال عملیات متوکسیل‌زدایی از اکارای خشک و با اِعمال متوکسیل‌زدایی از اکارای مرطوب حاصل از استخراج شیر سویا بررسی شد. مواد و روش‌ها: بهمنظور تعیین تاثیر شرایط بهینه متوکسیل‌زدایی بر استخراج، از روش آماری سطح پاسخ استفاده شد. متغیرهای به کار رفته عبارت بودند از دما (۶۰، ۷۵ و ۹۰ درجه سانتیگراد) و نسبت آب به اکارا (۱:۶، ۱:۸ و ۱:۱۰). استخراج انواع مختلف پلی‌ساکاریدها در شرایط مختلف دمایی (۱۲۰ و ۱۳۰ درجهی سانتیگراد)، pH (۳ و ۵/۴) و مدت زمان حرارتدهی (۲ و ۳ ساعت) انجام شد. پس از خالصسازی، ترکیب شیمیایی و بازده استخراج آنها تعیین شد. یافته ها‌: با توجه به نتایج بهدست آمده، متغیرهای مستقل بهکار رفته (دما و نسبت آب به اکارا) بر میزان مواد جامد کل استخراجی به شکل معنی‌داری (بهترتیب ۰۰۰۱/۰P< و ۰۱/۰P<) تاثیر داشت و میان متغیرهای مستقل و میزان پاسخ، رابطه‌ خطی برقرار بود. افزایش دما و کاهش pH موجب افزایش میزان مواد جامد کل استخراجی شد. pH از عوامل مهمی بود که در استخراج پلی‌ساکاریدهای محلول سویا با وزن مولکولی بالا تاثیر داشت. بهترین شرایط استخراج پلی‌ساکاریدهای محلول با وزن مولکولی بالا چنین به دست آمد: بدون اِعمال متوکسیل‌زدایی، ۵/۴=pH و دمای Cº۱۲۰ به مدت ۲ ساعت و با اِعمال متیلزدایی، ۵/۴=pH و دمای Cº‌۱۳۰ به مدت ۳ ساعت (بازده استخراج بهترتیب ۶/۱± ۸/۳۰ و ۰۴/۱± ۴/۲۲ درصد). نتیجه گیری: ضایعات حاصل از استخراج شیر سویا (اکارا) یک منبع طبیعی، ارزان قیمت و در دسترس برای استخراج فراوردههایی با ارزش افزوده بالا، یعنی انواع پلی‌ساکاریدهای محلول بود و خشک کردن اکارای مرطوب نیز هیچگونه تاثیر منفی بر فرایند استخراج و میزان بازده استخراج پلی‌ساکاریدهای محلول نداشت.
مه رو مرادیان، علی گنجلو، ماندانا بی مکر،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

سابقه و هدف: در این پژوهش با توجه به توانایی پلی­ساکاریدها برای اصلاح خواص رئولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی فرآورده­های غذایی تأثیر افزودن پلی­ساکاریدهای برگ فیجوآ بر ویژگی­های فیزیکی، شیمیایی و حسی ماست کم چرب طی ۲۰ روز نگهداری مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: مقادیر مختلف از پلی­ساکاریدهای برگ فیجوآ در غلظت­های ۵/۱، ۵/۲ و ۵/۳ درصد وزنی- وزنی با شیر کم چرب استاندارد پاستوریزه مخلوط شد. سپس ۳ درصد آغازگر تجاری ماست به مخلوط شیر و پلی­ساکاریدهای برگ فیجوآ اضافه گردید. پس از تکمیل فرایند تولید ماست، pH، اسیدیته قابل تیتر، آب اندازی، گرانروی و خصوصیات حسی ماست کم چرب در طول دوره نگهداری در یخچال مورد ارزیابی قرار گرفت. کلیه آزمایش­ها برای تیمارهای مورد مطالعه با سه تکرار انجام شد.
یافتهها: با افزودن پلی­ساکاریدهای برگ فیجوآ به فرمولاسیون ماست کم چرب در مقایسه با نمونه شاهد طی دوره نگهداری میزان pH و آب اندازی کاهش در حالی­که اسیدیته قابل تیتر و گرانروی افزایش یافت. با افزایش غلظت پلی­ساکاریدها امتیاز رنگ، عطر و پذیرش کلی کاهش یافت در حالی­که امتیاز بافت افزایش یافت. ماست کم چرب حاوی ۵/۱ درصد از پلی­ساکاریدهای برگ فیجوآ بالاترین امتیاز پذیرش کلی را کسب نمود.
نتیجه گیری: پلی­ساکاریدهای برگ فیجوآ را می­توان به عنوان یک ترکیب عملگر طبیعی ارزان قیمت و با ارزش در صنعت غذا خصوصاً در تهیه محصولات لبنی کم چرب به منظور بهبود ویژگی­های فیزیکی، شیمیایی و حسی استفاده نمود.


صفحه 1 از 1     

Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 28 queries by YEKTAWEB 4714