[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای کروماتوگرافی مایع فاز معکوس

مرضیه کمانکش، عبدالرضا محمدی*، فاطمه برزگر، افسانه ملاحسینی،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۰ )
چکیده

سابقه و هدف: فرآیند حرارت دادن، پختن و کباب کردن محصولات گوشتی سبب تشکیل آمین­های آروماتیک حلقوی قطبی و غیر قطبی به عنوان ترکیبات آلاینده در مواد غذایی غنی از پروتئین می­شود. این تحقیق با هدف اندازه­گیری مقدار آمین­های آروماتیک حلقوی قطبی و غیرقطبی با دو روش استخراج الکتروغشایی مسطح جدید برای اولین بار و میکرواستخراج حلال سبک و مقایسه دو روش، در گوشت کبابی انجام شد.
مواد و روشها: در این پژوهش دو روش مؤثر استخراجی شامل استخراج حلال سبک و همچنین استخراج الکتروغشایی مسطح در مرحله آماده­سازی نمونه به کار گرفته شدند. فاکتورهای اثرگذار در استخراج آمین­های آروماتیک حلقوی برای هر روش به طور جداگانه بهینه شدند. همچنین ارقام شایستگی روش­های آنالیزی پیشنهادی با یکدیگر مقایسه شدند.
یافتهها: مقدارهای بهینه برای هر فاکتور مؤثر در استخراج برای هر دو روش به دست آمد. آزمون­های اعتبارسنجی هر دو روش آنالیزی انجام پذیرفت و یافته ها نشانده­­ توانایی  بالای هر دو روش در آنالیز نمونه­های حقیقی بود. راندمان بیشتر از ۹۰ درصد برای هر دو روش، حد تشخیص بین ۲/۰ تا ۷/۱ نانوگرم بر گرم و انحراف استاندارد بین ۵/۳ تا ۸ درصد کارایی روش‌های پیشنهادی در نمونه­های حقیقی را به خوبی اثبات می‌کند. مقادیر میزان آمین­های آروماتیک حلقوی در گستره ۸-ND نانوگرم در گرم در نمونه‌های حقیقی یافت شد.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش ثابت کرد که روش­های میکرواستخراجی به کار برده شده برای تعیین میزان آمین­های آروماتیک حلقوی در محصولات گوشتی حساسیت، دقت، صحت و بازیابی بالایی دارند. همچنین حجم حلال­های استخراجی به کار برده شده در هر دو روش بسیار کم می‌باشد که از نظر شیمی سبز نقطه قوت روش‌های پیشنهادی می­باشند. روش‌های پیشنهادی قابلیت کاربرد برای انواع گوشت‌های کبابی را در تعیین آمین­های آروماتیک حلقوی دارند.

صفحه 1 از 1     

Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.03 seconds with 27 queries by YEKTAWEB 4714