[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 92-83 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه‌ی اثر دو نسبت مکمل یاری کربوهیدرات - پروتئین whey بر شاخص های آسیب عضله پس از فعالیت مقاومتی برون گرا
فواد عسجدی ، حمید اراضی* ، سحر فرازی ثمرین
چکیده:   (11077 مشاهده)
سابقه و هدف: کوفتگی عضلانی تأخیری پس از اجرای فعالیت‌های مقاومتی یا تمرینات دارای جزء برون‌گرا احتمالاً در اثر آسیب و تخریب ساختار عضلانی به وجود می‌آید و تغذیه با ایفای نقش حیاتی در هر دو فرایند‌ سنتز و کاتابولیسم پروتئین در فعالیت‌ بدنی می‌تواند بر میزان آسیب عضلانی موثر باشد. هدف از این تحقیق، بررسی اثر مکمل‌یاری کربوهیدرات- پروتئین با نسبت‌های متفاوت بر شاخص‌های آسیب پس از یک جلسه فعالیت مقاومتی برون‌گرا (eccentric resistance exercise) بود. مواد و روشها: 24 مرد داوطلب غیرورزشکار (سن4/2±5/21 سال، قد 7/4±176 سانتی‌متر، وزن 4/5± 6/73 کیلو‌گرم، شاخص توده‌ی بدنی 9/1±3/24 کیلوگرم بر مترمربع، چربی بدن 5/2±1/16 درصد) به صورت تصادفی و دوسوکور به سه گروه 8 نفره‌ی مکمل 1 (کربوهیدرات به پروتئین whey) (1به3)، مکمل2 (1به4) و دارونما (آسپارتام) تقسیم شدند. کراتین‌کیناز و لاکتات‌دهیدروژناز سرم به روش فتومتری و درد عضلانی با استفاده از مقیاس استاندارد PAS در زمان‌های قبل، 24 و 48 ساعت پس از آزمون مقاومتی که شامل حرکت خم شدن زانو بود، اندازه‌گیری شد. یافتهها: هر دو نسبت مکمل باعث کاهش معنی‌دار میزان CK، LDH و درد عضلانی نسبت به گروه دارونما شدند (05/0P<) اما بین دو مکمل تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد (05/0P>). نتیجه گیری: مکمل‌های کربوهیدرات- پروتئین whey با نسبت‌های مذکور می‌توانند سبب کاهش میزان شاخص‌های آسیب عضلانی شوند. اما نسبت مناسب دو درشت‌مغذی جهت کاهش حداکثری این شاخص‌ها، برای استفاده در نوشیدنی‌های ورزشی و تجویز برای افرادی که شروع به ورزش می‌کنند، به پژوهش‌های بیشتری نیاز دارد. واژگان کلیدی: فعالیت مقاومتی برون‌گرا، مکمل کربوهیدرات – پروتئین whey ، کوفتگی عضلانی تأخیری
واژه‌های کلیدی: فعالیت مقاومتی برون‌گرا، مکمل کربوهیدرات – پروتئین whey، کوفتگی عضلانی تأخیری
متن کامل [PDF 246 kb]   (6302 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/10/17 | انتشار: 1391/10/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asjodi F, Arazi H, Farazi Samarin S. Comparing the effects of dietary supplementation with carbohydrate and whey protein at two ratios on muscle damage indices after eccentric resistance exercise. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (4) :83-92
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-933-fa.html

عسجدی فواد، اراضی حمید، فرازی ثمرین سحر. مقایسه‌ی اثر دو نسبت مکمل یاری کربوهیدرات - پروتئین whey بر شاخص های آسیب عضله پس از فعالیت مقاومتی برون گرا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (4) :83-92

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-933-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4657