[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 287-281 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی خصوصیات شیمیایی و میکروبیولوژیکی فراورده‌های گوشتی مورد استفاده در شهر کرمانشاه، سال 1390
احسان صادقی ، امیر حسین هاشمیان* ، میترا محمدی ، رضا محمدی
چکیده:   (6823 مشاهده)
سابقه و هدف: فراورده‌های گوشتی از جمله منابع تامین‌کننده پروتئین برای تغذیه انسان به شمار آمده و مصرف آن‌ها در جوامع کنونی همواره رو به افزایش است. این پژوهش با هدف تعیین خصوصیات شیمیایی و میکروبیولوژیکی فراورده‌های گوشتی مورد استفاده در شهر کرمانشاه در سال 1390 انجام پذیرفت. مواد و روش‌ها: مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی می‌باشد. از فراورده‌های گوشتی مختلف به طور تصادفی تعداد 100 نمونه جمع‌آوری شد و مطابق دستورالعمل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، از نظر شیمیایی و میکروبیولوژیکی مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌ها با استفاده از نرم افزارSPSS و آزمون آنالیز واریانس یک طرفه تحلیل شد. یافته‌ها: میزان آلودگی میکروبی نمونه‌ها به صورت زیر بود: 100% کپک و مخمر، 58% کلیفرم، 53% استافیلوکوک، 17% اشرشیاکلی و 3% سالمونلا. در 3% از نمونه‌های جمع‌آوری شده تمامی میکروارگانیسم‌ها حضور داشتند. دامنه پروتئین از 3/8 تا 1/19 گرم در صد گرم متغیر بود. این میزان برای چربی 5/9 تا 8/26، نمک 58/0 تا 67/4 و خاکستر 94/0 تا 56/5 بود. به جز در مورد میزان چربی و تعداد سالمونلا، نتایج آنالیز واریانس، تفاوت معنی‌داری بین پارامترهای مورد مطالعه در محصولات مختلف نشان نداد (05/0 P >). نتیجه‌گیری: با توجه به نقش مهم تغذیه‌ای این فراورده‌ها، جدیت و پیگیری بیشتر در کنترل کیفی این محصولات جهت تأمین بهداشت و دست یابی به کیفیت مطلوب، امری ضروری است. واژگان کلیدی: فراورده گوشتی، خصوصیات شیمیایی، خصوصیات میکروبیولوژیکی، کرمانشاه
واژه‌های کلیدی: فراورده گوشتی، خصوصیات شیمیایی، خصوصیات میکروبیولوژیکی، کرمانشاه
متن کامل [PDF 122 kb]   (11904 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/10 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi E, Hashemian A, Mohammadi M, Mohammadi R. Study on the microbiological and chemical characterization of the meat products consumed in Kermanshah in 2012. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :281-287
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1014-fa.html

صادقی احسان، هاشمیان امیر حسین، محمدی میترا، محمدی رضا. بررسی خصوصیات شیمیایی و میکروبیولوژیکی فراورده‌های گوشتی مورد استفاده در شهر کرمانشاه، سال 1390. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :281-287

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1014-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645