مروری بر نقش پروبیوتیکهای مورد استفاده در جیره غذایی طیور در ارتقای سلامتی گوشت مرغ
|
خاطره کفشدوزان* ، بهنام روزبهان ، معصومه مسلمی  |
|
|
چکیده: (9648 مشاهده) |
امروزه گوشت مرغ یکی از منابع مهم و غنی پروتئینی محسوب میشود. با ازدیاد روزافزون جمعیت، تقاضا برای این ماده غذایی با ارزش نیز افزایش یافته است. با توجه به احتمال آلودگی این منبع غذایی به بیماریهای شایع عفونی، در این مطالعه اثرات مفید ترکیبات سینبیوتیک در پیشگیری از بیماریهای عفونی طیور و بهبود کارایی جیرههای غذایی مرور میشود.
در این مقاله از منابع علمی مرتبط با عنوان مطالعه استفاده شده است. با استفاده از منابع اینترنتی و مطالعات کتابخانهای مطالب جمعآوری شده و در مجموع مقالات از سال 1989 به بعد مرور شدهاند.
عفونتهای حاصله از عوامل بیماریزایی نظیر سالمونلا، کلستریدیوم، کمپیلوباکتر و اشریشیاکلی همواره سلامت گلههای طیور را تهدید میکنند. این عفونتها باعث کاهش ضریب رشد، مصرف آنتیبیوتیک و به دنبال آن تحمیل خسارتهای اقتصادی زیاد به این صنعت میشوند. متاسفانه مصرف بیرویه آنتیبیوتیک در قسمتهای مختلف پرورش دام و طیور و به ویژه طیور، موجب بروز مقاومتهای رو به گسترش آنتیبیوتیکی در انسان و حیوانات شده است. از این رو، امروزه مصرف بسیاری از آنتیبیوتیکها در بسیاری از کشورهای توسعه یافته بسیار محدود شده و تحقیقات زیادی جهت بکارگیری ترکیبات جایگزین صورت میگیرد.
پربیوتیکها و پروبیوتیکها به دلیل اثرات سلامتبخشی گسترده در پیشگیری از شیوع برخی بیماریهای عفونی، انتخاب مناسبی در تغذیه طیور و کاهش نرخ عفونت در آنها محسوب میشوند.
واژگان کلیدی: پربیوتیک، پروبیوتیک، مقاومت آنتیبیوتیکی، گوشت سفید |
|
واژههای کلیدی: پربیوتیک، پروبیوتیک، مقاومت آنتیبیوتیکی، گوشت سفید |
|
متن کامل [PDF 135 kb]
(15483 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1391/12/26 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|