[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1394 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 51-60 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر برخی پارامترهای تولید و زمان نگهداری بر ویژگی‌های جریان‌پذیری پودر عصاره مالت خشک شده به روش پاششی
خشایار سرابندی، سیدهادی پیغمبردوست
گروه علوم و صنایع غذایی دانشکده کشاورز دانشگاه تبریز
چکیده:   (4088 مشاهده)
سابقه و هدف: جریان‌پذیری یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های فیزیکی پودرها است و تحت شرایط معینی، شمار زیادی از کاربردهای صنعتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. شرایط محیطی در طول فرآوری و یا حمل و نقل، از جمله دما، رطوبت، بار الکترواستاتیک و زمان، می‌توانند به -شدت جریان‌پذیری پودرها را تحت تأثیر قرار دهند. هدف این مطالعه بررسی تأثیر شاخص‌های فرایند خشک کردن پاششی مانند دمای هوای ورودی و غلظت مالتودکسترین و زمان نگهداری بر خواص فیزیکی و شاخص‌های جریان‌پذیری پودر عصاره مالت خشک شده به روش پاششی بود. مواد و روشها: در این تحقیق، فرآیند تولید با استفاده از یک خشک‌کن پاششی در مقیاس پایلوت انجام شد. دمای هوای ورودی و غلظت مالتودکسترین (20-18DE=) متغیرهای فرآیند بودند. مالتودکسترین به‌عنوان کمک خشک‌کن در غلظت‌های 20، 30 و 40% (w/w) براساس وزن عصاره مالت و هوای ورودی با دمای (140، 160 و C˚180) و به‌صورت هم‌جهت با خوراک برای فرآیند خشک کردن استفاده گردید. تأثیر شرایط تولید و اندازه ذرات بر شاخص‌های جریان‌پذیری (نسبت هاسنر، زاویه استاتیک ریپوز و شاخص تراکم‌پذیری) در طول زمان نگهداری نمونه‌ها در محفظه‌ای بسته (با رطوبت نسبی 44% با استفاده از محلول اشباع نیترات منیزیم) در (05/0p<) مورد ارزیابی قرار گرفت. یافتهها: به‌علت جاذب‌الرطوبه بودن پودرها در طول زمان، به‌شدت از جریان‌پذیری پودرها کاسته شد. نتایج نشان دادند که با افزایش دمای هوای ورودی، اندازه ذرات افزایش، اصطکاک کاهش و جریان‌پذیری پودرها افزایش یافت. همچنین، با افزایش غلظت مالتودکسترین، چسبندگی و جاذب‌الرطوبه بودن ذرات بطور معنی‌داری (05/0p<) کاهش یافت، که این امر منجر به افزایش جریان‌پذیری پودرها گردید. نتیجه گیری: دمای C˚180 و غلظت 40% مالتودکسترین، بهترین تأثیر بر خواص فیزیکی‌شیمیایی و جریان‌پذیری پودرها پس از تولید و در طول نگهداری گذاشتند. واژگان کلیدی: پودر عصاره مالت، جریان‌پذیری، خشک کردن پاششی، زاویه ریپوز، شاخص تراکم‌پذیری، نسبت هاسنر
واژه‌های کلیدی: پودر عصاره مالت، جریان‌پذیری، خشک کردن پاششی، زاویه ریپوز، شاخص تراکم‌پذیری، نسبت هاسنر
متن کامل [PDF 1544 kb]   (1555 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۱/۲۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۳/۱۲/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarabandi K, Peighambardoust S H. Effect of Some Production Parameters and Storage Time on the Flowability Characteristics of Spray-dried Malt Extract Powder. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2015; 10 (1) :51-60
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1583-fa.html

سرابندی خشایار، پیغمبردوست سیدهادی. تأثیر برخی پارامترهای تولید و زمان نگهداری بر ویژگی‌های جریان‌پذیری پودر عصاره مالت خشک شده به روش پاششی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1394; 10 (1) :51-60

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1583-fa.html



دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3764