[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1393 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 47-57 برگشت به فهرست نسخه ها
میکرواستخراج نیتروزآمین‌ها در نمونه‌های سوسیس و کالباس موجود در بازار تهران و تعیین مقدار آن‌ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی
حورا رمضانی، مرضیه کمانکش، هدایت حسینی، وحید قاسم زاده محمدی، عبدالرضا محمدی
چکیده:   (8816 مشاهده)
سابقه و هدف: در فرآیند تولید فرآورده‌های گوشتی به سبب وجود نیتریت و ترکیبات آمینی موجود در بافت ماده غذایی، نیتروزآمین‌ها تولید می‌شوند که این ترکیبات دارای خاصیت جهش‌زایی و سرطان‌زایی می‌باشند. هدف از این پژوهش، معرفی و بهینه‌سازی روش استخراج به کمک ماکروویو به همراه میکرواستخراج مایع-مایع پخشی به عنوان یک روش سریع، کم هزینه و دقیق جهت تعیین نیتروزآمین‌‌ها در نمونه‌های سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر تهران می‌باشد. مواد و روشها: عوامل مؤثر بر استخراج نیتروزآمین‌ها به کمک روش سطح پاسخ بهینه گردید. جهت بهینه سازی از طرح مرکب مرکزی با 6 تکرار در نقطه مرکزی استفاده گردید. ارقام شایستگی روش پیشنهادی مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. شناسایی و تعیین مقدار نیتروزآمین‌های موجود در 18 نمونه‌ی تهیه شده از 3 کارخانه‌ی معتبر شهر تهران با استفاده از روش پیشنهادی انجام گرفت. روش آماری مورد استفاده در این پژوهش آنالیز واریانس یک طرفه می‌باشد. یافتهها: مقادیر بهینه مربوط به حجم حلال استخراجی: µL100، حجم حلال پخشی: µL500، مقدار نمک: 1/1 گرم (11%) و 5/7pH= تعیین گردید. ارقام شایستگی روش پیشنهادی در شرایط بهینه در گستره‌ی بسیار مطلوب قرار داشت. در پژوهش حاضر، کمترین و بیشترین مقدار نیتروزآمین در نمونه‌های سوسیس و کالباس عرضه شده در شهر تهران به ترتیب ng g-1465/0 وng g-1 195 تعیین گردید. نتیجه گیری: کارایی و قابلیت اعتماد روش استخراج به کمک ماکروویو به همراه میکرواستخراج مایع-مایع پخشی به عنوان یک روش ساده و سریع جهت تعیین مقادیر بسیار کم نیتروزآمین‌ها در نمونه‌های سوسیس و کالباس در مقایسه با سایر روش‌های قبلی اثبات گردید. واژگان کلیدی: سوسیس و کالباس، نیتروزآمین‌ها، استخراج به کمک ماکروویو، میکرواستخراج مایع-مایع پخشی، کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی
واژه‌های کلیدی: سوسیس و کالباس، نیتروزآمین‌ها، استخراج به کمک ماکروویو، میکرواستخراج مایع-مایع پخشی، کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی
متن کامل [PDF 528 kb]   (2250 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۳/۲/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۲/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۲/۷
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ramezani H, Kamankesh M, Hoseiny H, Ghasemzadeh V, Mohammadi A. Microextraction and determination of nitrosamines in sausage and salami in Tehran market using gas chromatography-mass spectrometry. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2014; 9 (1) :47-57
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1605-fa.html

رمضانی حورا، کمانکش مرضیه، حسینی هدایت، قاسم زاده محمدی وحید، محمدی عبدالرضا. میکرواستخراج نیتروزآمین‌ها در نمونه‌های سوسیس و کالباس موجود در بازار تهران و تعیین مقدار آن‌ها با استفاده از کروماتوگرافی گازی- اسپکترومتری جرمی. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1393; 9 (1) :47-57

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1605-fa.html



دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4006