[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 137-146 برگشت به فهرست نسخه ها
معتبرسازی روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC ) جهت شناسایی و تعیین مقدار لیزینوآلانین در شیر خشک نوزادان
گلناز کرمی، دکتر مریم شکرچی، دکتر رویا خسروخاور
مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو
چکیده:   (3105 مشاهده)

سابقه و هدف: لیزینوآلانین طی تهیه و فرآوری شیر خشک  در اثر حرارت، pH قلیایی با واکنش حذفی بتا، تشکیل دهیدروآلانین و واکنش با ترکیبات آمین دار ایجاد می‌گردد. در این مطالعه طراحی و معتبر سازی روشی مناسب جهت شناسایی و تعیین مقدار لیزینوآلانین در شیر خشک نوزادان  با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) مد نظر قرار گرفت.

مواد و روشها: در این پژوهش ابتدا شرایط بهینه HPLC  (ستون C18، آشکارساز فلورسانس، مشتق سازی توسط دنسیل کلراید، سرعت جریان فاز متحرک ml/min  9/0، شویش گرادیانت و فاز متحرک شامل بافر فسفات  7=pH  و استونیتریل) تعیین شد. بر اساس شرایط فوق روش معتبر سازی گردید و کارآمدی روش معتبر شده با آنالیز 10 نمونه شیر خشک بررسی شد.

یافتهها: نمودار کالیبراسیون در محدوده غلظتی 80- 5  میلی‌گرم بر لیتر، خطی بود. ضریب همبستگی 9949/0= R2 به دست آمد. حد تشخیص (Limit of Detection) mg/L2 و حد تعیین مقدار (Limit of Quantification)mg/L 5 و درصد بازیافت (Recovery) 8/87 _ 7/83 درصد به دست آمد. در ارزیابی دقت روش، انحراف استاندارد نسبی (RSD%) سطح منحنی و غلظت به دست آمده محاسبه شد. برای Intra day به ترتیب کمتر از 87/3 و  7/2 درصد و برای Inter day  به ترتیب کمتر از 2/5 و 4/7 درصد به دست آمد. در 7 مورد از شیرهای آنالیز شده، لیزینوآلانین شناسایی نشد و در 3 نمونه مقدار آن بینLOD, LOQ  به دست آمد.

نتیجه گیری: این روش در جهت تشخیص و شناسایی لیزینوآلانین در شیرخشک نوزادان از دقت، صحت و کارایی لازم برخوردار بوده و در دسترس و مقرون به صرفه می‌باشد.

واژگان کلیدی: لیزینوآلانین، شیر خشک نوزادان، کروماتوگرافی مایع باکارایی بالا، آشکارساز فلورسانس، معتبرسازی

واژه‌های کلیدی: لیزینوآلانین، شیر خشک نوزادان، کروماتوگرافی مایع باکارایی بالا، آشکارساز فلورسانس، معتبرسازی.
متن کامل [PDF 281 kb]   (5406 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۴/۱۰/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۴/۲ | انتشار: ۱۳۹۵/۴/۲۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami G, Shekarchi M, Khosrokhavar R. Validation of a HPLC Method for Detection and Determination of Lysinoalanine in Infant Formula. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2016; 11 (2) :137-146
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2138-fa.html

کرمی گلناز، شکرچی مریم، خسروخاور رویا. معتبرسازی روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC ) جهت شناسایی و تعیین مقدار لیزینوآلانین در شیر خشک نوزادان. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1395; 11 (2) :137-146

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2138-fa.html



دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3855