[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 89-98 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی خواص ضد میکروبی پدیوکوکوس استیلسی جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو
مریم خشایی، علیرضا صادقی *، مرتضی خمیری، مهدی کاشانی نژاد، علیرضا صادقی ماهونک
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (237 مشاهده)

سابقه و هدف: اکوسیستم­های تخمیری غیر اسپتیک نظیر خمیرترش، جایگاه مناسبی برای باکتری­های اسید لاکتیک دارای خصوصیات ضد میکروبی به شمار می­آیند. این مطالعه با هدف ارزیابی خصوصیات ضد میکروبی یکی از جدایه­های لاکتیکی غالب خمیرترش آرد کامل جو در برابر برخی از شاخص­های میکروبی ناشی از مواد غذایی به اجرا در آمد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی پس از شناسایی مولکولی جدایه لاکتیکی، خاصیت ضد میکروبی جدایه مذکور و همچنین پالیده­های خام و خنثی شده حاصل از فاز­های رشد لگاریتمی و سکون آن بر اساس روش­های انتشار در دیسک و ریز رقت (ضد باکتریایی) و همچنین کشت دو لایه و لکه­گذاری سوسپانسیون اسپور (ضد قارچی) بررسی گردید. نتایج این پژوهش با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافتهها: توالی­یابی محصولات PCR، منجر به شناسایی پدیوکوکوس استیلسی به عنوان جدایه لاکتیکی خمیرترش آرد جو شد. نتایج ارزیابی خاصیت ضد باکتریایی نیز حاکی از بروز بیشترین فعالیت آنتاگونیستی این جدایه و همچنین پالیده خام حاصل از فاز رشد لگاریتمی آن بر روی باسیلوس سوبتیلیس در مقایسه با سایر شاخص­های باکتریایی بود (05/0>p). علاوه بر این، مشخص شد که پدیوکوکوس استیلسی و پالیده­های کشت آن از قابلیت ضد قارچی مناسبی بر علیه آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس نایجر برخوردار هستند.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، می­توان از جدایه پدیوکوکوس استیلسی و پالیده­های کشت آن به عنوان نگهدارنده زیستی در کنترل رشد برخی از شاخص­های میکروبی در صنایع غذایی و دارویی استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: پدیوکوکوس استیلسی، آسپرژیلوس فلاووس، آسپرژیلوس نایجر، باسیلوس سوبتیلیس، فعالیت ضد میکروبی
متن کامل [PDF 462 kb]   (108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۵/۲/۸ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۷/۲۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khashaie M, Sadeghi A, Khomeiri M, Kashaninejad M, Sadeghi¬Mahunak A. Evaluating the Antimicrobial Properties of Pediococcus Stilesii Isolated From Whole Barley Sourdough. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2017; 12 (3) :89-98
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2212-fa.html
خشایی مریم، صادقی علیرضا، خمیری مرتضی، کاشانی نژاد مهدی، صادقی ماهونک علیرضا. ارزیابی خواص ضد میکروبی پدیوکوکوس استیلسی جدا شده از خمیرترش آرد کامل جو. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1396; 12 (3) :89-98

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2212-fa.html

دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.051 seconds with 801 queries by yektaweb 3531