[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 89-96 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی اثرات پری‌بیوتیکی فیبرهای حاصل از ضایعات آناناس، انار و گندم در ماست سین‌بیوتیک حاوی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5
سعید قاسمی ، الهام مهدیان
دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان
چکیده:   (653 مشاهده)
سابقه و هدف: فیبرهای حاصل از ضایعات میوه‏ها و غلات منابع پری‏بیوتیکی با ارزشی در تهیه محصولات سین‏بیوتیکی مختلفی مانند ماست هستند. هدف از مطالعه حاضر، ارزیابی اثرات پری‏بیوتیکی فیبرهای حاصل از ضایعات آناناس، انار و گندم در ماست حاوی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5 است.
مواد و روشها: فیبرهای حاصل از ضایعات آناناس، انار و گندم در غلظت‏های 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد در تهیه ماست حاوی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5 استفاده شدند. اثرات این فیبرها بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و حسی ماست‏ها و همچنین زنده­مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5 بررسی شدند.
یافتهها: تفاوت معنی‏داری در خصوصیات فیزیکوشیمیایی ماست‏ها بین گروه‏های مختلف وجود نداشت (05/0P>). تفاوت معنی‏داری در خصوصیات حسی ماست‏ها بین گروه‏های مختلف مشاهده شد (05/0P<). به‏طور کلی، زنده‏مانی باکتری در حضور فیبرها از وضعیت بهتری برخوردار بود. با وجود تفاوت معنی‏دار بین گروه‏های مختلف در هر روز، حداکثر اثرات مثبت و معنی‏دار فیبرها در ماست‏ها بر زنده‏مانی باکتری در مقایسه با گروه شاهد در روز 14 قابل مشاهده بودند. در این روز تمام ماست‏های حاوی فیبرها تفاوت‏ معنی‏داری از نظر تعداد باکتری در مقایسه با گروه شاهد داشتند (05/0P<).
نتیجه گیری: استفاده از فیبرهای آناناس، انار و گندم به‏عنوان ترکیبات پری‏بیوتیک می‏توانند زنده‏مانی باکتری پروبیوتیک در ماست‏ را افزایش دهند و اثرات مثبتی بر مقبولیت این محصول داشته باشند.
واژه‌های کلیدی: فیبر آناناس، فیبر انار، فیبر گندم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5، ماست
متن کامل [PDF 261 kb]   (351 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۶/۶/۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۹/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghasemi S, Mahdian E. Evaluation of the prebiotic effects of fibers from pineapple, pomegranate and wheat byproducts in synbiotic yoghurt containing probiotic Lactobacillus acidophilus La-5 bacterium. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2018; 13 (4) :89-96
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2502-fa.html

قاسمی سعید، مهدیان الهام. ارزیابی اثرات پری‌بیوتیکی فیبرهای حاصل از ضایعات آناناس، انار و گندم در ماست سین‌بیوتیک حاوی باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس La-5. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1397; 13 (4) :89-96

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2502-fa.html



دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3877