[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 39-50 برگشت به فهرست نسخه ها
جداسازی و شناسایی پپتیدهایی با خواص آنتی‌اکسیدانی از پروتئین جوانه گندم با استفاده از آنزیم پپسین
زهره کرمی ، سید هادی پیغمبردوست ، جواد حصاری ، بهروز اکبری ادرگانی
دانشگاه تبریز
چکیده:   (192 مشاهده)
سابقه و هدف: در سال­های اخیر، علاقه زیادی به شناسایی و تشخیص پپتیدهای زیست فعال حاصل از منابع گیاهی نشان داده شده است. هیدولیز آنزیمی پروتئین‌ها، رایج­ترین روش برای تولید پپتیدهای زیست فعال است. جوانه گندم یکی از مهم­ترین فراوردههای جانبی حاصل از آسیاب گندم غنی از نظر پروتئین با ترکیب اسید آمینه مناسب می­باشد که در این تحقیق از آن به عنوان یک منبع پروتئینی مناسب برای هیدرولیز آنزیمی جهت تولید پپتید آنتی­اکسیدانت مورد استفاده قرار گرفت.
مواد و روشها: هیدرولیز آنزیمی پروتئین جوانه گندم با استفاده از آنزیم پپسین انجام شد. عوامل مؤثر در هیدرولیز، جهت دستیابی به بالاترین فعالیت آنتی­اکسیدانی پپتیدها توسط روش سطح پاسخ (RSM) بهینه سازی شدند. سپس فراکسیون­ها در نقطه بهینه با استفاده از
RP-HPLC جدا شدند و فراکسیون با بالاترین فعالیت مهار رادیکال ABTS با استفاده از LC/MS/MS شناسایی شد.
یافتهها: مدل ریاضی مشخص کننده ناحیه­ای با بیشترین فعالیت آنتی­اکسیدانی منطبق با دمای 37 درجه سانتی­گراد، زمان 270 دقیقه و نسبت آنزیم به سوبسترا 58/1 (w/w%) بود. نتایج تعیین توالی نشان داد که پپتید خالص شده دارای توالی KELPPSDADW و وزن مولکولی 54/1157 دالتون است. این پپتید به عنوان جذب کننده رادیکال (% 1/1±86 : ABTS، % 4/1±51 : DPPH) عمل کرده است.
نتیجه گیری: این نتایج نشان داد که پپتید KELPPSDADW از پروتئین جوانه گندم، دارای فعالیت آنتی­اکسیدانی قوی است.
واژه‌های کلیدی: جوانه گندم، پپتید آنتی اکسیدانت، LC/MS/MS
متن کامل [PDF 1271 kb]   (80 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۹۶/۱۲/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۷/۲/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۱۰/۱۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami Z, Peighambardoust H, Hesari J, Akbari-Adergani B. Isolation and Identification of Antioxidant Peptides from Wheat Germ Protein by Pepsin Enzyme. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2018; 13 (4) :39-50
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2629-fa.html

کرمی زهره، پیغمبردوست سید هادی، حصاری جواد، اکبری ادرگانی بهروز. جداسازی و شناسایی پپتیدهایی با خواص آنتی‌اکسیدانی از پروتئین جوانه گندم با استفاده از آنزیم پپسین. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1397; 13 (4) :39-50

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2629-fa.html



دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3844