[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) ::
جلد 14 شماره 2 صفحات 67-55 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات کیفی میگوی ریز Macrobrachium nipponense تالاب بین المللی بندر انزلی با سه دستگاه خشک‌کن طی 6 ماه نگهداری
قربان زارع گشتی* ، یاسمن اعتمادیان ، علی اصغر خانی پور ، ژاله خوشخو ، صغری کمالی
مرکز ملی فرآوری آبزیان، پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران. ، zarehgashti@yahoo.com
چکیده:   (2496 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به کاهش ذخایر آبزیان در چند سال اخیر، استفاده از منابع جدید پروتئینی گسترش یافته که بهره­برداری از میگوهای ریزجثه تالاب بین المللی بندر انزلی به دلیل ارزش غذایی بالا، ضروری به نظر می­رسد.
مواد و روشها: میگوهای غیربومی Macrobrachium nipponense پس از صید و شستشو با آب سرد، در دستگاه­های آتموس، آون معمولی و آون خلاء در دمای C70 به مدت 6، 21 و 7 ساعت خشک گردیده؛ و سپس سر و پوسته آن­ها جدا و گوشت خشک­شده در فیلم­های پلی­اتیلنی با پوشش آلومینیومی تحت شرایط خلاء، بسته­بندی و به مدت 6 ماه در دمای محیط نگهداری و مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که گوشت خشک میگو با مقادیر بالایی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3، قابلیت ماندگاری به مدت 6 ماه در دمای محیط را دارد. همچنین نتایج حاصل از مقایسه خشک کردن میگو در سه دستگاه ذکر شده نشان داد که به ترتیب کیفیت نهایی فرآورده در دستگاه آون خلاء و کنترل رطوبت در دستگاه آتموس بهتر بوده است. از سویی دیگر، تغییرات اکسیداسیون چربی تا ماه ششم در تمام تیمارها به خوبی کنترل شد و نیز شمارش میکروارگانیسم­ها در میگوهای خشک­شده به وسیله دستگاه آتموس نسبت به آون معمولی و خلاء، کمتر بود. در رابطه با ارزیابی حسی تیمارها، امتیاز 5 (عالی) برای ماه اول و امتیاز 3 (خوب) در پایان مدت زمان نگهداری، شاخص اعلام گردید.
نتیجه گیری: گوشت خشک حاصل از میگوهای ریز M. nipponense به دلیل پروتئین بالا و اسیدهای چرب چند غیر اشباع می­تواند به عنوان یکی از تنقلات مغذی در جامعه معرفی و مورد استفاده قرار گیرد.
 
واژه‌های کلیدی: تالاب بندر انزلی، میگوی ریز M. nipponense، خشک کردن، تغییرات کیفی، نگهداری
متن کامل [PDF 692 kb]   (1073 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1397/1/16 | پذیرش: 1397/4/24 | انتشار: 1398/5/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zarehgashti G, Etemadian Y, Khanipour A, Khoshkhoo Z, Kamali S. Qualitative Variations of Macrobrachium nipponense Tiny Shrimp from Bandar Anzali International Lagoon by Three Dryers during Six Months Storage. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2019; 14 (2) :55-67
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2639-fa.html

زارع گشتی قربان، اعتمادیان یاسمن، خانی پور علی اصغر، خوشخو ژاله، کمالی صغری. تغییرات کیفی میگوی ریز Macrobrachium nipponense تالاب بین المللی بندر انزلی با سه دستگاه خشک‌کن طی 6 ماه نگهداری. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398; 14 (2) :55-67

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2639-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645