[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 2، شماره 4 - ( 12-1386 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 66-59 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه دریافت مواد غذایی عمده حاوی ویتامین D و سطح سرمی 25 هیدروکسی D3 در بیماران مبتلا به MS با افراد سالم
احسان حجازی ، رضا امانی* ، ناصر شرف‌الدین زاده ، بهمن چراغیان
، rezaamani@hotmail.com
چکیده:   (15691 مشاهده)
سابقه و هدف: هدف از انجام این مطالعه، مقایسه میزان دریافت غذایی ویتامین D ، مواجهه با نور خورشید و سطح سرمی 25 هیدروکسی D در بیماران مبتلا به (MS) و افراد سالم بود. مواد و روش‌ها: تحقیق به صورت مورد- شاهدی، روی 37 بیمار مبتلا به MS (31 زن و 6 مرد) و 37 فرد سالم که از لحاظ جنس، سن، فعالیت فیزیکی و منطقه زندگی مشابه بودند، انجام گرفت. اطلاعات مربوط به شیوه زندگی، نظیر مواجهه با نور خورشید و مصرف غذاهای غنی از ویتامین D از طریق مصاحبه و پرسشنامه بسامد خوراک به دست آمد. یافته ها‌: بین دریافت مواد غذایی حاوی ویتامین D و مواجهه با نور خورشید در دو گروه، تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. شیوع بالای کمبود شدید ویتامین D در بیش از یک سوم افراد هر گروه(33٪ بیماران و 37٪ افراد سالم) مشاهده شد. بین سطح سرمی 25 هیدروکسی Dدو گروه، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. در گروه شاهد، افراد با مواجهه بالاتر نورخورشید، به طور معنی‌داری سطح سرمی بالاتری نسبت به افراد با مواجهه کمتر داشتند. همچنین، سطح سرمی ویتامین D رابطه معنی داری با مصرف ماهی، تخم مرغ، کره و خامه در هیچ یک از دو گروه نشان نداد. نتیجه گیری: در این پژوهش، بین مواجهه با نور خورشید و دریافت غذایی منابع حاوی ویتامین D در بیماران، رابطه‌ای دیده نشد. اما در افراد سالم، افراد با مواجهه بیشتر نور خورشید، نسبت به گروه‌های با مواجهه کمتر، سطوح سرمی ویتامین D بالاتری داشتند. همچنین، کمبود شدید ویتامین D در یک سوم افراد هر دو گروه مشاهده شد.
واژه‌های کلیدی: مولتیپل اسکلروزیس (MS )، ویتامین Dدریافتی، مواجهه با نور خورشید
متن کامل [PDF 250 kb]   (3885 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/12 | انتشار: 1386/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hejazi E, Amani R, Sharafaldin Zadeh N, Cheraghian B. Comparison of the dietary intake of vitamin D and serum 25-OH-vitamin D3 levels between multiple sclerosis patients and healthy subjects. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2008; 2 (4) :59-66
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-59-fa.html

حجازی احسان، امانی رضا، شرف‌الدین زاده ناصر، چراغیان بهمن. مقایسه دریافت مواد غذایی عمده حاوی ویتامین D و سطح سرمی 25 هیدروکسی D3 در بیماران مبتلا به MS با افراد سالم. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1386; 2 (4) :59-66

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-59-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( 12-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645