[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 82-73 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پرتودهی گاما بر فعالیت ضد‌‌‌‌ اکسایشی و ضد میکروبی پودر دارچین
محبوبه جمشیدی ، محسن برزگر* ، محمدعلی سحری
چکیده:   (10237 مشاهده)
سابقه و هدف: ادویه‌ها و گیاهان دارویی از زمان‌های کهن علاوه بر داشتن اثرات دارویی به عنوان نگهدارنده و طعم‌دهنده به مواد غذایی اضافه می‌شدند. این مواد اغلب توسط ریزسازواره‌ها آلوده می‌شوند. پرتودهی با اشعه گاما یکی از روش‌هایی است که امروزه به طور گسترده برای حذف آلودگی میکروبی مواد غذایی به کار می‌رود. هدف از این تحقیق، مطالعه‌ی اثر پرتودهی گاما بر فعالیت ضد اکسایشی و ضد میکروبی دارچین بود. مواد و روشها: نمونه‌ها‌ی دارچین در معرض پرتو گاما در دزهای 10، 15، 20 و 25 کیلوگری قرار گرفتند. برای انجام آزمون‌های بعدی، عصاره‌ی هیدروالکلی (‌اتانول 50 درصد) نمونه‌ها تهیه شد. فعالیت ضد اکسایشی نمونه‌های پرتو دیده و نمونه‌ی کنترل توسط آزمون‌های حذف‌کنندگی رادیکال ‌DPPH، قدرت کاهندگی فریک و بی‌رنگ شدن بتاکاروتن ارزیابی و مقدار ترکیبات فنلی کل اندازه-گیری شد. روش رقیق‌سازی محیط کشت مایع برای تعیین مقادیر کمترین غلظت بازدارندگی (MIC) ریزسازواره‌های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس به کار رفت. کلیه آزمون‌ها در سه تکرار انجام شد. مقایسه‌ی ‌میانگین‌ها با استفاده از روش حداقل تفاوت‌های معنی‌دار (LSD) در سطح 01/0= α صورت گرفت. یافتهها: پرتودهی گاما اثر ناخواسته‌ای بر فعالیت ضد اکسایشی و مقدار کل ترکیبات فنلی نمونه‌ها نداشت. قدرت حذف‌کنندگی رادیکال عصاره در دزهای بالاتر از 10 کیلوگری افزایش یافت (در آزمون DPPH). تا دز 25 کیلوگری تفاوت معنی‌داری در فعالیت ضد میکروبی نمونه‌ها با نمونه‌ی کنترل مشاهده نشد ( 01/0  p). نتیجه گیری: تیمار پرتودهی دارچین اثر سویی بر فعالیت ضد اکسایشی و ضد میکروبی آن نداشت. تیمار پرتودهی با اشعه‌ی گاما تا دز 25 کیلوگری برای دارچین مناسب به نظر می‌رسد. واژگان کلیدی: دارچین (Cinnamomum zeylanicum)‌، عصاره‌ی اتانولی، پرتودهی گاما، فعالیت ضد اکسایشی، فعالیت ضد میکروبی
واژه‌های کلیدی: دارچین (Cinnamomum zeylanicum)‌، عصاره‌ی اتانولی، پرتودهی گاما، فعالیت ضد اکسایشی، فعالیت ضد میکروبی
متن کامل [PDF 268 kb]   (4323 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/10/17 | انتشار: 1391/10/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamshidi M, Barzegar M, Sahari M. Effect of gamma irradiation on the antioxidant and antimicrobial activities of cinnnamon powder. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (4) :73-82
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-932-fa.html

جمشیدی محبوبه، برزگر محسن، سحری محمدعلی. اثر پرتودهی گاما بر فعالیت ضد‌‌‌‌ اکسایشی و ضد میکروبی پودر دارچین. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (4) :73-82

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-932-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4692