Journal archive for Google Scholar Robot!

Iranian Journal of Nutrition Sciences and Food Technology

مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران



Volume 8, Number 3 (2013-11)


Leadership Capabilities among Iranian Food Science and Technology specialists: Educational needs assessment
نیازسنجی آموزشی قابلیت‌های رهبری در بین متخصصان علوم و صنایع غذایی در ایران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Prevalence of malnutrition and its relationship to socio-economic variables for cancer patients admitted to Shohada-ye-Tajrish hospital in 2010
بررسی شیوع سوءتغذیه و رابطه آن با متغیرهای اجتماعی واقتصادی در بیماران سرطانی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در سال1389
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Determination of Pb, Cd, Al, Zn and Ca in infant formula and baby foods in Iran and estimation of daily infant intake of these metals
تعیین میزان فلزات سمی سرب، کادمیوم، آلومینیوم و بازدارنده‌های کلسیم و روی در شیرخشک و غذای کودک عرضه شده در ایران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of probiotic strains and inoculated population, physiology of probiotic bacteria and fermentation final pH on free aflatoxin M1 binding in Doogh
اثر سوش، مقدار تلقیح و فیزیولوژی پروبیوتیک‌ها و pH نهایی تخمیر روی کاهش مقدار آفلاتوکسین M1 آزاد در دوغ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of mixing wheat flour with rice bran and soybean flour on physicochemical and sensory properties of baguettes
بررسی تأثیر اختلاط آرد گندم با سبوس برنج و آرد سویا بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی نان باگت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of turmeric on body measurement indices, glycemic condition, and lipid profile in hyperlipidemic patients with type 2 diabetes
اثر مصرف زردچوبه بر شاخص‌های تن سنجی، وضعیت گلیسمی و الگو چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 هایپر لیپیدمی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Study on the effect of boiling and freezing process on nitrate and nitrite levels in abundant consumed vegetables
بررسی تأثیر فرایند پخت و انجماد بر میزان نیترات و نیتریت سبزیجات پرمصرف
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Drying effects on chemical and sensorial characteristics of saffron
اثرات خشک کردن بر ویژگی‌های شیمیایی و حسی زعفران
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of freeze-dried strawberries on lipid profile and glycated hemoglobin in subjects with type 2 diabetes: a double blind randomized control trial
اثرات مکمل‌یاری با پودر توت فرنگی بر سطوح هموگلوبین گلیکوزیله و لیپیدهای سرم در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2: کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

The effect of Saccharomyces strain and fermentation conditions on production of Ma-al-Shaeer
اثر انواع سویه‌های‌ ساکارومایسس و شرایط تخمیر در تولید ماءالشعیر
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of hydrothermal treatment on decreasing the phytic acid content of wheat bran and on physical and sensory properties of biscuits
تأثیر سبوس گندم تیمار شده به روش هیدروترمال جهت کاهش مقدار اسید فیتیک بر خصوصیات فیزیکی و حسی بیسکوئیت
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Efficacy of daily consumption of vitamin D or vitamin D-calcium-fortified doogh on serum concentrations of apoproteins A1, B, and lipoprotein (a) in type 2 diabetic subjects
مطالعۀ اثربخشی مصرف روزانۀ دوغ غنی شده با ویتامین D به تنهایی و توأم ویتامین D و کلسیم بر غلظت‌های سرمی آپوپروتئین A1، B و لیپوپروتئین a در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Citric acid production from raw wheat straw and sugarcane bagasse using A. niger ATCC 9142 and solid state fermentatio
تولید اسید سیتریک از کاه گندم و باگاس خام نیشکر با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر به روش تخمیر در بستر جامد
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of CoQ10 supplementation on blood pressure, inflammation, and lipid profile in type 2 diabetics
تأثیر مصرف مکمل کوآنزیم Q10 بر میزان فشارخون، التهاب و الگوی چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Rheological and sensory characteristics of barbari bread made from frozen dough containing salep and gum tragacanth
بررسی ویژگی‌های رئولوژیکی و حسی نان بربری تولید شده از خمیر منجمد حاوی صمغ‌های کتیرا و ثعلب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of the DASH diet on metabolic syndrome and lipid profiles in adolescents: a randomized cross-over clinical trial
اثرات رژیم غذایی کاهنده فشار خون بر سندرم متابولیک، اجزای متشکله آن و شاخص‌های چربی خون در نوجوانان: یک کارآزمایی بالینی متقاطع تصادفی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Physical and chemical properties of olive oil extracted from olive cultivars grown in Shiraz and Kazeroon
بررسی ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی دو رقم زیتون زرد و روغنی شهرهای شیراز و کازرون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Impact of fat adaptation on metabolism and sport performance:A review of the current evidence
تأثیر سازگاری با چربی بر متابولیسم و عملکرد ورزشی، مروری بر شواهد موجود
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Empirical shrinkage modeling of potato strips pretreated with ultrasound and drying during deep-fat frying
مدل‌سازی تجربی چروکیدگی قطعات سیب‌زمینی پیش‌تیمار‌شده با اولتراسوند و خشک‌کردن طی فرایند سرخ‌کردن عمیق
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of two types of Iranian gum tragacanth on stability and rheological properties of oil-in-water emulsion
تأثیر دو گونه صمغ کتیرا بر پایداری و برخی ویژگی‌های رئولوژیک امولسیون روغن در آب
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of short-term Resvin supplementation on total antioxidant capacity‚ super oxide dismutase, and creatine kinase in elite women volleyball players
اثر کوتاه مدت مکمل‌یاری با رزوین بر ظرفیت ضداکسایشی تام، سوپراکسید دسموتاز و کراتین کیناز در بازیکنان والیبال نخبه زن
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Detection of dyes in confectionery products using thin-layer chromatography
جداسازی رنگ‌های خوراکی از فراورده‌های قنادی به روش کروماتوگرافی با لایه نازک
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of ß-glucan and carboxymethyl cellulose on sensory and physical properties of processed shrimp nuggets
تأثیر افزودن بتاگلوکان و کربوکسی متیل سلولز بر ویژگی‌های حسی و فیزیکی ناگت میگوی فراسودمند
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Relationship Between perception of cardiovascular disease risk based on the Health Belief Model and food intake in a group of public employees in Tehran, 1391
رابطه‌ی درک از خطر بیماری‌های قلبی عروقی بر اساس مدل باور سلامت با دریافت خوراک در گروهی از کارمندان دولت- تهران-1391
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effect of wall components on characteristics of natural canthaxanthin microencapsulated using spray-drying
اثر ترکیب دیواره بر ویژگی‌های کانتاگزانتین طبیعی ریزپوشانی شده به روش خشک‌کن پاششی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Effects of regular aerobic training accompanied by omega-3 supplementation on soluble intercellular adhesion molecule-1 and lipid profiles of obese elderly women
تأثیر تمرین هوازی منظم و مصرف مکمل امگا-3 بر sICAM-1 و سطوح لیپوپروتئین سرم در زنان سالمند چاق
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Migration of di (2-ethylhexyl) adipate plasticizer from PET bottles into acidic food simulant: Determination of diffusion coefficients and activation energy of diffusion
بررسی مهاجرت پلاستی سایرز دی اتیل هگزیل آدیپات (DEHA) از بطری PET به داخل محلول مدل غذایی اسیدی: تخمین ضریب نفوذ و انرژی فعال‌سازی نفوذ
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Dietary patterns and prostate cancer: A case-control study
الگوی غذایی مصرفی و خطر ابتلا به سرطان پروستات: مطالعه مورد- شاهدی
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |

Nanoencapsulation of omega-3 fatty acids using caseinate-pectin based complexes: FTIR, DSC, particle size, and encapsulation efficiency
نانوانکپسولاسیون اسیدهای چرب امگا 3 توسط حامل‌های پکتین- کازئینات‌: بررسی‌ تشکیل کمپلکس، اندازه ذرات و کارایی انکپسولاسیون
| [Abstract-FA] | [Abstract-EN] | [PDF-FA] | [XML] |


Home | All volumes | All issues | All articles