[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 5 صفحات 624-613 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات شیر و فراورده‏های لبنی در بروز انواع سرطان‌ها
سعیده اسمعیلی ، سید حسین داوودی ، امیر محمد مرتضویان ، محمد جواد ایوانی*
چکیده:   (8147 مشاهده)
سرطان یکی از علل عمده مرگ و ناتوانی در جهان می‌باشد. مشاهدات نشان می‌دهد که تقریباً 40-30% موارد سرطان از طریق اصلاح عوامل تغذیه‌ای و الگوی مصرف مواد غذایی قابل پیشگیری می‌باشد. شیر تنها ماده غذایی که حاوی تقریباً تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن می‏‏باشد. در ارتباط با خطر بروز سرطان، مصرف فراورده‏های لبنی گاهی اثر مضر دارند. هدف از این مطالعه، مروری بر اثرات تحریک‌کننده مصرف لبنیات بر خطر بروز انواع سرطان‌ها و هم‌چنین بررسی نقش ترکیبات مختلف که بطور طبیعی و یا اگزوزژن مانند حشره‌کش‏ها، آنتی‌بیوتیک‏ها، آفلاتوکسین‏ها، افزودنی‏ها و ترکیبات حاصل از فرایند در شیر و فراورده‏های لبنی وجود دارند و در تحریک خطر بروز سرطان‌ها نقش دارند، می‏باشد. هرچند نتایج تعدادی از مطالعات نشان می‌دهند که برخی از ترکیبات طبیعی و بخصوص اگزوژن موجود در شیر و فراورده‏های لبنی در افزایش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان‌ها موثر هستند، اما سودمندی‏های اثبات شده فراورده‏های لبنی در سلامت اساساً برجسته‌تر از مضرات ثابت نگردیده آن‌ها می‏‏باشد. در حقیقت، قطعاً هیچ مدرکی دلیل بر این‌که مصرف لبنیات ممکن است سبب افزایش مرگ و میر شود تحت هیچ شرایطی، وجود ندارد. علی‌رغم گزارشات جزئی در مورد اثر لبنیات در بروز برخی از سرطان‌ها مانند پروستات، شواهد کافی و قانع کننده هزاران سال مصرف نشان می دهد که فراورده‌‏های لبنی تاثیر قطعی در سلامت و حفظ آن و بقا و طول عمر دارند. علاوه بر این، اثرات مضر احتمالی مصرف شیر و فراورده‏های لبنی در بروز سرطان بسته به میزان مصرف این فراورده‏ها دارد. انجن سرطان و USDA مصرف روزانه 3 سروینگ شیر و فراورد‏های لبنی را توصیه نموده‌اند. بطور کلی قابل قبول است که مصرف بالای شیر و فراورده‏های لبنی با استانداردهای بهداشتی پایین و با سطوح نسبتاً بالایی از آلاینده‏ها و مواد سمّی و یا مصرف آن‌ها توسط بیماران خاص که به برخی از ترکیبات شیر حساس هستند می‌تواند ریسک ظهور و یا پیشرفت سرطان را افزایش دهد. در نهایت، مصرف نرمال فراورد‏های لبنی با استانداردهای بهداشتی بالا به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متنوع و مغذی توصیه می‏شود. واژگان کلیدی: شیر، فراورده‏های لبنی، سرطان، فاکتور‌های تحریک‌کننده
واژه‌های کلیدی: شیر، فراورده‏های لبنی، سرطان، فاکتور‌های تحریک‌کننده
متن کامل [PDF 188 kb]   (22353 دریافت)    
نوع مقاله: مروري | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1391/12/20 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeili S, Davoodi H, Mortazavian A, Eivani M. The inductive effects of indigenous and exogenesis milk and milk products ingredients on cancers. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 7 (5) :613-624
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1058-fa.html

اسمعیلی سعیده، داوودی سید حسین، مرتضویان امیر محمد، ایوانی محمد جواد. اثرات شیر و فراورده‏های لبنی در بروز انواع سرطان‌ها. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1391; 7 (5) :613-624

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1058-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 5 - ( ويژه نامه زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645