کاربردهای فرایند تخمیر حالت جامد در تولید ترکیبات غذایی
|
مریم سلیمانی ، نعیما وکیلی ، کیانوش خسروی دارانی*  |
|
|
چکیده: (10697 مشاهده) |
تخمیر حالت جامد نسبت به تخمیر غوطهور دارای مزایای زیادی است که از جمله آنها میتوان به صرفه اقتصادی این فرایندها، مقدار کم آب مورد استفاده، تجهیزات کم حجم، بهرهدهی یا تولید زیاد در واحد حجم، آسانتر بودن فرایند هوازی، وجود نرخ افزایش یافتهای از انتشار اکسیژن در مادهی جامد مرطوب، کاربرد در نواحی روستایی به دلیل امکان کار در مقادیر کوچکتر اشاره نمود. از ابتدای تحول تمدن بشر، SSF برای کاربردهای غذایی مورد استفاده قرار گرفته است. انواع زیادی از غذاهای تخمیر شده نظیر پروتئین تک سلولی (SCP) پروبیوتیک، طعم دهندهها، نوشیدنیها، رنگ دانهها و شیرین کنندههای پپتیدی به طور گسترده به روش SSF تولید میشوند. هدف نویسندگان از نوشتن این مقاله ، بررسی کاربردهای غذایی فرایند تخمیر حالت جامد به ویژه در تهیه آنزیم ها، اسیدهای آلی، رنگ دانه ها، پروتئین تک سلولی SCP، اگزوپلی ساکاریدها و ترکیبات معطر میباشد.
واژگان کلیدی: تخمیر حالت جامد، آنزیم ها، اسیدهای آلی، رنگ دانهها، پروتئین تک سلولی SCP |
|
واژههای کلیدی: تخمیر حالت جامد، آنزیم ها، اسیدهای آلی، رنگ دانهها، پروتئین تک سلولی SCP |
|
متن کامل [PDF 214 kb]
(9324 دریافت)
|
نوع مقاله: مروري |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1391/12/27 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|