[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 121-113 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید اسید پروپیونیک، استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراک‌دهی‌شده با پروپیونی‌باکتریوم و لاکتوباسیلوس
نگین احمدی ، کیانوش خسروی دارانی* ، سلماز زارعان شهرکی ، سید امیر محمد مرتضویان ، مرتضی مشایخ ، رزیتا کمیلی ، ابراهیم آزادنیا
چکیده:   (10502 مشاهده)
سابقه و هدف: پروپیونی‌باکتریوم‌ها می‌توانند بسیاری از محصولات مهم صنعتی مثل اسید پروپیونیک، ویتامین ب12 و باکتریوسین‌ها را تولید کنند. این باکتری‌ها علاوه بر داشتن فواید پروبیوتیکی دارای عوامل محرک رشد باکتری‌های مفید روده‌ای هستند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید توده سلولی و اسیدهای پروپیونیک، استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراک‌دهی‌شده با استفاده از ملاس و لاکتوز به‌عنوان منبع کربن و کشت هم‌زمان پروپیونی‌باکتریوم فرئودنریچی‌یی زیرگونه شرمانی‌یی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است. مواد و روشها: تخمیر در فرمانتور 3 لیتری با محیط پایه و ملاس به‌عنوان منبع کربن آغاز و خوراک‌دهی با قند لاکتوز پس از گذشت 36 ساعت از شروع فرایند با سرعت 03/0 لیتر بر ساعت در دمای 30 درجه سانتی‌گراد صورت گرفت. زمان فرایند تخمیر 96 ساعت بوده و هر 24 ساعت به‌منظور اندازه‌گیری توده سلولی و اسیدهای آلی از فرمانتور نمونه‌برداری انجام شد. اثر کنترل pH با مقایسه فرایند بدون کنترل pH با تخمیر انجام شده در pH (سود 1 نرمال) 5/6 بررسی گردید. مقدار توده سلولی با روش خشک کردن انجمادی و اسیدهای آلی با HPLC اندازه‌گیری شد. یافتهها: غلظت نهایی متغیرهای وابسته برای دو تیمار بدون و با کنترل pH به‌ترتیب عبارت بودند از: توده سلولی 07/0± 79/1 و 07/0±72/1، اسید پروپیونیک 13/0±87/4 و 04/0±16/4، اسید استیک 13/0±87/4 و 04/0±16/4 و اسید لاکتیک 06/0±93/7 و 09/0±10/6 (گرم بر لیتر). نتیجه گیری: در این مطالعه نشان داده شد که کنترل pH تخمیر با سود نرمال اثر معنی‌داری بر تولید اسیدهای آلی یاد شده ندارد. واژگان کلیدی: پروپیونی‌باکتریوم فرئودنریچی‌یی زیرگونه شرمانی‌یی، اسید پروپیونیک، سامانه ناپیوسته خوراک‌دهی‌شده، ملاس
واژه‌های کلیدی: پروپیونی‌باکتریوم فرئودنریچی‌یی زیرگونه شرمانی‌یی، اسید پروپیونیک، سامانه ناپیوسته خوراک‌دهی‌شده، ملاس
متن کامل [PDF 375 kb]   (3639 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/8/6 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadi N, Khosravi-Darani K, Zarean shahraki S, Mortazavian A, Mashayekh M, Komeili R et al . Fed-batch fermentation of propionic, acetic and lactic acid production. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (2) :113-121
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1345-fa.html

احمدی نگین، خسروی دارانی کیانوش، زارعان شهرکی سلماز، مرتضویان سید امیر محمد، مشایخ مرتضی، کمیلی رزیتا و همکاران.. بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید اسید پروپیونیک، استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراک‌دهی‌شده با پروپیونی‌باکتریوم و لاکتوباسیلوس. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (2) :113-121

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1345-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645