بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید اسید پروپیونیک، استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراکدهیشده با پروپیونیباکتریوم و لاکتوباسیلوس
|
نگین احمدی ، کیانوش خسروی دارانی* ، سلماز زارعان شهرکی ، سید امیر محمد مرتضویان ، مرتضی مشایخ ، رزیتا کمیلی ، ابراهیم آزادنیا  |
|
|
چکیده: (10995 مشاهده) |
سابقه و هدف: پروپیونیباکتریومها میتوانند بسیاری از محصولات مهم صنعتی مثل اسید پروپیونیک، ویتامین ب12 و باکتریوسینها را تولید کنند. این باکتریها علاوه بر داشتن فواید پروبیوتیکی دارای عوامل محرک رشد باکتریهای مفید رودهای هستند. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر کنترل pH بر میزان تولید توده سلولی و اسیدهای پروپیونیک، استیک و لاکتیک در سامانه ناپیوسته خوراکدهیشده با استفاده از ملاس و لاکتوز بهعنوان منبع کربن و کشت همزمان پروپیونیباکتریوم فرئودنریچییی زیرگونه شرمانییی و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است.
مواد و روشها: تخمیر در فرمانتور 3 لیتری با محیط پایه و ملاس بهعنوان منبع کربن آغاز و خوراکدهی با قند لاکتوز پس از گذشت 36 ساعت از شروع فرایند با سرعت 03/0 لیتر بر ساعت در دمای 30 درجه سانتیگراد صورت گرفت. زمان فرایند تخمیر 96 ساعت بوده و هر 24 ساعت بهمنظور اندازهگیری توده سلولی و اسیدهای آلی از فرمانتور نمونهبرداری انجام شد. اثر کنترل pH با مقایسه فرایند بدون کنترل pH با تخمیر انجام شده در pH (سود 1 نرمال) 5/6 بررسی گردید. مقدار توده سلولی با روش خشک کردن انجمادی و اسیدهای آلی با HPLC اندازهگیری شد.
یافتهها: غلظت نهایی متغیرهای وابسته برای دو تیمار بدون و با کنترل pH بهترتیب عبارت بودند از: توده سلولی 07/0± 79/1 و 07/0±72/1، اسید پروپیونیک 13/0±87/4 و 04/0±16/4، اسید استیک 13/0±87/4 و 04/0±16/4 و اسید لاکتیک 06/0±93/7 و 09/0±10/6 (گرم بر لیتر).
نتیجه گیری: در این مطالعه نشان داده شد که کنترل pH تخمیر با سود نرمال اثر معنیداری بر تولید اسیدهای آلی یاد شده ندارد.
واژگان کلیدی: پروپیونیباکتریوم فرئودنریچییی زیرگونه شرمانییی، اسید پروپیونیک، سامانه ناپیوسته خوراکدهیشده، ملاس |
|
واژههای کلیدی: پروپیونیباکتریوم فرئودنریچییی زیرگونه شرمانییی، اسید پروپیونیک، سامانه ناپیوسته خوراکدهیشده، ملاس |
|
متن کامل [PDF 375 kb]
(3872 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1392/8/6 | پذیرش: 1392/8/28 | انتشار: 1392/8/28
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|