الگوی غذایی مصرفی و خطر ابتلا به سرطان پروستات: مطالعه مورد- شاهدی
|
فائزه عسکری ، مهدی کاردوست پاریزی ، بهرام رشیدخانی*  |
|
|
چکیده: (18582 مشاهده) |
سابقه و هدف: رژیم غذایی میتواند با خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط الگوی رژیم غذایی دریافتی و خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مورد- شاهدی 50 فرد مبتلا به سرطان پروستات به عنوان گروه مورد و 100 مرد سالم، بدون سابقه سرطان از بیمارستان لبافی نژاد تهران انتخاب شدند. در رژیم غذایی مصرفی شرکت کنندگان در طول یک سال گذشته با استفاده از پرسشنامه معتبر و نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ) ارزیابی شد. الگوی غذایی به روش تحلیل عاملی شناسایی شدند. از نرمافزار SPSS 16 برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد.
یافتهها: در این مطالعه 2 الگوی غذایی شناسایی شد. پس از تعدیل تأثیر مخدوش کنندههای احتمالی، کسب نمره بالاتر از رژیم غذایی غربی به طور معنیداری با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بود (0/11-5/1=CI 95%,4OR= ) و کسب نمره بالاتر از رژیم غذایی سالم معنیدار با کاهش احتمال ابتلا به سرطان پروستات ارتباط معنیداری داشت (0/1-2/0=CI 95% ,4/0OR= ). الگوی غذایی غربی، غنی از انواع شیرینی، دسر، گوشت، چای و قهوه، سیبزمینی سرخ کرده، نمک، نوشابههای گازدار، گوشت قرمز یا فراوری شده و الگوی غذایی سالم غنی از حبوبات، ماهی، محصولات لبنی، میوهها و آب میوه ها، سبزیجات، سیب زمینی آب پز، غلات و تخم مرغ بود.
نتیجه گیری: مردانی که رژیم غذایی مصرفی آنها به رژیم غذایی غربی نزدیکتر است، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات دارند و مردانی که رژیم غذایی آنها به رژیم غذایی سالم نزدیکتر است با احتمال کمتری به سرطان پروستات مبتلا خواهند شد.
واژگان کلیدی: الگوی غذایی، سرطان پروستات، تحلیل عاملی |
|
واژههای کلیدی: الگوی غذایی، سرطان پروستات، تحلیل عاملی |
|
متن کامل [PDF 227 kb]
(3866 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1392/8/28 | پذیرش: 1392/8/29 | انتشار: 1392/8/29
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|