[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 25-17 برگشت به فهرست نسخه ها
الگوی غذایی مصرفی و خطر ابتلا به سرطان پروستات: مطالعه مورد- شاهدی
فائزه عسکری ، مهدی کاردوست پاریزی ، بهرام رشیدخانی*
چکیده:   (15167 مشاهده)
سابقه و هدف: رژیم غذایی می‌تواند با خطر ابتلا به سرطان پروستات مرتبط باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی ارتباط الگوی رژیم غذایی دریافتی و خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام شد. مواد و روشها: در این مطالعه مورد- شاهدی 50 فرد مبتلا به سرطان پروستات به عنوان گروه مورد و 100 مرد سالم، بدون سابقه سرطان از بیمارستان لبافی نژاد تهران انتخاب شدند. در رژیم غذایی مصرفی شرکت کنندگان در طول یک سال گذشته با استفاده از پرسشنامه معتبر و نیمه کمی بسامد خوراک (FFQ) ارزیابی شد. الگوی غذایی به روش تحلیل عاملی شناسایی شدند. از نرم‌افزار SPSS 16 برای تجزیه و تحلیل نتایج استفاده شد. یافتهها: در این مطالعه 2 الگوی غذایی شناسایی شد. پس از تعدیل تأثیر مخدوش کننده‌های احتمالی، کسب نمره بالاتر از رژیم غذایی غربی به طور معنی‌داری با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات مرتبط بود (0/11-5/1=CI 95%,4OR= ) و کسب نمره بالاتر از رژیم غذایی سالم معنی‌دار با کاهش احتمال ابتلا به سرطان پروستات ارتباط معنی‌داری داشت (0/1-2/0=CI 95% ,4/0OR= ). الگوی غذایی غربی، غنی از انواع شیرینی، دسر، گوشت، چای و قهوه، سیب‌زمینی سرخ کرده، نمک، نوشابه‌های گازدار، گوشت قرمز یا فراوری شده و الگوی غذایی سالم غنی از حبوبات، ماهی، محصولات لبنی، میوه‌ها و آب میوه ها، سبزیجات، سیب زمینی آب پز، غلات و تخم مرغ بود. نتیجه گیری: مردانی که رژیم غذایی مصرفی آنها به رژیم غذایی غربی نزدیک‌تر است، احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات دارند و مردانی که رژیم غذایی آنها به رژیم غذایی سالم نزدیک‌تر است با احتمال کمتری به سرطان پروستات مبتلا خواهند شد. واژگان کلیدی: الگوی غذایی، سرطان پروستات، تحلیل عاملی
واژه‌های کلیدی: الگوی غذایی، سرطان پروستات، تحلیل عاملی
متن کامل [PDF 227 kb]   (3668 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/8/28 | پذیرش: 1392/8/29 | انتشار: 1392/8/29
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askari F, Kardoust Parizi M, Rashidkhani B. Dietary patterns and prostate cancer: A case-control study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (3) :17-25
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1366-fa.html

عسکری فائزه، کاردوست پاریزی مهدی، رشیدخانی بهرام. الگوی غذایی مصرفی و خطر ابتلا به سرطان پروستات: مطالعه مورد- شاهدی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (3) :17-25

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1366-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660