تأثیر افزودن بتاگلوکان و کربوکسی متیل سلولز بر ویژگیهای حسی و فیزیکی ناگت میگوی فراسودمند
|
مهرداد حق شناس ، هدایت حسینی* ، کوشان نایب زاده ، حمیدرضا راشدی ، بهزاد رحمت زاده |
|
|
چکیده: (13876 مشاهده) |
سابقه و هدف: در میان انواع روشها جهت کاهش جذب روغن در سرخکن استفاده از صمغ های خوراکی مانند مشتقات سلولزی و بتاگلوکان مؤثر بوده است. تاکنون در مورد ناگت میگو مطالعه ای در این خصوص صورت نگرفته است. در تحقیق حاضر برای اولین بار امکان سنجی تولید صنعتی ناگت میگوی فراسودمند با استفاده از کربوکسی متیل سلولز و بتاگلوکان مورد مطالعه قرار گرفت.
مواد و روشها: ناگت میگو حاوی بتا گلوکان در هسته و کربوکسی متیل سلولز در لعاب سطحی در چهار فرمول در شرایط صنعتی تولید شد. ارزیابی حسی نمونهها برای یافتن بهترین فرمول از نظر ویژگی حسی به روش هدونیک 9 نقطه ای انجام شد. جهت انجام سنجش بافت نمونهها از دستگاه بافتسنج استفاده شد و سنجش نیروی برشی نمونهها با استفاده از دستگاه اینستران انجام گرفت.
یافتهها: نتایج آزمون بافت سنجی نمونه های سرخ شده نشان داد که نمونه شاهد بیشترین شاخص های سختی و نیروی برشی را بین تمامی نمونهها داشت و تفاوت آن با سایر نمونهها معنیدار بود (05/0p<). از طرف دیگر نمونه حاوی بتاگلوکان و کربوکسی متیل سلولز توام با یکدیگر، کمترین میزان نیروی برشی و سختی را در مقایسه با سایر نمونهها داشت. از نظر ارزیابی حسی نیز این نمونه کمترین پذیرش کلی را داشت.
نتیجه گیری: تحقیق حاضر امکان تولید صنعتی ناگت میگوی فراسودمند با استفاده از هیدروکلوئید های کربوکسی متیل سلولز در لعاب و بتاگلوکان در هسته با ویژگی های حسی قابل پذیرش و چربی کاهش یافته را تأیید نمود. ناگت میگوی فراسودمند تولید شده ضمن کاهش جذب چربی و به تبع آن انرژی دریافتی، فیبر رژیمی مورد نیاز در سطح پری بیوتیکی را تامین مینماید و محصولی فراسودمند و موثر در ارتقاء سلامت با پذیرش کلی قابل قبول است.
واژگان کلیدی: ناگت میگو فراسودمند، ارزیابی حسی، بتاگلوکان، کربوکسی متیل سلولز |
|
واژههای کلیدی: ناگت میگو فراسودمند، ارزیابی حسی، بتاگلوکان، کربوکسی متیل سلولز |
|
متن کامل [PDF 192 kb]
(3292 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1392/8/28 | پذیرش: 1392/8/29 | انتشار: 1392/8/29
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|