[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 227-217 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف زردچوبه بر شاخص‌های تن سنجی، وضعیت گلیسمی و الگو چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 هایپر لیپیدمی
زهره ادب ، شهریار اقتصادی* ، محمدرضا وفا ، ایرج حیدری ، آسیه شجاعی ، حمید حقانی ، نیره خرمی نیا
چکیده:   (11652 مشاهده)
سابقه و هدف: دیابت شیرین یکی از شایع‌ترین بیماری متابولیکی در سراسر جهان می‌باشد. افزایش قند و چربی‌های خون بیماران دیابتی منجر به تشدید بروز عوارض دیر هنگام دیابت می‌شود. با توجه به عوارض و در برخی موارد ناکارآمدی داروهای سنتتیک، استفاده از گیاهان دارویی در بهبود وضعیت قند و چربی همواره مورد توجه محققان بوده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر مصرف زردچوبه بر وضعیت گلیسمی، الگو چربی سرم و شاخص‌های تن‌سنجی در بیماران مبتلا به دیابتی نوع 2 هایپرلیپیدمی انجام شد. مواد و روشها: مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور می باشد. افراد مورد مطالعه 80 بیمار دیابتی نوع دوم مبتلا به هیپرلیپیدمی بودند که به طور تصادفی به دو گروه 40 نفره تقسیم شدند. افراد گروه مداخله روزانه 2100 میلی گرم پودر زردچوبه و افراد گروه کنترل دارونما را به مدت 8 هفته دریافت کردند. دریافت غذایی، شاخص‌های تن‌سنجی، شاخص مقاومت انسولینی و نمونه خون وریدی در هر دو گروه در شروع و پایان مطالعه محاسبه گردید. مقادیر قند خون ناشتا، انسولین، HbA1C، تری‌گلیسرید (TG)، کلسترول تام (TC)، LDL-c، HDL-c، آپولیپوپروتئینA1 ، آپولیپوپروتئین B سرم اندازه گیری شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون‌های t زوج، t مستقل و کای اسکوئر ا(chi-square) ) انجام گرفت. یافتهها: از 80 فرد شرکت کننده در مطالعه 75 نفر مطالعه را به پایان رساندند. پس از 8 هفته مداخله، در گروه دریافت کننده زردچوبه، نمایه توده بدنی (001/0 (p <، غلظت تری گلیسرید (001/0 (p<و LDL-c(009/0p=) کاهش معنی‌داری داشت. همچنین در پایان مطالعه نیز تفاوت آماری معنی‌داری در غلظتBMI,TG,LDL-c در بین دو گروه یا اختلاف تغییرات آنان مشاهده شد ( 05/0 p<). غلظت کلسترول تام،HDL-c و آپولیپوپروتئین (A1) در پایان مطالعه بین دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری داشت ( 05/0 p<). در مورد سایر متغیرها مانند وضعیت گلیسمی و وزن بدن، در پایان مطالعه تفاوت آماری معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه گیری: دریافت پودر زردچوبه سبب بهبود الگو چربی سرم و کاهش نمایه توده بدنی در بیماران دیابتی نوع 2 شد ولی بر وضعیت گلیسمی تأثیر معنی‌داری نداشت. واژگان کلیدی: زردچوبه، دیابت نوع 2، الگو چربی سرم، وضعیت گلیسمی
واژه‌های کلیدی: زردچوبه، دیابت نوع 2، الگو چربی سرم، وضعیت گلیسمی
متن کامل [PDF 463 kb]   (3469 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/10/3 | پذیرش: 1392/10/3 | انتشار: 1392/10/3
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adab Z, Eghtesadi S, Vafa M, Heydari I, Shojaei A, Haqqani H et al . Effect of turmeric on body measurement indices, glycemic condition, and lipid profile in hyperlipidemic patients with type 2 diabetes. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2013; 8 (3) :217-227
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1440-fa.html

ادب زهره، اقتصادی شهریار، وفا محمدرضا، حیدری ایرج، شجاعی آسیه، حقانی حمید و همکاران.. اثر مصرف زردچوبه بر شاخص‌های تن سنجی، وضعیت گلیسمی و الگو چربی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 هایپر لیپیدمی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (3) :217-227

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1440-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645