[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1393 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 20-9 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط الگوهای غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید
مجید محمد شاهی ، فاطمه حیدری ، کریم مولا ، بیژن حلی ، منیره ایجادی ، سیده زهرا امیریان ، نادیا حفیظی*
دانش‌آموخته کارشناسی ارشد علوم تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
چکیده:   (7041 مشاهده)
سابقه و هدف: الگوی غذایی مناسب نقش مهمی در کنترل و درمان بیماری آرتریت روماتوئید دارد. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید انجام شد. مواد و روشها: این مطالعه مقطعی بر روی 102 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به کلینیک تخصصی روماتولوژی بیمارستان آریای اهواز در سال 1390 انجام شد. داده‌ها توسط پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، آنتروپومتریک و پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی جمع‌آوری گردید. شدت درد بیماران بوسیله شاخص VAS مورد ارزیابی قرار گرفت و مقادیرCRP و RF نیز در نمونه‌های خون ناشتا اندازه‌گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 17 و با استفاده از آزمون‌های آماری t مستقل، آنالیز کوواریانس و رگرسیون خطی چند متغیره آنالیز شد. یافتهها: در این مطالعه سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم، غربی و پرپروتئین. پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر، الگوی غذایی سالم با مقادیر کمتر نمایه توده بدن، دور کمر، شدت درد و پروتئین واکنش‌گر C در ارتباط بود (05/0P<). در مقابل الگوی غذایی غربی ارتباط مثبت و معنی‌داری با نمایه توده بدن، دور کمر، درصد چربی و شدت درد داشت (05/0P<). در الگوی غذایی پرپروتئین افرادی که در بالاترین سهک قرار داشتند به طور معنی‌داری شدت درد کمتری گزارش کردند (007/0=‌P). نتیجه گیری: پیروی از یک الگوی غذایی سالم و حاوی مقادیر زیاد میوه، سبزی، حبوبات، سیر، زیتون و مغز دانه‌ها سبب بهبود وضعیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید می‌شود. واژگان کلیدی: الگوهای غذایی، آرتریت روماتوئید، التهاب، تحلیل عاملی
واژه‌های کلیدی: الگوهای غذایی، آرتریت روماتوئید، التهاب، تحلیل عاملی
متن کامل [PDF 277 kb]   (3906 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/11/4 | پذیرش: 1393/4/15 | انتشار: 1393/7/20
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Shahi M, Heidari F, Mola K, Helli B, Ijadi M, Amirian Z et al . Association of Dietary Patterns and Indicators of Disease Activity in Patients with Rheumatoid Arthritis. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2014; 9 (3) :9-20
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1486-fa.html

محمد شاهی مجید، حیدری فاطمه، مولا کریم، حلی بیژن، ایجادی منیره، امیریان سیده زهرا و همکاران.. ارتباط الگوهای غذایی با نماگرهای فعالیت بیماری در افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393; 9 (3) :9-20

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1486-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645