[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1393 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدرومتانولی گیاه کارده (Biarum carduchrum) در شرایط آزمایشگاهی و تاثیرآن بر لیپیدهای سرم موش‌های صحرایی
ابراهیم حسینی* ، عصمت روستا ، فروع اسادات طبیب لقمانی ، محمد باقر محمودپور
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون ، hoss_ebrahim@yahoo.com
چکیده:   (10681 مشاهده)
سابقه و هدف: عصاره‌های گیاهی به دلیل فعالیت آنتی‌اکسیدانی و کاهش دهنده چربی خون بسیار مورد توجه هستند. در این مطالعه، اثرات عصاره آبی متانولی گیاه کارده (Biarum carduchrum) در شرایط آزمایشگاهی و مدل حیوانی بررسی شد. مواد و روشها: این پژوهش در دو مرحله انجام شد. ابتدا فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره کارده از طریق سه آزمون: مهار رادیکال آزاد 2و2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل( (DPPH)، گیرندگی فلزات و قدرت احیاء‌کنندکی تعیین و با اسید اسکوربیک، آلفا توکوفرول، BHT و EDTA مقایسه شد. سپس پژوهش به مدت 21 روز با پنج گروه شش تایی موش صحرایی ادامه یافت. گروه اول و دوم موش‌های صحرایی به ترتیب از رژیم غذایی معمولی (کنترل) و رژیم غذایی پرچرب استفاده کردند. سه گروه دیگر موش‌ها که رژیم غذایی پرچرب مصرف کرده بودند، روزانه در یک نوبت از طریق دهان 200 ، 400 و یا 600 میلی‌گرم عصاره به ازای هر کیلوگرم وزن بدن دریافت نمودند. قبل از بررسی و در پایان هر هفته میزان تری گلیسرید (TG)، کلسترول کل (TC)، LDL-C و HDL-C سرم و همچنین وزن موش‌ها تعیین شد. یافتهها: فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره متناسب با غلظت افزایش یافت. عصاره کارده در مهار DPPH و قدرت احیاء‌کنندگی به ترتیب بهتر از BHT و آلفا توکوفرول بود (05/0 ≥‌p). همچنین عصاره گیاه باعث کاهش معنی‌دارTC ، TG و LDL-C ( p به ترتیب صفر، 012/ و 045/0) و افزایش معنی‌دار HDL-C سرم گردید (006/0=p). نتیجه گیری: عصاره کارده در مقایسه با BHT و آلفا توکوفرول، خاصیت آنتی‌اکسیدانی نسبتاً خوبی دارد و سطح چربی‌های افزایش یافته سرم ناشی از رژیم غذایی پرچرب را اصلاح می‌کند. واژگان کلیدی: عصاره کارده، موش صحرایی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، پروفایل چربی، رژیم غذایی پرچرب
واژه‌های کلیدی: عصاره کارده، موش صحرایی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، پروفایل چربی، رژیم غذایی پرچرب
متن کامل [PDF 248 kb]   (3268 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1392/11/4 | پذیرش: 1393/3/25 | انتشار: 1393/7/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini E, Rousta E, Tabib Loghmany F, Mahmoudpour M. In Vitro Antioxidant Activity of Hydromethanolic Extract of Karde (Biarum carduchrum) and Tts Effects on the Serum Lipids of Rats . Iranian J Nutr Sci Food Technol 2014; 9 (3) :1-8
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1487-fa.html

حسینی ابراهیم، روستا عصمت، طبیب لقمانی فروع اسادات، محمودپور محمد باقر. فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره هیدرومتانولی گیاه کارده (Biarum carduchrum) در شرایط آزمایشگاهی و تاثیرآن بر لیپیدهای سرم موش‌های صحرایی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1393; 9 (3) :1-8

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1487-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645