[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 65-51 برگشت به فهرست نسخه ها
تهیه و ارزیابی نانوامولسیون خوراکی ویتامین E با روش خود‌به‌خودی
نوشین نیک نیا ، بابک قنبرزاده* ، حامد همیشه کار ، رضا رضایی مکرم ، امیر محمد مرتضویان
چکیده:   (10456 مشاهده)
سابقه و هدف: از نانوامولسیون‌های روغن در آب به طور وسیع به منظور غنی‌سازی ترکیبات فعال زیستی لیپوفیل در نوشیدنی‌ها‌ی خوراکی استفاده می‌شوند. در کشور ما، پژوهش در این زمینه با روش‌های پرانرژی امکان پذیر نیست. به همین دلیل هدف از این پژوهش، تولید نانوامولسیون خوراکی حاوی ویتامین E استات با روش کم‌انرژیِ تولید خودبه خودی بود. مواد و روشها: امکان تشکیل نانوامولسیون در پنج سطحِ نسبت سورفاکتانت به روغن (SOR) 10، 16، 50 و 66 و 83 درصد، در مقدار ثابت آب (7/16% وزنی/وزنی فاز روغن) با دو نوع تویین 20 و 80 بررسی گردید. تأثیر مقدار فاز پیوسته و دما بر تولید، در سطوح 6/28 و 50 درصد وزنی/وزنی فاز روغنی به ترتیب در مورد هر دو نوع سورفاکتانت و توین 80 نیز بررسی شد. آزمون‌های کدورت، پایداری و خواص رئولوژیکی نیز برای تعیین خصوصیات فیزیکوشیمایی انجام گرفتند. یافتهها: سیستم بهینه در = SOR 16%‌-‌ تویین 80 تولید شد و میانگین حجمی قطر قطرات، 78 نانومتر بود. نتایج، نشان دهنده وابستگی شدید تولید با این روش به نوع سورفاکتانت بود. همچنین در SOR% بهینه، تغییر دادن مقدار فاز پیوسته و دما، تأثیری بر قطر قطرات تولیدی نداشت. غلظت بهینه افزودن نانوامولسیون بهینه با در نظر گرفتن حداکثر مقدار مجاز دریافت روزانه بدن خصوصیات جریانی و ظاهری نهایی نوشیدنی خوراکی، 003/0% تعیین شد. تغییری در قطر قطرات نانوامولسیون بهینه در دمای °C‌20 در مدت 30 روز نگهداری، مشاهده نشد. نتیجه گیری: با تنظیم کردن SOR، تغییر دادن مقدار آب و دمای محیط تأثیری بر تولید نداشته و قطر قطرات سیستم‌های تولیدی در این شرایط بهینه، در طول مدت نگهداری 30 روز تغییری از خود نشان نمی‌دهند. واژگان کلیدی: نانوامولسیون، ویتامین E- استات، تولید خودبه خودی، تویین 80 و تویین 20
واژه‌های کلیدی: نانوامولسیون، ویتامین E- استات، تولید خودبه خودی، تویین 80 و تویین 20
متن کامل [PDF 494 kb]   (4233 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/11/8 | پذیرش: 1392/11/8 | انتشار: 1392/11/8
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Niknia N, Ghanbarzadeh B, Hamishekar H, Rezayi Mokarram R, Mortazaviyan A. Production and Evaluation of Vitamin E based Nanoemulsion by Spontaneous Method. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2014; 8 (4) :51-65
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1496-fa.html

نیک نیا نوشین، قنبرزاده بابک، همیشه کار حامد، رضایی مکرم رضا، مرتضویان امیر محمد. تهیه و ارزیابی نانوامولسیون خوراکی ویتامین E با روش خود‌به‌خودی . علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (4) :51-65

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1496-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710