[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 92-83 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضد میکروبی نانوذرات نقره تولید شده به روش احیای شیمیایی بر استافیلوکوکوس-اورئوس و اشرشیاکلی
مهداد اسدی اسدآبادی ، کیانوش خسروی دارانی* ، علی مرتضوی ، نسرین حاج سید جوادی ، ابراهیم آزادنیا ، آیت الله کیانی هرچگانی ، نگین احمدی
چکیده:   (12516 مشاهده)
سابقه و هدف: در پی ایجاد مقاومت میکروبی در برابر عوامل ضدمیکربی شیمیایی، اخیراً اثرات نانوذرات‌ نقره و فعالیت ضدمیکروبی آن‌ها مورد توجه ویژه محققان قرار گرفته است. در این تحقیق اثر ضدمیکروبی نانوذرات‌نقره تولید شده به روش احیای شیمیایی در زمان‌ها و غلظت‌های مختلف بر دو باکتری استافیلوکوکوس ‌اورئوس و اشرشیا کلی بررسی شد. مواد و روشها: نانوذرات ‌نقره به روش احیای شیمیایی تولید شدند. محیط‌های کشت مانیتول سالت آگار و ائوزین ‌متیلن‌بلو به‌ترتیب به-عنوان محیط کشت‌های اختصاصی استافیلوکوکوس ‌اورئوس و اشرشیا کلی و محیط مولر‌هینتون‌آگار به عنوان محیط کشت برای بررسی خواص ضد‌میکروبی استفاده شد. برای بررسی اثر ضدمیکروبی از طرح آزمایشی عاملی کامل استفاده و تیمارها در قالب کاملا تصادفی با 6 تکرار و در سطح معنی داری 05/0 انجام شدند. متغیر کیفی دو سطحی نوع باکتری‌ انتخاب شد و دو فاکتور کمی دیگر زمان تماس نانوذرات‌نقره با باکتری‌ها (1، 12، 24 و 48 ساعت) و غلظت نانوذرات (5، 10، 25 و ppm 50) لحاظ شد. یافتهها: نتایج نشان داد که هر سه متغیر مورد مطالعه تأثیر معنی‌دار بر مهار رشد میکربی داشتند، اما متغیرهای نوع باکتری و غلظت نانوذره در مقایسه با زمان تماس تاثیر بیشتری نشان دادند. اشرشیا کلی در مقایسه با استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت کم مقاومت بیشتری نسبت به حضور نانوذره نشان داد. غلظت 5 و ppm10 از نانوذرات ‌نقره کمترین غلظت بازدارندگی نانوذرات نقره برای هر دو باکتری استافیلوکوکوس‌اورئوس و اشرشیاکلی است. همچنین کمترین غلظت برای کشتن باکتری‌های مورد مطالعه حدود ppm 50 به دست آمد. نتیجه گیری: نتایج نشان داد متغیرهای مورد بررسی یعنی نوع باکتری، زمان تماس و غلظت نانوذرات ‌نقره عوامل مؤثر بر بروز خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره است. باکتری اشرشیا کلی نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس در مقابل نانوذرات نقره سنتز شده به روش احیای الکتروشیمیایی مقاومت بیشتری نشان داد. واژگان کلیدی: نانوذرات‌نقره، استافیلوکوکوس ‌اورئوس، اشرشیا کلی، اثر ضدمیکروبی، احیا شیمیایی
واژه‌های کلیدی: نانوذرات‌نقره، استافیلوکوکوس ‌اورئوس، اشرشیا کلی، اثر ضدمیکروبی، احیا شیمیایی
متن کامل [PDF 3892 kb]   (6757 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1392/11/8 | پذیرش: 1392/11/8 | انتشار: 1392/11/8
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi M, Khosravi-Darani K, Mortazavi A, Hajseyed Javadi N, Azadnia E, Kiani Harchegani A et al . Antimicrobial effect of silver nanoparticles produced by chemical reduction on Staphylococcus aureus and Escheirchia coli. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2014; 8 (4) :83-92
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1498-fa.html

اسدی اسدآبادی مهداد، خسروی دارانی کیانوش، مرتضوی علی، حاج سید جوادی نسرین، آزادنیا ابراهیم، کیانی هرچگانی آیت الله و همکاران.. اثر ضد میکروبی نانوذرات نقره تولید شده به روش احیای شیمیایی بر استافیلوکوکوس-اورئوس و اشرشیاکلی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1392; 8 (4) :83-92

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1498-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645