اثر ضد میکروبی نانوذرات نقره تولید شده به روش احیای شیمیایی بر استافیلوکوکوس-اورئوس و اشرشیاکلی
|
مهداد اسدی اسدآبادی ، کیانوش خسروی دارانی* ، علی مرتضوی ، نسرین حاج سید جوادی ، ابراهیم آزادنیا ، آیت الله کیانی هرچگانی ، نگین احمدی  |
|
|
چکیده: (13154 مشاهده) |
سابقه و هدف: در پی ایجاد مقاومت میکروبی در برابر عوامل ضدمیکربی شیمیایی، اخیراً اثرات نانوذرات نقره و فعالیت ضدمیکروبی آنها مورد توجه ویژه محققان قرار گرفته است. در این تحقیق اثر ضدمیکروبی نانوذراتنقره تولید شده به روش احیای شیمیایی در زمانها و غلظتهای مختلف بر دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی بررسی شد.
مواد و روشها: نانوذرات نقره به روش احیای شیمیایی تولید شدند. محیطهای کشت مانیتول سالت آگار و ائوزین متیلنبلو بهترتیب به-عنوان محیط کشتهای اختصاصی استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا کلی و محیط مولرهینتونآگار به عنوان محیط کشت برای بررسی خواص ضدمیکروبی استفاده شد. برای بررسی اثر ضدمیکروبی از طرح آزمایشی عاملی کامل استفاده و تیمارها در قالب کاملا تصادفی با 6 تکرار و در سطح معنی داری 05/0 انجام شدند. متغیر کیفی دو سطحی نوع باکتری انتخاب شد و دو فاکتور کمی دیگر زمان تماس نانوذراتنقره با باکتریها (1، 12، 24 و 48 ساعت) و غلظت نانوذرات (5، 10، 25 و ppm 50) لحاظ شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که هر سه متغیر مورد مطالعه تأثیر معنیدار بر مهار رشد میکربی داشتند، اما متغیرهای نوع باکتری و غلظت نانوذره در مقایسه با زمان تماس تاثیر بیشتری نشان دادند. اشرشیا کلی در مقایسه با استافیلوکوکوس اورئوس در غلظت کم مقاومت بیشتری نسبت به حضور نانوذره نشان داد. غلظت 5 و ppm10 از نانوذرات نقره کمترین غلظت بازدارندگی نانوذرات نقره برای هر دو باکتری استافیلوکوکوساورئوس و اشرشیاکلی است. همچنین کمترین غلظت برای کشتن باکتریهای مورد مطالعه حدود ppm 50 به دست آمد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد متغیرهای مورد بررسی یعنی نوع باکتری، زمان تماس و غلظت نانوذرات نقره عوامل مؤثر بر بروز خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات نقره است. باکتری اشرشیا کلی نسبت به استافیلوکوکوس اورئوس در مقابل نانوذرات نقره سنتز شده به روش احیای الکتروشیمیایی مقاومت بیشتری نشان داد.
واژگان کلیدی: نانوذراتنقره، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، اثر ضدمیکروبی، احیا شیمیایی |
|
واژههای کلیدی: نانوذراتنقره، استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیا کلی، اثر ضدمیکروبی، احیا شیمیایی |
|
متن کامل [PDF 3892 kb]
(6977 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
صنايع غذايي دریافت: 1392/11/8 | پذیرش: 1392/11/8 | انتشار: 1392/11/8
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|