ارتباط وضعیت اقتصادی- اجتماعی با عادات تغذیهای در زنان ساکن شمال شرق ایران
|
سمیرا عشقی نیا ، مهدیه خدارحمی ، رسول برتیمار ، فرهاد لشگربلوکی ، جهانبخش اسدی ، پروانه صانعی ، احمد اسماعیل زاده*  |
|
|
چکیده: (9896 مشاهده) |
سابقه و هدف: اطلاعات اندکی در مورد ارتباط وضعیت اقتصادی-اجتماعی با عادات تغذیهای وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط عوامل اقتصادی- اجتماعی با عادات تغذیهای در زنان ساکن شمال ایران میباشد.
مواد و روشها: این مطالعه روی 2104 نفر از مادران کودکان مهد کودکهای استان گلستان که با روش نمونهگیری خوشهای دو مرحلهای انتخاب شده بودند صورت گرفت. خصوصیات اقتصادی- اجتماعی بر اساس امتیازدهی به شاخصهای مربوطه (شغل و تحصیلات همسر، شغل و تحصیلات مادر، بعد خانوار و داشتن امکانات رفاهی) ارزیابی شد. اطلاعات مربوط به عادات غذایی افراد با پرسشنامه ارزیابی شد. به عادات غذایی سالم امتیاز 1 و عادات غذایی ناسالم امتیاز 1- تعلق گرفت. مجموع امتیاز افراد برای عادات غذایی محاسبه گردید.
یافتهها: افرادی که در رده اقتصادی- اجتماعی بالاتری قرار داشتند نسبت به افراد رده پایینتر، از امتیاز عادات غذایی بالاتری برخوردار بودند (5/1±8/3 در مقابل 8/1±0/3). پس از تعدیل برای تمامی عوامل مخدوشگر، افرادی که در بالاترین سهک وضعیت اقتصادی- اجتماعی قرار داشتند، نسبت به افراد پایین ترین رده از 69 درصد شانس بیشتری برای داشتن عادات غذایی سالم برخوردار بودند. همچنین این احتمال در افراد رده اقتصادی- اجتماعی متوسط (40/2-25/1)73/1 برابر افراد پایین ترین رده اقتصادی- اجتماعی بود.
نتیجه گیری: ارتباط معنیداری بین وضعیت اقتصادی- اجتماعی با عادات غذایی مشاهده شد، به طوری که افراد با وضعیت اقتصادی- اجتماعی بالا دارای عادات غذایی سالم تری میباشند. انجام مطالعات بیشتر در این زمینه در نقاط مختلف کشور توصیه میگردد.
واژگان کلیدی: عادات غذایی، عوامل اقتصادی- اجتماعی، زنان، گلستان |
|
واژههای کلیدی: عادات غذایی، عوامل اقتصادی- اجتماعی، زنان، گلستان |
|
متن کامل [PDF 190 kb]
(2622 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه دریافت: 1393/2/7 | پذیرش: 1393/2/7 | انتشار: 1393/2/7
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|