[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 28-21 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش اضطراب، افسردگی، خویشتن‌داری در خوردن و عادت‌های غذایی در پیش‌بینی چاقی و اضافه‌وزن در گروهی از زنان کارمند شهر اصفهان
بهناز نیک کار اصفهانی ، عبدالعزیز افلاک سیر* ، محمد علی گودرزی ، فرهاد خرمایی
دانشگاه شیراز
چکیده:   (4702 مشاهده)

سابقه و هدف: شیوع چاقی و اضافه‌وزن در ایران در حال افزایش است. چاقی اثر نامطلوبی بر سلامتی داشته و عامل خطرزای بسیاری از بیماری‌های جسمانی مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و برخی انواع سرطان است. هدف تحقیق حاضر بررسی نقش افسردگی، اضطراب، خویشتن‌داری در خوردن و عادت‌های غذایی در پیش‌بینی چاقی و اضافه‌وزن در گروهی از زنان کارمند در اصفهان بود.

مواد و روشها: تعداد 198 زن کارمند از سازمان‌های دولتی شهر اصفهان با روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. افراد نمونه ابتدا به‌وسیله ترازوی دیجیتال و قدسنج از نظر وزن و قد ارزیابی شدند و نمایه توده بدنی آنها به دست آمد و سپس از آنها خواسته شد پرسشنامه‌های تحقیق شامل مقیاس خویشتن‌داری (Restraint Scale) ، آزمون افسردگی بک (Beck Depression Inventory)، مقیاس اضطراب اشپیل برگر (Spielberger State-Trait Anxiety Inventory) و پرسشنامه عادت‌های غذایی (Eating Habits Questionnaire) محقق ساخته را تکمیل کنند. داده‌های تحقیق با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی مانند فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار و نیز ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون لجستیک و با استفاده از نرم‌افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافتهها: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که میانگین سنی آزمودنی‌ها 5/42(SD=7.2)  بود و آنها در دامنه سنی 25 تا 65 قرار داشتند. بیشتر زنان کارمند مورد مطالعه در دامنه وزن طبیعی قرار داشتند (5/69%). نتایج تحقیق همچنین نشان داد که با افزایش سن نمایه توده بدنی افزایش داشت و حدود 25 درصد از گروه نمونه نیز عادت‌های غذایی ناسالم داشتند. نتایج تحلیل رگرسیون لجستیک نشان داد که از بین متغیرهای مستقل فقط خویشتن‌داری در خوردن غذا و سن قادر بودند چاقی و اضافه‌وزن را به‌طور معنی‌داری پیش‌بینی نماید. اما، متغیرهای عادت‌های غذایی، اضطراب و افسردگی قادر نبودند چاقی و اضافه‌وزن را پیش‌بینی کنند.

نتیجه گیری: تحقیق حاضر نشان داد زنانی که سن بیشتری داشتند و در خوردن غذا خویشتن‌داری می‌کردند اضافه‌وزن بیشتری داشتند.

واژگان کلیدی: چاقی، خویشتن‌داری، عادت‌های غذایی، اضطراب، افسردگی              

واژه‌های کلیدی: چاقی، خویشتن‌داری، عادت‌های غذایی، اضطراب، افسردگی
متن کامل [PDF 149 kb]   (2427 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1393/11/1 | پذیرش: 1395/10/19 | انتشار: 1395/12/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikkar B, Aflakseir A, Goodarzi M, Khormaee F. The Role of Dietary Restraint, Depression, Anxiety and Eating Habits in Predicting Obesity and Overweight in a Group of Employed Women in Isfahan. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2017; 12 (1) :21-28
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1854-fa.html

نیک کار اصفهانی بهناز، افلاک سیر عبدالعزیز، گودرزی محمد علی، خرمایی فرهاد. نقش اضطراب، افسردگی، خویشتن‌داری در خوردن و عادت‌های غذایی در پیش‌بینی چاقی و اضافه‌وزن در گروهی از زنان کارمند شهر اصفهان. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1396; 12 (1) :21-28

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-1854-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645