انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (4994 مشاهده)
سابقه و هدف:فیلمهای کامپوزیتی که از دو جز خوراکی و سنتزی تشکیل شدهاند، به عنوان ایدهای جدید در بستهبندی مواد غذایی مطرح شدهاند. به دلیل ماهیت متفاوت فیلمهای خوراکی و سنتزی، کنار هم قرار دادن آنها بدون انجام اصلاحاتی بر سطح پلیمر دشوار بوده و با چالشهایی مواجه است. در این مطالعه از فرآیند پلاسما به منظور اصلاح سطحی فیلم پلیپروپیلن (PP) استفاده شده و سپس این فیلم با کربوکسی متیل سلولز (CMC) پوشش داده شد.
مواد و روشها:در این مطالعه ویژگیهای فیزیکی، مکانیکی و نفوذپذیری فیلمهای دولایه نسبت به بخار آب با هر کدام از فیلمهای CMC و PP مقایسه شد. همچنین به منظور بررسی اثر تیمار پلاسما در بهبود ویژگیهای فیلمهای دولایه، مقایسهای نیز بین فیلمهای دولایه PP/CMC تیمار شده با پلاسما و تیمار نشده صورت پذیرفت.
یافتهها:نتایج حاکی از آن بود که فیلمهای PP/CMC تیمار شده با پلاسما نسبت به فیلمهای دولایه تیمار نشده و فیلمهای تک لایه PP و CMC نفوذپذیری کمتری نسبت به بخار آب (WVP) داشته و ویژگیهای مکانیکی بهتری دارند.
نتیجه گیری:به کار گیری فیلم PP/CMC تیمار شده با پلاسما، میتواند در بهبود ویژگیهای بازدارندگی و مکانیکی بستهبندی نقش به سزایی داشته باشد.
Honarvar Z, Farhoodi M, Mohammadi A, Ferdosi R, Shojaee Aliabadi S. Application of Plasma Surface Treatment to Produce Carboxymethyl Cellulose Coated by Polypropylene Film as a Novel Food Packaging. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2017; 12 (2) :55-64 URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2237-fa.html
هنرور زهره، فرهودی مهدی، محمدی عبدالرضا، فردوسی روح ا...، شجاعی علی آبادی سعیده. استفاده از تیمار سطحی پلاسما به منظور تولید فیلم کامپوزیتی از پلیپروپیلن پوشش داده شده با کربوکسی متیل سلولز به عنوان نوعی بستهبندی جدید برای مواد غذایی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1396; 12 (2) :55-64