[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 4، شماره 3 - ( 9-1388 ) ::
جلد 4 شماره 3 صفحات 74-63 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین اعتبار گزارش‌دهی مصرف انرژی و رابطه آن با الگوهای غذایی در زنان 18 تا 45 ساله شهر تهران
بهرام رشیدخانی* ، محبوبه شانشین ، تیرنگ نیستانی ، آناهیتا هوشیار راد
چکیده:   (15407 مشاهده)
سابقه و هدف: خطای گزارش‌دهی انرژی دریافتی در ابزارهای ارزیابی تغذیه‌ای وجود دارد. لذا باید دریافت انرژی این ابزارها اعتبارسنجی شود. در این مطالعه گزارش‌دهی نادرست انرژی دریافتی را از طریق فرمول گلدبرگ (EI/RMR) شناسایی شده و سپس الگوی غذایی همه افراد شرکت کننده در مطالعه با گزارش دهندگان طبیعی مقایسه شد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی روی 187 زن سالم 18 تا 45 ساله انجام گرفت. نسبت EI/RMR که از انرژی دریافتی تقسیم بر متابولیسم پایه اندازه‌گیری شده با روش کالریمتری غیر مستقیم محاسبه شد، به عنوان شاخص گزارش‌دهی درست انرژی استفاده شد. به طوریکه 34/1≥EI/RMR به عنوان کم‌گزارش‌دهی و 4/2≤EI/RMR به عنوان بیش گزارش‌دهی شناخته شد. اطلاعات رژیمی با استفاده از پرسشنامه بسامد خوراک 125 آیتمی تعیین شد و سپس کلیه اقلام غذایی به 39 گروه تقسیم بندی شد. اطلاعات سبک زندگی و تن‌سنجی از طریق پرسشنامه‌ جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها از طریق آنالیز خوشه‌ای (Cluster analysis) و آنالیز واریانس یک‌ طرفه (ANOVA) انجام شد. یافته‌ها‌: کم گزارش دهندگان (66n=) نسبت به گزارش دهندگان صحیح (107n=)، وزن بیشتر و سن بالاتر داشتند. کم گزارش دهندگان، بیشتر گروه‌های غذایی را کمتر مصرف می‌کردند. سه الگوی غذایی برای همه گزارش دهندگان شناسایی شد که بر اساس بیشترین گروه‌های مصرفی، الگوی غذایی سالم، ناسالم و مخلوط نامگذاری شدند. دو الگوی غذایی برای گزارش دهندگان صحیح انرژی شناسایی شد: الگوی سالم و الگوی ناسالم. نسبت کم‌گزارش‌دهی در خوشه سالم 9/16% ، در خوشه ناسالم4/49% و در خوشه متعادل 7/34% بود (P<0.01). نتیجه گیری: الگوی غذایی گزارش دهندگان طبیعی با الگوی غذایی همه افراد، متفاوت بود و همبستگی میان نمایه‌های تن‌سنجی و دریافت انرژی در افراد گزارش دهنده طبیعی بهتر شد. افراد ممکن است گزارش صحیحی از دریافت خود اعلام نکنند. از این رو، پیش از تصمیم گیری درباره کفایت رژیم ‌باید این نکته در نظر گرفته شود.
واژه‌های کلیدی: انرژی دریافتی، خطای گزارش‌دهی، زنان ایرانی، پرسشنامه بسامد خوراک، آنالیز خوشه‌ای
متن کامل [PDF 256 kb]   (3827 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1388/9/24 | انتشار: 1388/9/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rashidkhani B, Shaneshin M, Neyestani T, Houshiar rad A. Validity of energy intake reporting and its association with dietary patterns among 18-45-year old women in Tehran, Iran. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2009; 4 (3) :63-74
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-231-fa.html

رشیدخانی بهرام، شانشین محبوبه، نیستانی تیرنگ، هوشیار راد آناهیتا. تعیین اعتبار گزارش‌دهی مصرف انرژی و رابطه آن با الگوهای غذایی در زنان 18 تا 45 ساله شهر تهران. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1388; 4 (3) :63-74

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-231-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 3 - ( 9-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660