[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 88-75 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد پوشش دهی با ژل آلوئه‌ورا غنی شده با اسانس گلپر در انبارداری میوه هلو زعفرانی (Prunus persica var, Zafarani)
احمد پیرحیاتی ، امیر دارائی گرمه خانی* ، منصور غلامی ، عباس میرزاخانی ، قربان خلیل زاده رنجبر
دانشگاه بوعلی سینا ، amirdaraey@yahoo.com
چکیده:   (4017 مشاهده)
سابقه و هدف: استفاده از ترکیبات سالم و سازگار با محیط زیست یکی از دغدغه‌های مهم محققین تکنولوژی پس از برداشت است. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر پوشش خوراکی ژل آلوئه‌ورا و اسانس گلپر بر ماندگاری و خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی بود.
مواد و روشها: تیمارهای مورد مطالعه شامل ژل آلوئه‌ورا در غلظت‌های صفر، 5/7 و 15 درصد و تیمار اسانس گلپر (Heracleum persicum) در سه سطح صفر و 100 و 200 ppm بر روی نمونه‌های هلو اعمال شدند. جهت بهینه سازی داده‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها از روش سطح پاسخ استفاده شد. صفاتی مثل میزان مواد جامد محلول، pH آب میوه، اسیدهای قابل تیتراسیون، سفتی بافت میوه، فنل کل، خواص ارگانولپتیکی و ویژگی­های رنگی میوه بررسی شد.
یافتهها: از پوشش آلوئه‌ورا غنی‌شده با اسانس گلپر موجب کاهش اتلاف وزن (24/1%) و نرم شدن نمونه‌ها طی دوران انبارداری و افزایش سفتی بافت (kg/cm2 35/7) و حفظ میزان ترکیبات فنولی کل میوه شد. افزایش زمان انبارداری و اسانس گلپر منجر به کاهش میزان اسیدهای آلی (68/0 درصد وزنی/ وزنی) و افزایش pH (63/3) نمونه‌ها شد اما افزایش غلظت پوشش آلوئه‌ورا باعث حفظ بیشتر اسیدهای آلی و کاهش pH نمونه‌های هلوی زعفرانی شد. میزان مواد جامد محلول کل نمونه‌های هلوی زعفرانی با افزایش زمان انبارداری و اسانس گلپر افزایش یافت اما با افزایش غلظت پوشش آلوئه‌ورا بریکس نمونه‌ها کاهش یافت. افزایش غلظت اسانس گلپر و زمان انبارداری باعث افزایش میزان شاخص رنگی L و b و کاهش شاخص رنگی a نمونه‌های هلوی زعفرانی شد اما با افزایش غلظت ژل آلوئه‌ورا میزان شاخص رنگی L و b کاهش و شاخص رنگی a (قرمزی) نمونه‌ها افزایش یافت.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که استفاده از پوشش آلوئه‌ورا غنی‌شده با اسانس گلپر موجب حفظ خواص کیفی و کاهش تخریب خواص حسی میوه هلو طی انبارداری شد.
واژه‌های کلیدی: ژل آلوئه‌ورا، اسانس گلپر، میوه هلو، خواص کیفی، عمر انباری
متن کامل [PDF 8192 kb]   (1733 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1396/5/9 | پذیرش: 1396/9/13 | انتشار: 1397/10/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pirhayati A, Daraei garmakhany A, Gholami M, Mirzakhani A, Khalilzadeh Ranjbar G. Application of Aloe vera Gel Coating Enriched with Golpar Essential Oil on the Shelf Life of Peach Fruit )Prunus persica var, Zafarani(. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2019; 13 (4) :75-88
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2490-fa.html

پیرحیاتی احمد، دارائی گرمه خانی امیر، غلامی منصور، میرزاخانی عباس، خلیل زاده رنجبر قربان. کاربرد پوشش دهی با ژل آلوئه‌ورا غنی شده با اسانس گلپر در انبارداری میوه هلو زعفرانی (Prunus persica var, Zafarani). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1397; 13 (4) :75-88

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2490-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645