[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 111-103 برگشت به فهرست نسخه ها
فعالیت ضدمیکروبی فیلم نانورس حاوی اسانس نارنج (Citrus aurantium) بر عوامل بیماری‌زای منتقل شده در فرآورده‌های شیلاتی
حسن دهقان ، لاله رومیانی*
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، l.roomiani@yahoo.com
چکیده:   (3004 مشاهده)
سابقه و هدف: در سال­های اخیر فیلم­ها و پوشش­های خوراکی که قابل خوردن بوده و بطور قابل توجهی بار میکروبی و ایمنی غذا را کنترل می­کنند، مورد توجه قرار گرفته­اند. در این مطالعه تأثیر استفاده از فیلم نانورس اسانس نارنج (Citrus aurantium) علیه پاتوژن­های بیماری‌زای لیستریا مونوسیتوژنز، ویبریو پاراهمولیتیکوس، استرپتوکوکوس اینیایی و سالمونلا تایفی در فرآورده­های شیلاتی شامل: سوریمی کپور نقره­ای، سوسیس کپور علفخوار و توفوی کپور معمولی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روشها: فیلم نانورس با استفاده از انحلال آلژینات سدیم و سدیم ژلاتین جامد ساخته شد. محلول فیلم با 2/0، 4/0 و 6/0 درصد (حجمی/ حجمی) اسانس نارنج مخلوط شد. بار باکتریایی در فرآورده­های ماهی در روزهای صفر، 7 و 14 در دمای 4 درجه سانتی­گراد مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: بار میکروبی در تیمارهای 2/0، 4/0 و 6/0 درصد اسانس نارنج در سوریمی کپور نقره­ای، سوسیس کپور علفخوار و توفوی کپور معمولی از روز صفر تا چهاردهم، به شکل معنی­دار افزایش یافت (05/0P<). میزان باکتری­های مورد بررسی در فرآورده­های شیلاتی، در تیمارهای 4/0 و 6/0 درصد اسانس نارنج در مقایسه با شاهد تا روز 14 در محدوده مجاز قرار داشت. بار باکتریایی در سایر تیمارها در محصولات شیلاتی مختلف از محدوده مجاز خارج شد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد تیمار 4/0 و 6/0 درصد اسانس نارنج قادر به کنترل بار میکروبی در فرآورده­های کپور نقره­ای، سوسیس کپور علفخوار و توفوی کپور معمولی بود و میزان این فعالیت علاوه بر درصد اسانس نارنج به نوع باکتری نیز وابسته بود.
واژه‌های کلیدی: فیلم نانورس اسانس نارنج، پاتوژن های غذازاد، فرآورده های شیلاتی
متن کامل [PDF 753 kb]   (1222 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1397/9/17 | پذیرش: 1398/1/18 | انتشار: 1398/10/21
فهرست منابع
1. Abdollahi M, Rezaei M, Gholamali F. A novel active bionanocomposite film incorporating rosemary essential oil and nanoclay into chitosan. J Food Engineering 2012; 111:343-350. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2012.02.012]
2. Alboofetileh M, Rezaei M, Hosseini H, Abdollahi M. Antimicrobial activity of alginate/clay nanocomposite films enriched with essential oils against three common foodborne pathogens. Food Control 2014; 36:1-7. [DOI:10.1016/j.foodcont.2013.07.037]
3. Alboofetileh M, Rezaei M, Hosseini H, Abdollah M. Efficacy of activated alginate-based nanocomposite films to control Listeria monocytogenes and spoilage flora in rainbow trout slice. J Food Sci Tech 2016; 53(1):521-530. [DOI:10.1007/s13197-015-2015-9]
4. Appendini P, Hotchkiss JH. Immobilization of lysozyme on food contact polymers as potential antimicrobial films. Pack Tech Sci 1997; 10(5):271-279. https://doi.org/10.1002/(SICI)1099-1522(199709/10)10:5<271::AID-PTS412>3.0.CO;2-R [DOI:10.1002/(SICI)1099-1522(199709/10)10:53.0.CO;2-R]
5. Azadi B, Nichavar B, Amin CH. Voltivated constituent of the peel and leaf of Citrus aurantium.L. cultivated in the north of Iran. J Pharm Health Sci 2012; 1(3): 37-41.
6. Singh S, Lee M, Park I, Shin Y, Lee, YS. Antimicrobial properties of polypropylene films containing AgSiO2, AgZn and AgZ for returnable packaging in seafood distribution. J Food Measurement and Charac 2016; 10: 781-793. [DOI:10.1007/s11694-016-9363-7]
7. Benavides S, Villalobos-Carvajal R, Reyes J, Physical. Mechanical and antibacterial properties of alginate film: effect of the crosslinking degree and oregano essential oil concentration. J Food Eng 2012; 110(2): 232-239. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2011.05.023]
8. Essadik FZ, Haida S, Kribi A, Kribi AR, Ounine K, Habsaoui A. Antioxidant activity of Citrus aurantium L. var. amara Peel from western of Morocco, identification of volatile compounds of its essential oil by GC-MS and a preliminary study of their antibacterial activity. Int J Innovation Sci Res 2015; 16: 425-432.
9. Gómez-Estaca J, López de Lacey A, López-Caballero M, Gómez-Guillén M, Montero P. Biodegradable gelatinechitosan films incorporated with essential oils as antimicrobial agents for fish preservation. Food Microbio 2010; 27(7):889-896. [DOI:10.1016/j.fm.2010.05.012]
10. Hsouna A, Hamdi N, Ben Halima N, Abdelkafi, S. Characterization of essential oil from Citrus aurantium L. flowers: Antimicrobial and antioxidant activities. J Oleo Sci 2013; 62(10):763-72. [DOI:10.5650/jos.62.763]
11. Pandit R, Rai M, Santos CA. Enhanced antimicrobial activity of the food protecting nisin peptide by bioconjugation with silver nanoparticles. Environmental Chemistry Letters 2017; 1-10. [DOI:10.1007/s10311-017-0626-2]
12. Ketnawa S, Benjakul S, Martinez-Alvarez O, Rawdkuen S. Physical, chemical, and microbiological properties of fish tofu containing shrimp hydrolysate. Fish Sci 2016; 82:379-389. [DOI:10.1007/s12562-015-0954-8]
13. Hashemi A, Jafarpour A. Physico chemical and textural attributes of frankfurter sausage formulate with talang qeenfish fillet mince. J of Research of Food Science 2017; 27: 47-64.
14. Novoslavskij A, Terentjeva M, Eizenberga I,Valciņa O, Bartkevičs V, Bērziņš A. Major foodborne pathogens in fish and fish products: a review. Ann Microbiol 2016; 66:1-15. [DOI:10.1007/s13213-015-1102-5]
15. Soltani M, Pirali E, Shayan P, Eckert B, Rouholahi S, Sadr Shirazi N. Development of a reverse line blot hybridization method for detection of some Streptococcal/ Lactococcal Species, the causative agents of Zoonotic Streptococosis/Lactococosis in farmed fish. J Microbiol 2012; 4(2): 70-74.
16. Sánchez-González L, Cháfer M, Hernández M, Chiralt A, González-Martínez C. Antimicrobial ctivity of polysaccharide films containing essential oils. Food Control 2011; 22(8): 1302-1310. [DOI:10.1016/j.foodcont.2011.02.004]
17. Tajkarimi M, Ibrahim S, Cliver D. Antimicrobial herb and spice compounds in food. Food Control 2010; 21(9): 1199-1218. [DOI:10.1016/j.foodcont.2010.02.003]
18. Karimi E, Oskoueian E, Hendra R, Oskoueian A, Hawa ZE. Phenolic compounds characterization and biological activities of Citrus aurantium Bloom. Molecules 2012; 17:1203-1218. [DOI:10.3390/molecules17021203]
19. Solomakos N, Govaris A, Koidis P, Botsoglou N. The antimicrobial effect of thyme essential oil, nisin, and their combination against Listeria monocytogenes in minced beef during refrigerated storage. Food Microbiol 2013; 25:120-127. [DOI:10.1016/j.fm.2007.07.002]
20. Tunc S, Duman O. Preparation of active antimicrobial methyl cellulose/ carvacrol/ montmorillonite nanocomposite films and investigation of carvacrol release. LWT 2011; 44:465-472. [DOI:10.1016/j.lwt.2010.08.018]
21. Azeredo H. Nanocomposites for food packaging applications. Food Res Int 2009; 42(9):1240-1253. [DOI:10.1016/j.foodres.2009.03.019]
22. Shams B, Golshan Ebrahimi N, Khodaiyan F. Development of Antibacterial Nanocomposite: Whey Protein-Gelatin-Nanoclay Films with Orange Peel Extract and Tripolyphosphate as Potential Food Packaging. J Advances in Polymer Tech 2019; doi.org/10.1155/2019/1973184 [DOI:10.1155/2019/1973184]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehghan H, Roomiani L. Antimicrobial Activity of Nanoclay Films Enriched with Citrus aurantium Essential Oil against Indicator FoodBorne Pathogens in Fishery Products. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 14 (4) :103-111
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2721-fa.html

دهقان حسن، رومیانی لاله. فعالیت ضدمیکروبی فیلم نانورس حاوی اسانس نارنج (Citrus aurantium) بر عوامل بیماری‌زای منتقل شده در فرآورده‌های شیلاتی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1398; 14 (4) :103-111

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2721-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645