[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 111-103 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر استفاده از پلاسمای سرد بر ویژگی‌های سطحی و فیزیکوشیمیایی فیلم ترکیبی کیتوزان نشاسته
ژیان شیخی ، مهدی فرهودی ، سمیرا بیک زاده ، فاطمه کاظمیان بازکیائی ، سعیده شجاعی علی آبادی* ، لیلا میرمقتدایی*
دانشکده تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، S_Shojaee@sbmu.ac.ir
چکیده:   (3689 مشاهده)
سابقه و هدف: پلاسمای سرد یک تکنولوژی سازگار با محیط زیست و غیرگرمایی است که به تکنولوژی مهمی جهت تغییر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی پلیمر تبدیل شده است. اخیراً، پلاسمای سرد در آلودگی‌زدایی و اصلاح مواد بسته‌بندی در صنعت بسته‌بندی مورد توجه قرار گرفته است. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی تأثیر استفاده از پلاسما‌ی فشار پایین اکسیژن بر ویژگی‌های سطحی و فیزیکوشیمیایی فیلم ترکیبی کیتوزان نشاسته می‌باشد.
مواد و روشها: تیمار پلاسمای فشار پایین اکسیژن توسط دستگاه کلینر (Cleaner) در زمان‌های مختلف (4، 8 و 12 دقیقه) بر فیلم ترکیبی کیتوزان نشاسته اعمال گردید. سپس ویژگی‌های سطحی و فیزیکوشیمیایی فیلم‌های تیمار نشده و تیمار شده با پلاسما مورد مقایسه قرار گرفت.
یافتهها: زبری و آبدوستی سطح فیلم‌ها بعد از پلاسمادهی افزایش یافت. مقاومت کششی فیلم‌های تیمار شده با پلاسما بهبود یافت. تیمار پلاسما نفوذپذیری به اکسیژن فیلم‌ها را کاهش داد، اما تغییر معنی‌داری در نفوذپذیری به بخار آب مشاهده نشد.
نتیجه گیری: در این مطالعه، اگرچه تیمار پلاسما باعث افزایش قدرت کشش‌پذیری و کاهش نفوذپذیری به اکسیژن فیلم ترکیبی شد، اما آبدوستی سطح فیلم را افزایش داد. لذا اصلاح فیلم ترکیبی کیتوزان نشاسته با تیمار پلاسما نیاز به  مطالعات بیشتری دارد.
 
واژه‌های کلیدی: پلاسمای سرد، کیتوزان، نشاسته، فیلم خوراکی
متن کامل [PDF 662 kb]   (1265 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1397/11/17 | پذیرش: 1398/4/4 | انتشار: 1399/1/6
فهرست منابع
1. Andrade CT, Simão RA, Thiré RM, Achete CA. Surface modification of maize starch films by low-pressure glow 1-butene plasma. Carbohydrate polymers. 2005;61(4):407-13. [DOI:10.1016/j.carbpol.2005.05.001]
2. Biliaderis CG, Izydorczyk MS. Functional food carbohydrates: CRC Press; 2006. [DOI:10.1201/9781420003512]
3. Elsabee MZ, Abdou ES. Chitosan based edible films and coatings: A review. Materials Science and Engineering: C. 2013;33(4):1819-41. [DOI:10.1016/j.msec.2013.01.010]
4. Li H, Gao X, Wang Y, Zhang X, Tong Z. Comparison of chitosan/starch composite film properties before and after cross-linking. International journal of biological macromolecules. 2013;52:275-9. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2012.10.016]
5. Pankaj SK, Bueno-Ferrer C, Misra N, Milosavljević V, O'donnell C, Bourke P, et al. Applications of cold plasma technology in food packaging. Trends in Food Science & Technology. 2014;35(1):5-17. [DOI:10.1016/j.tifs.2013.10.009]
6. Pankaj SK, Bueno-Ferrer C, Misra N, O'Neill L, Tiwari B, Bourke P, et al. Dielectric barrier discharge atmospheric air plasma treatment of high amylose corn starch films. LWT-Food Science and Technology. 2015;63(2):1076-82. [DOI:10.1016/j.lwt.2015.04.027]
7. Oh YA, Roh SH, Min SC. Cold plasma treatments for improvement of the applicability of defatted soybean meal-based edible film in food packaging. Food Hydrocolloids. 2016;58:150-9. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2016.02.022]
8. Song AY, Oh YA, Roh SH, Kim JH, Min SC. Cold oxygen plasma treatments for the improvement of the physicochemical and biodegradable properties of polylactic acid films for food packaging. Journal of food science. 2016;81(1):E86-E96. [DOI:10.1111/1750-3841.13172]
9. Pankaj SK, Bueno‐Ferrer C, Misra N, Bourke P, Cullen P. Zein film: effects of dielectric barrier discharge atmospheric cold plasma. Journal of Applied Polymer Science. 2014;131(18). [DOI:10.1002/app.40803]
10. Qiu Y, Zhang C, Hwang Y, Bures B, McCord M. The effect of atmospheric pressure helium plasma treatment on the surface and mechanical properties of ultrahigh-modulus polyethylene fibers. Journal of adhesion science and technology. 2002;16(1):99-107. [DOI:10.1163/15685610252771185]
11. Pankaj S, Bueno‐Ferrer C, O'neill L, Tiwari B, Bourke P, Cullen P. Characterization of dielectric barrier discharge atmospheric air plasma treated chitosan films. Journal of food processing and preservation. 2017;41(1):e12889. [DOI:10.1111/jfpp.12889]
12. Properties ASDoM, editor Standard test method for tensile properties of thin plastic sheeting1995: American Society for Testing and Materials.
13. Shojaee-Aliabadi S, Hosseini H, Mohammadifar MA, Mohammadi A, Ghasemlou M, Ojagh SM, et al. Characterization of antioxidant-antimicrobial κ-carrageenan films containing Satureja hortensis essential oil. International journal of biological macromolecules. 2013;52:116-24. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2012.08.026]
14. Rahmani B, Hosseini H, Khani M, Farhoodi M, Honarvar Z, Feizollahi E, et al. Development and characterisation of chitosan or alginate-coated low density polyethylene films containing Satureja hortensis extract. International journal of biological macromolecules. 2017;105:121-30. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2017.07.002]
15. ASTM E. Standard test methods for water vapor transmission of materials.
16. ASTM. Standard test method for oxygen gas transmission rate through plastic film and sheeting using a coulometric sensor. Annual Book of American Standard Testing Methods. 1995:472-7.
17. Honarvar Z, Farhoodi M, Khani MR, Mohammadi A, Shokri B, Ferdowsi R, et al. Application of cold plasma to develop carboxymethyl cellulose-coated polypropylene films containing essential oil. Carbohydrate polymers. 2017;176:1-10. [DOI:10.1016/j.carbpol.2017.08.054]
18. Chana-Thaworn J, Chanthachum S, Wittaya T. Properties and antimicrobial activity of edible films incorporated with kiam wood (Cotyleobium lanceotatum) extract. LWT-Food Science and Technology. 2011;44(1):284-92. [DOI:10.1016/j.lwt.2010.06.020]
19. Hwang YJ, Mccord MG, An JS, Kang BC, Park SW. Effects of helium atmospheric pressure plasma treatment on low-stress mechanical properties of polypropylene nonwoven fabrics. Textile Research Journal. 2005;75(11):771-8. [DOI:10.1177/0040517505053805]
20. De Geyter N, Morent R, Leys C, Gengembre L, Payen E. Treatment of polymer films with a dielectric barrier discharge in air, helium and argon at medium pressure. Surface and Coatings Technology. 2007;201(16-17):7066-75. [DOI:10.1016/j.surfcoat.2007.01.008]
21. Kim S, Ustunol Z. Solubility and moisture sorption isotherms of whey-protein-based edible films as influenced by lipid and plasticizer incorporation. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2001;49(9):4388-91. [DOI:10.1021/jf010122q]
22. Pankaj S, Bueno-Ferrer C, Misra N, O'neill L, Tiwari B, Bourke P, et al. Characterization of dielectric barrier discharge atmospheric air cold plasma treated gelatin films. Food packaging and shelf life. 2015;6:61-7. [DOI:10.1016/j.fpsl.2015.09.002]
23. Bonilla J, Atarés L, Vargas M, Chiralt A. Properties of wheat starch film-forming dispersions and films as affected by chitosan addition. Journal of Food Engineering. 2013;114(3):303-12. [DOI:10.1016/j.jfoodeng.2012.08.005]
24. Miller KS, Krochta J. Oxygen and aroma barrier properties of edible films: A review. Trends in food science & technology. 1997;8(7):228-37. [DOI:10.1016/S0924-2244(97)01051-0]
25. Pankaj SK, Bueno-Ferrer C, Misra N, O'Neill L, Tiwari B, Bourke P, et al. Physicochemical characterization of plasma-treated sodium caseinate film. Food research international. 2014;66:438-44. [DOI:10.1016/j.foodres.2014.10.016]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sheikhi Z, Farhoodi M, Beikzadeh S, kazemian- F, shojaee-aliabadi S, Mirmoghtadaie * L. Effect of Using Cold Plasma Treatment on the Surface and Physicochemical Properties of Starch-chitosan Composite Film. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 15 (1) :103-111
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2768-fa.html

شیخی ژیان، فرهودی مهدی، بیک زاده سمیرا، کاظمیان بازکیائی فاطمه، شجاعی علی آبادی سعیده، میرمقتدایی* لیلا. بررسی تأثیر استفاده از پلاسمای سرد بر ویژگی‌های سطحی و فیزیکوشیمیایی فیلم ترکیبی کیتوزان نشاسته. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (1) :103-111

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2768-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4657