[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 58-49 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین غلظت آمین های آروماتیک حلقوی در گوشت های حرارت دیده با استفاده از روش مؤثر استخراج با ماکروویو و ریزاستخراج همراه با دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا
فاطمه برزگر ، نرگس امیدی ، مرضیه کمانکش ، عبدالرضا محمدی*
انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (3053 مشاهده)
سابقه و هدف: آمین­ های آروماتیک حلقوی ترکیبات شیمیایی سرطان­زا و جهش­ زایی هستند که توسط حرارت دادن مواد غذایی غنی از پروتئین از جمله گوشت و فرآورده ­های گوشتی تشکیل می­گردند. استخراج این ترکیبات از بافت پیچید­ی  گوشت­های حرارت­دیده و کباب شده ابتدا با پیش استخراج توسط امواج مایکروویو و روش دقیق، سریع و حساس ریز­استخراج انجام گرفت و پس از فرآیند آماده­سازی و استخراج، نمونه به دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا تزریق شد.
مواد و روشها: بهینه­ سازی متغیرهای مؤثر در استخراج آمین­های آروماتیک حلقوی به کمک رویه یک متغیر در یک زمان انجام پذیرفت که نوع و حجم حلال استخراجی، نوع و حلال پخشی، مقدار نمک و pH به عنوان مهم­ترین پارامتر­های مؤثر بر کارآیی فرآیند استخراج، بهینه­سازی شدند. به منظور معتبر­سازی روش پیشنهادی، ارقام شایستگی روش محاسبه  شد. در نهایت غلظت آمین­های آروماتیک حلقوی موجود در چند نمونه از فرآورده­های گوشتی تهیه شده  از سوپرمارکت­ها و رستوران­های مختلف شهر تهران با استفاده از روش پیشنهادی تعیین گردید.
یافتهها: مقادیر بهینه­ متغیرهای مؤثر بر کارایی روش پیشنهادی تعیین شد. ارقام شایستگی روش پیشنهادی از جمله حد تشخیص بین 5/2 تا 1/3 نانوگرم بر گرم و انحراف استاندارد بین 8/5% تا 1/8% گزارش شد که قابل مقایسه و یا در مواردی بهتر از روش­های دیگر می­باشند. کارایی روش پیشنهادی در نمونه­های حقیقی به خوبی اثبات گردید.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش ثابت کرد که روش پیشنهادی توانایی بالایی جهت استخراج و اندازه­ گیری مقادیر بسیار اندک آمین­های آروماتیک حلقوی را از بافت پیچیده فرآورده­ های گوشتی مختلف دارد.
واژه‌های کلیدی: آمین های آروماتیک حلقوی، فرآورده های گوشتی حرارت دیده، استخراج بر پایه مایکروویو، ریزاستخراج، کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا
متن کامل [PDF 777 kb]   (959 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1397/12/17 | پذیرش: 1398/3/8 | انتشار: 1399/1/6
فهرست منابع
1. Biesalski H-K. Meat as a component of a healthy diet - are there any risks or benefits if meat is avoided in the diet? Meat Sci. 2005;70(3):509-24. [DOI:10.1016/j.meatsci.2004.07.017]
2. Higgs JD. The changing nature of red meat: 20 years of improving nutritional quality. Trends Food Sci Technol 2000;11(3):85-95. [DOI:10.1016/S0924-2244(00)00055-8]
3. Zhang W, Naveena BM, Jo C, Sakata R, Zhou G, Banerjee R, et al. Technological demands of meat processing-An Asian perspective. Meat Sci 2018;132:35-44. [DOI:10.1016/j.meatsci.2017.05.008]
4. Aeenehvand S, Toudehrousta Z, Kamankesh M, Mashayekh M, Tavakoli HR, Mohammadi A. Evaluation and application of microwave-assisted extraction and dispersive liquid-liquid microextraction followed by high-performance liquid chromatography for the determination of polar heterocyclic aromatic amines in hamburger patties. Food Chem 2014;190:429-35. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.05.103]
5. Namiranian N, Moradi-Lakeh M, Razavi-Ratki SK, Doayie M, Nojomi M. Risk factors of breast cancer in the Eastern Mediterranean Region: a systematic review and meta-analysis. Asian Pac J Cancer Prev 2014;15(21):9535-41. [DOI:10.7314/APJCP.2014.15.21.9535]
6. Oba S, Shimizu N, Nagata C, Shimizu H, Kametani M, Takeyama N, et al. The relationship between the consumption of meat, fat, and coffee and the risk of colon cancer: A prospective study in Japan. Cancer Lett 2006;244(2):260-7. [DOI:10.1016/j.canlet.2005.12.037]
7. Paluszkiewicz P, Smolińska K, Dębińska I, Turski WA. Main dietary compounds and pancreatic cancer risk. The quantitative analysis of case-control and cohort studies. Cancer Epidemiol 2012;36(1):60-7. [DOI:10.1016/j.canep.2011.05.004]
8. Puangsombat K, Gadgil P, Houser TA, Hunt MC, Smith JS. Heterocyclic amine content in commercial ready to eat meat products. Meat Sci 2011;88(2):227-33. [DOI:10.1016/j.meatsci.2010.12.025]
9. Oz F, Kaban G, Kaya M. Effects of cooking methods on the formation of heterocyclic aromatic amines of two different species trout. Food Chem 2007;104(1):67-72. [DOI:10.1016/j.foodchem.2006.10.075]
10. Oz F, Kaban G, Kaya M. Effects of cooking methods and levels on formation of heterocyclic aromatic amines in chicken and fish with Oasis extraction method. LWT - Food Sci Technol 2010;43(9):1345-50. [DOI:10.1016/j.lwt.2010.04.014]
11. Toribio F, Busquets R, Puignou L, Galceran MT. Heterocyclic amines in griddled beef steak analysed using a single extract clean-up procedure. Food Chem Toxicol 2007;45(4):667-75. [DOI:10.1016/j.fct.2006.10.016]
12. Zaidi R, Kumar S, Rawat PR. Rapid detection and quantification of dietary mutagens in food using mass spectrometry and ultra performance liquid chromatography. Food Chem 2012;135(4):2897-903. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.07.065]
13. Barceló-Barrachina E, Santos FJ, Puignou L, Galceran MT. Comparison of dimethylformamide dialkylacetal derivatization reagents for the analysis of heterocyclic amines in meat extracts by gas chromatography-mass spectrometry. Anal Chim Acta 2005;545(2):209-17. [DOI:10.1016/j.aca.2005.05.002]
14. Kanai Y, Wada O, Manabe S. Detection of carcinogenic glutamic acid pyrolysis products in cigarette smoke condensate. Carcinogenesis 1990;11(6):1001-3. [DOI:10.1093/carcin/11.6.1001]
15. Gu YS, Kim IS, Ahn JK, Park DC, Yeum DM, Ji C Il, et al. Mutagenic and carcinogenic heterocyclic amines as affected by muscle types/skin and cooking in pan-roasted mackerel. Mutat Res 2002;515(1-2):189-95. [DOI:10.1016/S1383-5718(01)00336-9]
16. Rezaei F, Yamini Y, Moradi M, Ebrahimpour B. Solid phase extraction as a cleanup step before microextraction of diclofenac and mefenamic acid using nanostructured solvent. Talanta 2013;105:173-8. [DOI:10.1016/j.talanta.2012.11.035]
17. Chen BH, Yang DJ. An improved analytical method for determination of heterocyclic amines in chicken legs. Chromatographia 1998;48(3-4):223-30. [DOI:10.1007/BF02467675]
18. Rezaee M, Assadi Y, Milani Hosseini M-R, Aghaee E, Ahmadi F, Berijani S. Determination of organic compounds in water using dispersive liquid-liquid microextraction. J Chromatogr A2006;1116(1-2):1-9. [DOI:10.1016/j.chroma.2006.03.007]
19. Khan MR, Busquets R, Santos FJ, Puignou L. New method for the analysis of heterocyclic amines in meat extracts using pressurised liquid extraction and liquid chromatography-tandem mass spectrometry. J Chromatogr A 2008;1194(2):155-60. [DOI:10.1016/j.chroma.2008.04.058]
20. Krach C, Sontag G. Determination of some heterocyclic aromatic amines in soup cubes by ion-pair chromatography with coulometric electrode array detection. Anal Chim Acta 2000;417(1):77-83. [DOI:10.1016/S0003-2670(00)00923-5]
21. Oz F. Quantitation of heterocyclic aromatic amines in ready to eat meatballs by ultra fast liquid chromatography. Food Chem 2011;126(4):2010-6. [DOI:10.1016/j.foodchem.2010.12.076]
22. Agudelo Mesa LB, Padró JM, Reta M. Analysis of non-polar heterocyclic aromatic amines in beefburguers by using microwave-assisted extraction and dispersive liquid-ionic liquid microextraction. Food Chem 2013;141(3):1694-701. [DOI:10.1016/j.foodchem.2013.04.076]
23. Barzegar F, Kamankesh M, Mohammadi A. Heterocyclic aromatic amines in cooked food: A review on formation, health risk-toxicology and their analytical techniques. Food Chem 2019;280:240-54. [DOI:10.1016/j.foodchem.2018.12.058]
24. Mohammadi M, Kamankesh M, Hadian Z, Mortazavian AM, Mohammadi A. Determination of Biogenic Amines in Cheese Using Simultaneous Derivatization and Microextraction Method Followed by Gas Chromatography-Mass Spectrometry. Chromatographia 2017;80(1):119-26. [DOI:10.1007/s10337-016-3217-7]
25. Yan Y, Zeng M.-M, Zheng Z.-P, He Z.-Y, Tao G.-J, Zhang S, Gao Y.-H and Chen J. A novel one-step extraction method for simultaneously determining eleven polar heterocyclic aromatic amines in meat products by UHPLC-MS/MS. Analytical Methods. 2014, 6, 6437. [DOI:10.1039/C4AY00686K]
26. Dundar A, Saricoban C and Yilmaz M.T. Response surface optimization of effects of some processing variables on carcinogenic/mutagenic heterocyclic aromatic amine (HAA) content in cooked patties. Meat Science. Volume 91, Issue 3, July 2012, Pages 325-333. [DOI:10.1016/j.meatsci.2012.02.011]
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barzegar F, Omidi N, Kamankesh M, Mohammadi A. Determination of Heterocyclic Aromatic Amines in Heated Meat Samples Using an Efficient Microwave Assisted Extraction and Microextraction Method Followed by HPLC. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2020; 15 (1) :49-58
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2800-fa.html

برزگر فاطمه، امیدی نرگس، کمانکش مرضیه، محمدی عبدالرضا. تعیین غلظت آمین های آروماتیک حلقوی در گوشت های حرارت دیده با استفاده از روش مؤثر استخراج با ماکروویو و ریزاستخراج همراه با دستگاه کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1399; 15 (1) :49-58

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-2800-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 1 - ( بهار 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645