[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 28-19 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر مکمل گلوتامین در مقایسه با ایزو وی بر علائم بالینی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر
سمیرا راستگو ، ناصر ابراهیمی دریانی ، آزیتا حکمت دوست*
علوم پزشکی شهید بهشتی ، a_hekmat2000@yahoo.com
چکیده:   (2845 مشاهده)
سابقه و هدف: سندرم روده تحریک پذیر یک اختلال عملکردی شایع روده می‌باشد که با وجود بار سنگین اقتصادی و روانی و کاهش شدید کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به این سندرم، متاسفانه هنوز درمان قطعی برای این اختلال وجود ندارد. با توجه به این که گلوتامین قادر به کاهش نفوذ پذیری بیش از حد روده و همچنین تغییر در فلور میکروبی روده می‌باشد و احتمالاً موجب بهبود عملکرد سد روده‌ای و جمعیت میکروبی دوست‌دار روده می‌گردد، این مطالعه با هدف بررسی اثر مکمل گلوتامین در مقایسه با پروتئین ایزو وی بر علائم بالینی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر صورت گرفت.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسو کور با 42 بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر 18 تا 70 سال از هر دو جنس زن و مرد به مدت 6 هفته انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه، مکمل گلوتامین و گروه دیگر مکمل ایزو وی را به صورت 5 گرم سه بار در روز مصرف نمودند. امتیاز شدت علائم بالینی و کیفیت زندگی داوطلبان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه‌گیری شد.
یافتهها: امتیاز کل شدت علائم بالینی (015/0=p)، تکرر درد‌های شکمی (028/0=p) و نارضایتی از عادات روده ای (001/0 = p) در گروه گلوتامین کاهش معنی‌داری نسبت به گروه مصرف کننده ایزو وی داشتند. به طوری که در گروه گلوتامین شدت علائم بالینی، تکرر دردهای شکمی و نارضایتی از عادات روده‌ای به ترتیب به میزان 178، 34 و 37 امتیاز نسبت به ابتدای مداخله کاهش یافتند.
نتیجه گیری: مکمل گلوتامین می‌تواند به عنوان یک درمان کمکی همراه با رژیم غذایی کم FODMAPs (الیگوساکاریدها، دی ساکاریدها، مونوساکاریدها و پلی ال‌های تخمیرپذیر) برای تسکین بیشتر علائم پیشنهاد گردد.
واژه‌های کلیدی: سندرم روده تحریک پذیر، گلوتامین، ایزو وی، رژیم کم FODMAPs
متن کامل [PDF 620 kb]   (425 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/4/15 | پذیرش: 1400/5/19 | انتشار: 1400/10/12
فهرست منابع
1. Dimidi E, Rossi M, Whelan K. Irritable bowel syndrome and diet: where are we in 2018? Current opinion in clinical nutrition and metabolic care. 2017;20(6):456-63. [DOI:10.1097/MCO.0000000000000416]
2. Dugum M, Barco K, Garg S. Managing irritable bowel syndrome: The low-FODMAP diet. Cleveland Clinic journal of medicine. 2016;83(9):655-62. [DOI:10.3949/ccjm.83a.14159]
3. Molina-Infante J, Serra J, Fernandez-Bañares F, Mearin F. The low-FODMAP diet for irritable bowel syndrome: Lights and shadows. Gastroenterologia y hepatologia. 2016;39(2):55-65. [DOI:10.1016/j.gastrohep.2015.07.009]
4. Nanayakkara WS, Skidmore PM, O'Brien L, Wilkinson TJ, Gearry RB. Efficacy of the low FODMAP diet for treating irritable bowel syndrome: the evidence to date. Clinical and experimental gastroenterology. 2016;9:131-42. [DOI:10.2147/CEG.S86798]
5. Cozma-Petruţ A, Loghin F, Miere D, Dumitraşcu DL. Diet in irritable bowel syndrome: What to recommend, not what to forbid to patients! World journal of gastroenterology. 2017;23(21):3771-83. [DOI:10.3748/wjg.v23.i21.3771]
6. Portincasa P, Bonfrate L, de Bari O, Lembo A, Ballou S. Irritable bowel syndrome and diet. Gastroenterology report. 2017;5(1):11-9. [DOI:10.1093/gastro/gow047]
7. Wilson B, Rossi M, Dimidi E, Whelan K. Prebiotics in irritable bowel syndrome and other functional bowel disorders in adults: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. The American journal of clinical nutrition. 2019;109(4):1098-111. [DOI:10.1093/ajcn/nqy376]
8. Ford AC, Talley NJ. Irritable bowel syndrome. BMJ (Clinical research ed). 2012;345:e5836. [DOI:10.1136/bmj.e5836]
9. Altobelli E, Del Negro V, Angeletti PM, Latella G. Low-FODMAP Diet Improves Irritable Bowel Syndrome Symptoms: A Meta-Analysis. Nutrients. 2017;9(9). [DOI:10.3390/nu9090940]
10. Kim M, Wischmeyer PE. Glutamine. Nutrition in Intensive Care Medicine: Beyond Physiology. 2013;105:90-6. [DOI:10.1159/000341276]
11. Bertrand J, Ghouzali I, Guérin C, Bôle-Feysot C, Gouteux M, Déchelotte P, et al. Glutamine Restores Tight Junction Protein Claudin-1 Expression in Colonic Mucosa of Patients With Diarrhea-Predominant Irritable Bowel Syndrome. JPEN Journal of parenteral and enteral nutrition. 2016;40(8):1170-6. [DOI:10.1177/0148607115587330]
12. Kim MH, Kim H. The Roles of Glutamine in the Intestine and Its Implication in Intestinal Diseases. International journal of molecular sciences. 2017;18(5). [DOI:10.3390/ijms18051051]
13. Zhou Q, Verne ML, Fields JZ, Lefante JJ, Basra S, Salameh H, et al. Randomised placebo-controlled trial of dietary glutamine supplements for postinfectious irritable bowel syndrome. Gut. 2019;68(6):996-1002. [DOI:10.1136/gutjnl-2017-315136]
14. Perna S, Alalwan TA, Alaali Z, Alnashaba T, Gasparri C, Infantino V, et al. The Role of Glutamine in the Complex Interaction between Gut Microbiota and Health: A Narrative Review. International journal of molecular sciences. 2019;20(20). [DOI:10.3390/ijms20205232]
15. Zhang Y, Lu T, Han L, Zhao L, Niu Y, Chen H. L-Glutamine Supplementation Alleviates Constipation during Late Gestation of Mini Sows by Modifying the Microbiota Composition in Feces. BioMed research international. 2017;2017:4862861. [DOI:10.1155/2017/4862861]
16. Nanayakkara WS, Skidmore PM, O'Brien L, Wilkinson TJ, Gearry RB. Efficacy of the low FODMAP diet for treating irritable bowel syndrome: the evidence to date. Clinical and experimental gastroenterology. 2016;9:131. [DOI:10.2147/CEG.S86798]
17. Biesiekierski JR, Rosella O, Rose R, Liels K, Barrett JS, Shepherd SJ, et al. Quantification of fructans, galacto-oligosacharides and other short-chain carbohydrates in processed grains and cereals. Journal of human nutrition and dietetics : the official journal of the British Dietetic Association. 2011;24(2):154-76. [DOI:10.1111/j.1365-277X.2010.01139.x]
18. Muir JG, Rose R, Rosella O, Liels K, Barrett JS, Shepherd SJ, et al. Measurement of short-chain carbohydrates in common Australian vegetables and fruits by high-performance liquid chromatography (HPLC). Journal of agricultural and food chemistry. 2009;57(2):554-65. [DOI:10.1021/jf802700e]
19. Lembo A, Ameen VZ, Drossman DA. Irritable bowel syndrome: toward an understanding of severity. Clinical gastroenterology and hepatology : the official clinical practice journal of the American Gastroenterological Association. 2005;3(8):717-25. [DOI:10.1016/S1542-3565(05)00157-6]
20. Gholamrezaei A, Zolfaghari B, Farajzadegan Z, Nemati K, Daghaghzadeh H, Tavakkoli H, et al. Linguistic validation of the Irritable Bowel Syndrome-Quality of Life Questionnaire for Iranian patients. Acta medica Iranica. 2011;49(6):390-5.
21. Zhou Q, Zhang B, Verne GN. Intestinal membrane permeability and hypersensitivity in the irritable bowel syndrome. Pain. 2009;146(1-2):41-6. [DOI:10.1016/j.pain.2009.06.017]
22. Dunlop SP, Hebden J, Campbell E, Naesdal J, Olbe L, Perkins AC, et al. Abnormal intestinal permeability in subgroups of diarrhea-predominant irritable bowel syndromes. The American journal of gastroenterology. 2006;101(6):1288-94. [DOI:10.1111/j.1572-0241.2006.00672.x]
23. Zhou Q, Souba WW, Croce CM, Verne GN. MicroRNA-29a regulates intestinal membrane permeability in patients with irritable bowel syndrome. Gut. 2010;59(6):775-84. [DOI:10.1136/gut.2009.181834]
24. Deters BJ, Saleem M. The role of glutamine in supporting gut health and neuropsychiatric factors. Food Science and Human Wellness. 2021;10(2):149-54. [DOI:10.1016/j.fshw.2021.02.003]
25. Pope JL, Bhat AA, Sharma A, Ahmad R, Krishnan M, Washington MK, et al. Claudin-1 regulates intestinal epithelial homeostasis through the modulation of Notch-signalling. Gut. 2014;63(4):622-34. [DOI:10.1136/gutjnl-2012-304241]
26. Zhou Q, Verne GN. Reply: To PMID 25277410. Gastroenterology. 2015;148(5):1080-1. [DOI:10.1053/j.gastro.2015.03.030]
27. Martínez C, Vicario M, Ramos L, Lobo B, Mosquera JL, Alonso C, et al. The jejunum of diarrhea-predominant irritable bowel syndrome shows molecular alterations in the tight junction signaling pathway that are associated with mucosal pathobiology and clinical manifestations. The American journal of gastroenterology. 2012;107(5):736-46. [DOI:10.1038/ajg.2011.472]
28. Bertiaux-Vandaële N, Youmba SB, Belmonte L, Lecleire S, Antonietti M, Gourcerol G, et al. The expression and the cellular distribution of the tight junction proteins are altered in irritable bowel syndrome patients with differences according to the disease subtype. The American journal of gastroenterology. 2011;106(12):2165-73. [DOI:10.1038/ajg.2011.257]
29. Ng QX, Soh AYS, Loke W, Lim DY, Yeo WS. The role of inflammation in irritable bowel syndrome (IBS). Journal of inflammation research. 2018;11:345-9. [DOI:10.2147/JIR.S174982]
30. Li M, Oshima T, Ito C, Yamada M, Tomita T, Fukui H, et al. Glutamine Blocks Interleukin-13-Induced Intestinal Epithelial Barrier Dysfunction. Digestion. 2021;102(2):170-9.
31. Dupont HL. Review article: evidence for the role of gut microbiota in irritable bowel syndrome and its potential influence on therapeutic targets. Alimentary pharmacology & therapeutics. 2014;39(10):1033-42. [DOI:10.1111/apt.12728]
32. Lee KN, Lee OY. Intestinal microbiota in pathophysiology and management of irritable bowel syndrome. World journal of gastroenterology. 2014;20(27):8886-97. [DOI:10.3748/wjg.v20.i10.2456]
33. Collins SM. A role for the gut microbiota in IBS. Nature reviews Gastroenterology & hepatology. 2014;11(8):497-505. [DOI:10.1038/nrgastro.2014.40]
34. Jeffery IB, Quigley EM, Öhman L, Simrén M, O'Toole PW. The microbiota link to irritable bowel syndrome: an emerging story. Gut microbes. 2012;3(6):572-6. [DOI:10.4161/gmic.21772]
35. Schanuel CM, Dias EN, Ferreira AP. Glutamine as A Therapeutic Strategy in Inflammatory Bowel Diseases: A Systematic Review. Gastroint Hepatol Dig Dis. 2019;2(2):1-6. [DOI:10.33425/2639-9334.1033]
36. Benjamin J, Makharia G, Ahuja V, Anand Rajan KD, Kalaivani M, Gupta SD, et al. Glutamine and whey protein improve intestinal permeability and morphology in patients with Crohn's disease: a randomized controlled trial. Digestive diseases and sciences. 2012;57(4):1000-12. [DOI:10.1007/s10620-011-1947-9]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rastgoo S, Ebrahimi Daryani N, Hekmatdoost A. Effects of Glutamine Supplementation against Iso Whey Protein on Clinical Symptoms and Quality of Life of the Patients with Irritable Bowel Syndrome. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2022; 16 (4) :19-28
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3316-fa.html

راستگو سمیرا، ابراهیمی دریانی ناصر، حکمت دوست آزیتا. بررسی تأثیر مکمل گلوتامین در مقایسه با ایزو وی بر علائم بالینی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1400; 16 (4) :19-28

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3316-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645