[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 24-13 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر مصرف پنیر لور بر برخی شاخص‌های آمادگی جسمانی و مهارتی دختران والیبالیست: یک مطالعه مداخله ای-تجربی
زهرا عراقی هشجین ، زهره اسکندری* ، سید مسعود میرمعزی
استادیار گروه تربیت بدنی، دانشگاه غیرانتفاعی رجاء، قزوین، ایران ، zohreh.eskandari8@gmail.com
چکیده:   (2045 مشاهده)
سابقه و هدف: والیبال یکی از مشهورترین و محبوب‌ترین ورزش‌ها در جهان است که به آمادگی جسمانی و مهارتی بالایی احتیاج دارد. تغذیه عامل بسیار مهم در رسیدن به این هدف محسوب می‌شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر تأثیر مصرف پنیر لور بر برخی شاخص‌های آمادگی جسمانی، و مهارتی دختران والیبالیست بود.
مواد و روشها: این پژوهش از نوع نیمه تجربی است. 36 دختر نوجوان والیبالیست با دامنه سنی 13 تا 16 سال به‌طور تصادفی به دو گروه تمرینات تخصصی (18 نفر) و گروه تمرینات تخصصی همراه با مصرف پنیر لور (18 نفر) تقسیم شدند. تمرینات تخصصی سه روز در هفته، به مدت 90 دقیقه برای شش هفته انجام شد. پنیر لور فقط در روزهای تمرین در دو وعده، یک وعده همراه غذا (25 گرم) و یک وعده بلافاصله بعد از تمرین (25 گرم) مصرف شد. شاخص‌های آمادگی جسمانی و مهارتی قبل و انتهای مطالعه اندازه‌گیری شد. برای مقایسه تغییرات داده‌ها در دو گروه از آزمون تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد شش هفته مصرف پنیر لور به همراه تمرینات تخصصی والیبال در مقایسه با تمرینات تخصصی بر متغیرهای اوج توان، چابکی، قدرت اندام فوقانی، قدرت اندام تحتانی، ظرفیت هوازی، اسپک و آزمون عملکردی تأثیر مثبت داشته است. اما تفاوت معنی‌داری در متغیر سرعت و سرویس بین دو گروه مشاهده نشد.
نتیجه گیری: پنیر لور می‌تواند به عنوان یک مکمل ارزان برای بهبود بیشتر شاخص‌های آمادگی جسمانی و مهارتی در رشته والیبال مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: پنیر لور، شاخص‌های آمادگی جسمانی، شاخص‌های مهارتی، والیبال
متن کامل [PDF 844 kb]   (473 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1401/5/5 | پذیرش: 1401/6/12 | انتشار: 1401/7/16
فهرست منابع
1. Gabbett T, Georgieff B, Domrow N. The use of physiological, anthropometric, and skill data to predict selection in a talent-identified junior volleyball squad. Journal of sports sciences. 2007;25(12):1337-44. [DOI:10.1080/02640410601188777]
2. Mielgo-Ayuso J, Zourdos MC, Calleja-González J, Urdampilleta A, Ostojic SM. Dietary intake habits and controlled training on body composition and strength in elite female volleyball players during the season. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism. 2015;40(8):827-34. [DOI:10.1139/apnm-2015-0100]
3. Rokhsati S, Salimi-Avansar A, Ahmadizad S, Ebrahim K. The effects of six weeks of volleyball specific training on hard and soft surfaces on resting levels and responses of lactate, creatine kinase and lactate dehydrogenase to acute exercise. Journal of Sport Biosciences. 2015;7(3):443-54.
4. Banaszek A, Townsend JR, Bender D, Vantrease WC, Marshall AC, Johnson KD. The effects of whey vs. pea protein on physical adaptations following 8-weeks of high-intensity functional training (HIFT): A pilot study. Sports. 2019;7(1):12. [DOI:10.3390/sports7010012]
5. Zahabi G. Effect of whey protein & creatine supplementation on the fitness indicators, velocity and muscle hypertrophy of untrained men over a period of resistance training. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2015;10(2):19-28.
6. Joy JM, Lowery RP, Wilson JM, Purpura M, De Souza EO, Wilson S, et al. The effects of 8 weeks of whey or rice protein supplementation on body composition and exercise performance. Nutrition journal. 2013;12(1):1-7. [DOI:10.1186/1475-2891-12-86]
7. Beig Mohammadi M, Bolandi M, Ghodusi HB. Production and physicochemical, rheological, sensory analysis of "Lour" cheese. Journal of food science and technology (Iran). 2015;12(49):41-9.
8. Momenzadeh S, Jouyandeh H. Examining the functional characteristics and nutritional value of lour cheese. First National Food Hygiene Congress. 2018 sep 5-6; Urmia University, Iran [in Persian].
9. Piri Sarkeshti F, Askari R, Hamedinia MR. the effect of three methods combined exercises training on some of physical fitness, skill and performance indicators in female volleyball players [dissertation]. Sabzevar, Hakim Sabzevari University. 2018 [in Persian].
10. Nezami S, Sharif S, Chezani Sharahi A. The effect of resistance training with split method on hormones levels and muscle mass in young bodybuilder. Research in Sport Medicine and Technology. 2017;15(13):35-48.
11. Hadavi F. Measurement and evaluation in physical education. 9 nd ed. Tehran: Kharazmi University. 2014[in Persian].
12. Gabbett T, Georgieff B, Anderson S, Cotton B, Savovic D, Nicholson L. Changes in skill and physical fitness following training in talent-identified volleyball players. The Journal of Strength & Conditioning Research. 2006;20(1):29-35. [DOI:10.1519/00124278-200602000-00005]
13. Schaun GZ, Ribeiro YS, Vaz MS, Del Vecchio FB. Correlation between agility, lower limb power and performance in a sport-specific test in female volleyball players. situations. 2013;4:6.
14. Karami M, Saleh S. The production of processed cheese from retentate and the investigation of its physicochemical and rheological properties. Innovative Food Technologies. 2017;4(4):45-55.
15. Rohani H, Asjodi F, Safarimosavi S, Bahmanzadeh M. The role of resistance training and whey protein intake on delayed onset muscle soreness indices after eccentric resistance exercise in untrained men. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2017;12(1):11-20.
16. Yang Y, Breen L, Burd NA, Hector AJ, Churchward-Venne TA, Josse AR, et al. Resistance exercise enhances myofibrillar protein synthesis with graded intakes of whey protein in older men. British Journal of nutrition. 2012;108(10):1780-8. [DOI:10.1017/S0007114511007422]
17. Hatami H, Golestani A, Sardar MA. The effect of 10-week plyometric training program on muscle strength of the upper and lower limbs, lean body mass, and Insulin-like growth factor 1 in young women. The Iranian Journal of Obstetrics, Gynecology and Infertility. 2017;20(10):75-83.
18. Moreno MS, Asencio CG, Badillo JJG. The effects of short-term resistance program on vertical jump ability in elite male volleyball players during the competition season. Retos: nuevas tendencias en educación física, deporte y recreación. 2014(26):153-6. [DOI:10.47197/retos.v0i26.34422]
19. Partavi S. Effects of 7 weeks of rope-jump training on cardiovascular endurance, speed, and agility in middle school student boys. Sport Science. 2013;6(2):40-43.
20. Theos A, Gortsila E, Maridaki M. Effects of training surface on physiological characteristics of prepubescent female volleyball players. International Journal of Pediatric Health Care & Advancements. 2017;4(5):48-53.
21. Trajkovic N, Milanovic Z, Sporis G, Milic V, Stankovic R. The effects of 6 weeks of preseason skill-based conditioning on physical performance in male volleyball players. The Journal of Strength & Conditioning Research. 2012;26(6):1475-80. [DOI:10.1519/JSC.0b013e318231a704]
22. Tang JE, Moore DR, Kujbida GW, Tarnopolsky MA, Phillips SM. Ingestion of whey hydrolysate, casein, or soy protein isolate: effects on mixed muscle protein synthesis at rest and following resistance exercise in young men. Journal of applied physiology. 2009. [DOI:10.1152/japplphysiol.00076.2009]
23. Hayes A, Cribb PJ. Effect of whey protein isolate on strength, body composition and muscle hypertrophy during resistance training. Current Opinion in Clinical Nutrition & Metabolic Care. 2008;11(1):40-4. [DOI:10.1097/MCO.0b013e3282f2a57d]
24. Mori H, Tokuda Y. Effect of whey protein supplementation after resistance exercise on the muscle mass and physical function of healthy older women: A randomized controlled trial. Geriatrics & gerontology international. 2018;18(9):1398-404. [DOI:10.1111/ggi.13499]
25. Nabuco HC, Tomeleri CM, Fernandes RR, Junior PS, Cavalcante EF, Cunha PM, et al. Effect of whey protein supplementation combined with resistance training on body composition, muscular strength, functional capacity, and plasma-metabolism biomarkers in older women with sarcopenic obesity: A randomized, double-blind, placebo-controlled trial. Clinical nutrition ESPEN. 2019;32:88-95. [DOI:10.1016/j.clnesp.2019.04.007]
26. Naseri KM, Haghighi AH, Hamedinia MR. A comparison of the effects of plyometric and resistance power training programs on physical performance of volleyball players. 2015.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Araghi Hashjin Z, Eskandari Z, Mirmoezzi M. Effects of Lour Cheese Consumption on Indicators of Physical and Skill Fitness of Volleyball Girls: An Experimental-Interventional Study. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2022; 17 (3) :13-24
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3528-fa.html

عراقی هشجین زهرا، اسکندری زهره، میرمعزی سید مسعود. تأثیر مصرف پنیر لور بر برخی شاخص‌های آمادگی جسمانی و مهارتی دختران والیبالیست: یک مطالعه مداخله ای-تجربی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1401; 17 (3) :13-24

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3528-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645