[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 104-93 برگشت به فهرست نسخه ها
بهینه یابی فرآیند پروتئین هیدرولیزشده از ضایعات میگو Metapenaeus affinis
محمود توحیدی نسب ، لاله رومیانی*
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران ، l.roomiani@iauahvaz.ac.ir
چکیده:   (893 مشاهده)
سابقه و هدف: هرسال، صنعت شیلات تقریباً 106 تن مواد زائد تولید می­کند که بیشتر آن یا فرآوری­شده و یا به زباله و محصولات کم­ارزش مانند خوراک دام تبدیل شده و یا دور ریخته می­شود. سخت­پوستان مقدار قابل­توجهی پلی­ساکارید در پوست خود دارند، که می­تواند در صنایع­غذایی مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این مطالعه با هدف بهینه­­یابی تولید پروتئین هیدرولیزشده از پوست و سر میگوی سفیدسرتیز (Metapenaeus affinis) به روش سطح­پاسخ و با استفاده از آنزیم پاپائین انجام شد.
مواد و روشها: فاکتورهای مورد بررسی جهت رسیدن به بیشترین میزان درجه هیدرولیز، دما (35، 65 و 95 درجه سانتی‌گراد)، زمان (45، 55 و 65 دقیقه) و نسبت آنزیم به سوبسترا (5/1، 25/2 و 3 درصد) بودند. شرایط هیدرولیزی که بتواند بهترین درجه هیدرولیز را نشان دهد، با استفاده از روش سطح­پاسخ (RSM) با طرح مرکب­مرکزی (CCD) بهینه شد.
یافتهها: نتایج نشان داد اثر متغیرهای واکنش روی هر یک از پاسخ­های آزمایش معنی­دار شد (05/0p<). بر اساس نمودارهای سه بعدی روش سطح­پاسخ، شرایط عملیاتی بهینه برای بیشینه درجه­ هیدرولیز پروتئین سر میگو به میزان 44/74 درصد، در زمان 95 دقیقه، دما 51/61 درجه سانتی‌گراد و غلظت آنزیم 23/2 به دست آمد. همچنین شرایط بهینه برای بیشینه درجه­ هیدرولیز پروتئین پوست میگو به میزان 53/74 درصد، در زمان 30/75 دقیقه، دمای 39/56 درجه سانتی‌گراد و غلظت آنزیم 99/2 درصد حاصل گردید.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که پوست و سر میگو سرتیز از پروتئین هیدرولیزشده بالایی برخوردار می­باشد که می­توانند برای مصارف دارویی و انسانی مفید باشند.
واژه‌های کلیدی: پروتئین هیدرولیزشده، بهینه یابی، درجه هیدرولیز، میگوی سرتیز
متن کامل [PDF 1086 kb]   (291 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1401/12/29 | پذیرش: 1402/3/17 | انتشار: 1402/7/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tohidi Nasab M, roomiani L. Optimizing the Hydrolyzed Protein Process from Metapenaeus Affinis Shrimp Wastes. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2023; 18 (3) :93-104
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3651-fa.html

توحیدی نسب محمود، رومیانی لاله. بهینه یابی فرآیند پروتئین هیدرولیزشده از ضایعات میگو Metapenaeus affinis. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1402; 18 (3) :93-104

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3651-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4700