[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 19، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) ::
جلد 19 شماره 2 صفحات 58-43 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین نمایه شیمیایی و مشخصات عملکردی پست بیوتیک های مشتق شده از لاکتوباسیلوس کازئی ATCC 39392 و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی آن علیه استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی
سمانه مرادی ، مریم مصلحی شاد ، هدایت حسینی ، امیرمحمد مرتضویان ، سعیده شجاعی علی آبادی* ، امین عباسی*
گروه علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، saeedeh.shojaee@gmail.com
چکیده:   (1480 مشاهده)
سابقه و هدف: پست ­بیوتیک­ها با توجه به مزایای ایمنی، بالینی و تکنولوژیکی می ­توانند به عنوان ابزاری امیدوار­کننده در تأمین ایمنی غذا به کار گرفته شوند. مطالعه حاضر به بررسی نمایه­ های شیمیایی و خصوصیات عملکردی و فعالیت ضدمیکروبی پست­بیوتیک‌­های لاکتوباسیلوس کازئی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس می ­پردازد.
مواد و روشها: تعیین نمایه ترکیبات شیمیایی پست­بیوتیک­ها به وسیله کروماتوگرافی گازی کوپل­شده با طیف­سنج جرمی صورت گرفت. ارزیابی محتوای تام فنولی و فلاونوئیدی پست­ بیوتیک­ها به ترتیب با استفاده از روش­های فولین-سیکالتو و رنگ­ سنجی به کمک کلرید آلومینیوم صورت پذیرفت. سنجش ظرفیت ضد اکسایشی نیز با سه روش اندازه­ گیری مهار رادیکال آزاد DPPH، مهار رادیکال آزاد ABTS و رنگ­بری بتاکاروتن-لینولئیک اسید انجام شد. فعالیت ضد میکروبی پست­ بیوتیک ­ها توسط ارزیابی­های حداقل غلظت بازدارنده رشد و باکتری­کشی و همچنین تعیین قطر هاله عدم رشد به روش انتشار در چاهک مورد بررسی قرار گرفت. بررسی نمایه ایمنی پست­بیوتیک­ ها نیز توسط تست MTT صورت گرفت.
یافتهها: نتایج حاصل از بررسی کروماتوگرام، حضور 10 ترکیب زیستی مشخص با اثرات ضد میکروبی شناخته شده را تأیید کرد. ترکیبات پست ­بیوتیک دارای غلظت بالایی از اجزای فنولی و فلاونوئیدی بودند. غلظت­های 40 و 60 میکروگرم بر میلی­لیتر به ترتیب به عنوان حداقل غلظت بازدارنده رشد و باکتری­کشی در نظر گرفته شدند و همچنین کمترین و بیشترین هاله عدم رشد به ترتیب با قطر 23 ± 7 و 65 ± 29 میلی­متر مربوط به غلظت­های 5 و 100 میکروگرم بر میلی­لیتر بود. طبق نتایج ارزیابی ایمنی، پست­ بیوتیک ­ها تأثیر سویی بر فرآیند­های رشد و تکثیر رده سلولی نرمال KDR نداشته و تنها برای غلظت­های­ 120 و 140 میکروگرم بر میلی­ لیتر در بازه زمانی 48 ساعته کاهش زنده ­مانی در سلول­ها دیده شد.
واژه‌های کلیدی: پست بیوتیک، لاکتوباسیوس کازئی، استافیلوکوکوس اورئوس، نمایه شیمیایی، نمایه ایمنی
متن کامل [PDF 1147 kb]   (441 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1402/9/29 | پذیرش: 1403/1/27 | انتشار: 1403/4/6

  • نمایه شیمیایی و مشخصات عملکردی پست ­بیوتیک­های مشتق شده از لاکتوباسیلوس کازئی ATCC 39392 تعیین گردید.
  • ترکیبات پست­ بیوتیک دارای فعالیت معنی­دار ضدباکتریایی می ­باشند.
  • تعویق انداختن و مسدود نمودن واکنش‌های رادیکال­ های آزاد از جمله فعالیت­های ضد رادیکالی ترکیبات پست ­بیوتیک می‌باشند. 
  • پست ­بیوتیک­ ها با توجه به مزایای ایمنی، بالینی و تکنولوژیکی می­توانند به عنوان ابزاری امیدوار­کننده در تأمین ایمنی میکروبی و شیمیایی مواد غذایی به کار گرفته شوند.

فهرست منابع
1. Sabahi S, Homayouni Rad A, Aghebati-Maleki L, Sangtarash N, Ozma MA, Karimi A, et al. Postbiotics as the new frontier in food and pharmaceutical research. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2022:1-28. [DOI:10.1080/10408398.2022.2056727]
2. Moradi M, Molaei R, Guimarães JT. A review on preparation and chemical analysis of postbiotics from lactic acid bacteria. Enzyme and Microbial Technology. 2021;143:109722. [DOI:10.1016/j.enzmictec.2020.109722]
3. Ayivi RD, Gyawali R, Krastanov A, Aljaloud SO, Worku M, Tahergorabi R, et al. Lactic Acid Bacteria: Food Safety and Human Health Applications. Dairy. 2020;1(3):202-32. [DOI:10.3390/dairy1030015]
4. de Freitas RSG, da Cunha DT, Stedefeldt E. Food safety knowledge as gateway to cognitive illusions of food handlers and the different degrees of risk perception. Food research international. 2019;116:126-34. [DOI:10.1016/j.foodres.2018.12.058]
5. Odeyemi OA, Sani NA, Obadina AO, Saba CKS, Bamidele FA, Abughoush M, et al. Food safety knowledge, attitudes and practices among consumers in developing countries: An international survey. Food research international. 2019;116:1386-90. [DOI:10.1016/j.foodres.2018.10.030]
6. Flynn K, Villarreal BP, Barranco A, Belc N, Björnsdóttir B, Fusco V, et al. An introduction to current food safety needs. Trends in food science & technology. 2019;84:1-3. [DOI:10.1016/j.tifs.2018.09.012]
7. Liu Q, Yang H. Application of atomic force microscopy in food microorganisms. Trends in Food Science & Technology. 2019;87:73-83. [DOI:10.1016/j.tifs.2018.05.010]
8. Rayani A, Ahanjan M, Goli HR, Naderi fard N, zamanzdeah M. Comparing the Effect of Probiotic and Non-probiotic Yogurt Drinks on Two Common Oral Microorganisms: An In Vitro Study. J-Mazand-Univ-Med-Sci. 2020;30(185):33-40.
9. Sepordeh S, Jafari AM, Bazzaz S, Abbasi A, Aslani R, Houshmandi S, Rad AH. Postbiotic as Novel Alternative Agent or Adjuvant for the Common Antibiotic Utilized in the Food Industry. Current Pharmaceutical Biotechnology. 2024;25(10):1245-1263. [DOI:10.2174/1389201025666230912123849]
10. Abbasi A, Aghebati-Maleki A, Yousefi M, Aghebati-Maleki L. Probiotic intervention as a potential therapeutic for managing gestational disorders and improving pregnancy outcomes. Journal of reproductive immunology. 2021;143:103244. [DOI:10.1016/j.jri.2020.103244]
11. Abbasi A, Sanej KD, Mohammadi A, Moradi S, Nayeri BD, Bazzaz S, Hosseini H. The Role of Postbiotics in Food Safety Promotion.2023;15(1):75-108.
12. Abbasi A, Rad AH, Maleki LA, Kafil HS, Baghbanzadeh A. Antigenotoxicity and Cytotoxic Potentials of Cell-Free Supernatants Derived from Saccharomyces cerevisiae var. boulardii on HT-29 Human Colon Cancer Cell Lines. Probiotics and Antimicrobial Proteins. 2023:1-13. [DOI:10.1007/s12602-022-10039-1]
13. Abbasi A, Aghebati-Maleki L, Homayouni-Rad A. The promising biological role of postbiotics derived from probiotic Lactobacillus species in reproductive health. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. 2022;62(32):8829-41. [DOI:10.1080/10408398.2021.1935701]
14. Abbasi A, Saadat TR, Saadat YR. Microbial exopolysaccharides-β-glucans-as promising postbiotic candidates in vaccine adjuvants. International Journal of Biological Macromolecules. 2022;223:346-361. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2022.11.003]
15. Johnson CN, Kogut MH, Genovese K, He H, Kazemi S, Arsenault RJ. Administration of a postbiotic causes immunomodulatory responses in broiler gut and reduces disease pathogenesis following challenge. Microorganisms. 2019;7(8):268. [DOI:10.3390/microorganisms7080268]
16. Abbasi A, Sabahi S, Bazzaz S, Tajani AG, Lahouty M, Aslani R, Hosseini H. An edible coating utilizing Malva sylvestris seed polysaccharide mucilage and postbiotic from Saccharomyces cerevisiae var. boulardii for the preservation of lamb meat. International Journal of Biological Macromolecules. 2023;246:125660. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2023.125660]
17. Gao J, Li Y, Wan Y, Hu T, Liu L, Yang S, et al. A novel postbiotic from Lactobacillus rhamnosus GG with a beneficial effect on intestinal barrier function. Frontiers in microbiology. 2019;10:477. [DOI:10.3389/fmicb.2019.00477]
18. Ozma MA, Abbasi A, Sabahi S. Characterization of postbiotics derived from Lactobacillus paracasei ATCC 55544 and its application in Malva sylvestris seed mucilage edible coating to the improvement of the microbiological, and sensory properties of lamb meat during storage. Biointerface Research in Applied Chemistry. 2022;13. [DOI:10.33263/BRIAC133.267]
19. Abbasi A, Sheykhsaran E, Kafil HS. Postbiotics: science, technology and applications: Bentham Science Publishers; 2021. [DOI:10.2174/97816810883891210101]
20. Incili GK, Karatepe P, Akgöl M, Güngören A, Koluman A, Ilhak OI, et al. Characterization of lactic acid bacteria postbiotics, evaluation in-vitro antibacterial effect, microbial and chemical quality on chicken drumsticks. Food microbiology. 2022;104:104001. [DOI:10.1016/j.fm.2022.104001]
21. Tang Z, Qian Y, Li Y, Wang R, Liu Z. Exploring the effect of Lactiplantibacillus plantarum Lac 9-3 with high adhesion on refrigerated shrimp: Adhesion modeling and biopreservation evaluation. Food Research International. 2023;164:112462. [DOI:10.1016/j.foodres.2023.112462]
22. Sabahi S, Abbasi A, Mortazavi SA. Characterization of cinnamon essential oil and its application in Malva sylvestris seed mucilage edible coating to the enhancement of the microbiological, physicochemical and sensory properties of lamb meat during storage. Journal of Applied Microbiology. 2022;133(2):488-502. [DOI:10.1111/jam.15578]
23. Mehrnia MA, Alizadeh Behbahani B, Barzegar H, Tanavar H. Sclerorhachis platyrachis essential oil: Antioxidant power, total phenolic and flavonoid content and its antimicrobial activity on some Gram-positive and Gram-negative bacteria "in vitro". Journal of food science and technology (Iran). 2021;18(112):189-98. [DOI:10.52547/fsct.18.112.189]
24. Hosseini H, Abbasi A, Sabahi S, Akrami S, Yousefi-Avarvand A. Assessing the potential biological activities of postbiotics derived from Saccharomyces cerevisiae: an in vitro study. Probiotics and Antimicrobial Proteins. 2023:1-17. [DOI:10.1007/s12602-023-10117-y]
25. Wang R, Wang L, Zhang L, Wan S, Li C, Liu S. Solvents effect on phenolics, iridoids, antioxidant activity, antibacterial activity, and pancreatic lipase inhibition activity of noni (Morinda citrifolia L.) fruit extract. Food Chemistry. 2022;377:131989. [DOI:10.1016/j.foodchem.2021.131989]
26. Namazi P, Barzegar H, Mehrnia MA. Evaluation of functional groups of bioactive compounds, antioxidant potential, total phenolic and total flavonoid content of red bell pepper extracts. Journal of food science and technology (Iran). 2021;18(113):301-11. [DOI:10.52547/fsct.18.113.301]
27. Vilhelmova-Ilieva N, Atanasov G, Simeonova L, Dobreva L, Mancheva K, Trepechova M, Danova S. Anti-herpes virus activity of lactobacillus' postbiotics. BioMedicine. 2022;12(1):21. [DOI:10.37796/2211-8039.1277]
28. Ozma MA, Abbasi A, Akrami S, Lahouty M, Shahbazi N, Ganbarov K, et al. Postbiotics as the key mediators of the gut microbiota-host interactions. Le infezioni in medicina. 2022;30(2):180. [DOI:10.53854/liim-3002-3]
29. Behzadnia A, Moosavi-Nasab M, Mohammadi A, Babajafari S, Tiwari BK. Production of an ultrasound-assisted biosurfactant postbiotic from agro-industrial wastes and its activity against Newcastle virus. Frontiers in Nutrition. 2022;9:966338. [DOI:10.3389/fnut.2022.966338]
30. Lee JY, Nguyen D-T, Park YS, Hwang KY, Cho YS, Kang K-D, et al. Organic acid profiling analysis in culture media of lactic acid bacteria by gas chromatography-mass spectrometry. Mass Spectrometry Letters. 2012;3(3):74-7. [DOI:10.5478/MSL.2012.3.3.74]
31. Ricci A, Levante A, Cirlini M, Calani L, Bernini V, Del Rio D, et al. The influence of viable cells and cell-free extracts of Lactobacillus casei on volatile compounds and polyphenolic profile of elderberry juice. Frontiers in Microbiology. 2018;9:2784. [DOI:10.3389/fmicb.2018.02784]
32. Patil S, Sawant S, Hauff K, Hampp G. Validated postbiotic screening confirms presence of physiologically-active metabolites, such as short-chain fatty acids, amino acids and vitamins in Hylak® Forte. Probiotics and antimicrobial proteins. 2019;11:1124-31. [DOI:10.1007/s12602-018-9497-5]
33. Garnier L, Penland M, Thierry A, Maillard M-B, Jardin J, Coton M, et al. Antifungal activity of fermented dairy ingredients: Identification of antifungal compounds. International journal of food microbiology. 2020;322:108574. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2020.108574]
34. Molska M, Reguła J, Kapusta I, Świeca M. Analysis of Phenolic Compounds in Buckwheat (Fagopyrum esculentum Moench) Sprouts Modified with Probiotic Yeast. Molecules. 2022; 27(22). [DOI:10.3390/molecules27227773]
35. Wang Z, Feng Y, Yang N, Jiang T, Xu H, Lei H. Fermentation of kiwifruit juice from two cultivars by probiotic bacteria: Bioactive phenolics, antioxidant activities and flavor volatiles. Food Chem. 2022;373(Pt B):131455. [DOI:10.1016/j.foodchem.2021.131455]
36. Izuddin WI, Humam AM, Loh TC, Foo HL, Samsudin AA. Dietary postbiotic Lactobacillus plantarum improves serum and ruminal antioxidant activity and upregulates hepatic antioxidant enzymes and ruminal barrier function in post-weaning lambs. Antioxidants. 2020;9(3):250. [DOI:10.3390/antiox9030250]
37. Chang HM, Foo HL, Loh TC, Lim ETC, Abdul Mutalib NE. Comparative studies of inhibitory and antioxidant activities, and organic acids compositions of postbiotics produced by probiotic Lactiplantibacillus plantarum strains isolated from Malaysian foods. Frontiers in veterinary science. 2021;7:602280. [DOI:10.3389/fvets.2020.602280]
38. Martorell P, Alvarez B, Llopis S, Navarro V, Ortiz P, Gonzalez N, et al. Heat-treated Bifidobacterium longum CECT-7347: A whole-cell postbiotic with antioxidant, anti-inflammatory, and gut-barrier protection properties. Antioxidants. 2021;10(4):536. [DOI:10.3390/antiox10040536]
39. Barzegar H, Mehrnia M, Alizadeh Behbahani B. Determination of the chemical composition, antioxidant activity and the antimicrobial effect of Heracleum Lasiopetalum on infection and food poisoning microorganisms. Journal of Applied Microbiology in Food Industry. 2018;4(4):15-28.
40. Nataraj BH, Ramesh C, Mallappa RH. Characterization of biosurfactants derived from probiotic lactic acid bacteria against methicillin-resistant and sensitive Staphylococcus aureus isolates. LWT. 2021;151:112195. [DOI:10.1016/j.lwt.2021.112195]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moradi S, Moslehishad M, Hosseini H, Mortazavian A, Shojaee Aliabadi S, Abbasi A. Characterizing Chemical Profiles and Functional Attributes of Postbiotics Derived from Lactobacillus casei ATCC 39392 and Assessing Their Antimicrobial Activities against Staphylococcus aureus under in-vitro Conditions. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2024; 19 (2) :43-58
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3788-fa.html

مرادی سمانه، مصلحی شاد مریم، حسینی هدایت، مرتضویان امیرمحمد، شجاعی علی آبادی سعیده، عباسی* امین. تعیین نمایه شیمیایی و مشخصات عملکردی پست بیوتیک های مشتق شده از لاکتوباسیلوس کازئی ATCC 39392 و ارزیابی فعالیت ضد میکروبی آن علیه استافیلوکوکوس اورئوس در شرایط آزمایشگاهی. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1403; 19 (2) :43-58

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3788-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 19، شماره 2 - ( تابستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710