[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1404 ) ::
جلد 20 شماره 1 صفحات 57-45 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی تأثیر پوشش خوراکی صمغ دانه مریم گلی و زانتان بر کیفیت پس از برداشت لیموترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime)
محبوبه محمدی ، سمیه رستگار* ، عباس روحانی
دانشیار گروه علوم باغبانی، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران ، rastegarhort@gmail.com
چکیده:   (400 مشاهده)
سابقه و هدف: لیمو ترش از مهم‌ترین گونه‌های مرکبات می‌باشد. تقاضای مصرف‌کننده برای محصولات سالم با کیفیت بالا و ماندگاری طولانی از دلایلی است که باعث افزایش علاقه به استفاده از پوشش‌های خوراکی زیست تخریب‌پذیر شده است.
مواد و روشها: در این مطالعه تأثیر پوشش‌های صمغ دانه مریم گلی وحشی و زانتان به‌تنهایی و در ترکیب با یکدیگر بررسی گردید. میوه‌ها بعد از 30 روز نگهداری در دمای 2±24 درجه سانتی‌گراد از نظر خصوصیات مختلف فیزیکوشیمیایی مختلف مانند افت وزن، مواد جامد محلول، ترکیبات ضد اکسیدانی میوه مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد.
یافتهها: پوشش‌های خوراکی به‌کار رفته به‌طور قابل توجهی نقش مؤثری در حفظ کیفیت میوه لیمو ترش داشتند. افت وزن میوه در میوه‌های تیمار شده به‌طور قابل توجهی در مقایسه با شاهد (8/4درصد) کاهش یافت. به‌طور ویژه، پوشش‌های ترکیبی صمغ دانه مریم گلی 2/0 درصد با صمغ زانتان 2/0 درصد کمترین افت وزن (7/2 درصد) را نشان دادند. علاوه بر این میزان مواد جامد محلول در تیمار ترکیبی کمترین میزان (6/4 درصد) و در رابطه با میزان اسیدیته این تیمار بیشترین میزان (44/6 درصد) را طی انبارمانی نشان داد. محتوی فنل، فلاونوئید و ضد‌اکسیدان در تمام تیمارها نسبت به شاهد در سطح بالاتری قرار داشتند. نتایج مقایسه میانگین نشان داد بیشترین فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز در تیمار ترکیبی مشاهده شد. علاوه بر این صمغ دانه مریم گلی به‌طور معنی­داری (05/0p<) فعالیت آنزیم پلی فنول اکسیداز را کنترل کردند. به‌طور کلی، پوشش‌ها ترکیبی بیشترین بازارپسندی را نشان دادند.
نتیجه گیری: بهطور کلی، این مطالعه نشان می‌دهد که صمغ دانه مریم گلی و زانتان با تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی، نقش مهمی در حفظ کیفیت میوه لیمو بعد از برداشت دارد.
 
واژه‌های کلیدی: لیموترش، صمغ دانه مریم گلی، صمغ زانتان، پوشش خوراکی، انبارمانی
متن کامل [PDF 1036 kb]   (134 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1403/5/3 | پذیرش: 1403/6/21 | انتشار: 1404/1/31

  • ترکیب پوشش‌های صمغ دانه مریم گلی و صمغ زانتان با نسبت 2/0 درصد، بیشترین کیفیت و بازارپسندی را در میان تیمارها نشان داد.
  • پوشش‌های خوراکی با جلوگیری از کاهش وزن میوه و مهار فعالیت آنزیم پلی فنل‌اکسیداز، نقش مؤثری در حفظ کیفیت لیموترش ایفا کردند.
  • پوشش‌های خوراکی به طور مؤثری از فعالیت ضد‌اکسیدانی، محتوای فنل و فلاونوئید میوه محافظت کردند.

فهرست منابع
1. Singh J, Sharma V, Pandey K, Ahmed S, Kaur M, Singh Sidhu G. Horticultural Classification of Citrus Cultivars. Citrus - Research, Development and Biotechnology. IntechOpen; 2021. Available from: http://dx.doi.org/10.5772/intechopen.96243 [DOI:10.5772/intechopen.96243]
2. FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations). FAOSTAT, Database 2022. Available online: https://www.fao.org/faostat/en/#data/QCL
3. Anonymous (2022). Agricultural Statistics: Horticultural Products. Ministry of Jihad for Agriculture, Deputy of Planning and Economics, Information and Communication Technology Center. 307 pp.
4. Suri S, Singh A, Nema PK. Current applications of citrus fruit processing waste: A scientific outlook. Applied Food Research. 2022;2(1):100050. [DOI:10.1016/j.afres.2022.100050]
5. Champa W, Gunasekera N, Wilson WS, Hewajulige I, Weerasinghe W, Kumara B. Postharvest treatment of cinnamon (Cinnamomum zeylanicum) bark oil and hexanal incorporated bio-wax maintains quality and extends marketable life of lime (Citrus aurantifolia Swingle). International Journal of Fruit Science. 2020;20(1):76-88. [DOI:10.1080/15538362.2019.1597823]
6. Momin MC, Jamir AR, Ankalagi N, Henny T, Devi OB. Edible coatings in fruits and vegetables: A brief review. Pharma Innov J. 2021;10(7):71-8.
7. Ebadi M, Latifi Z, Daneshniya M. Optimization of the antioxidant effect of ethanolic extract of thistle (Carduus pycnocephalus L.) by response surface method and comparison of the antioxidant effect of extract and essential oil on oxidative soybean oil resistance. 2021. [DOI:10.52547/fsct.17.108.151]
8. Miranda M, Sun X, Ference C, Plotto A, Bai J, Wood D, et al. Nano-and micro-carnauba wax emulsions versus shellac protective coatings on postharvest citrus quality. Journal of the American Society for Horticultural Science. 2021;146(1):40-9. [DOI:10.21273/JASHS04972-20]
9. Gupta V, Biswas D, Roy S. A comprehensive review of biodegradable polymer-based films and coatings and their food packaging applications. Materials. 2022;15(17):5899. [DOI:10.3390/ma15175899]
10. Yun D, He Y, Zhu H, Hui Y, Li C, Chen D, et al. Smart packaging films based on locust bean gum, polyvinyl alcohol, the crude extract of Loropetalum chinense var. rubrum petals and its purified fractions. International Journal of Biological Macromolecules. 2022;205:141-53. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2022.02.068]
11. Abdi S, Bakhshi D, Nikoo AM, Fallahi E. Shelf life quality changes of' Camarosa' strawberry fruit in response to Persian and wild sage gums application. Agriculturae Conspectus Scientificus. 2023;88(2):115-25.
12. Garcia-Betanzos C, Hernández-Sánchez H, Quintanar-Guerrero D, Galindo-Pérez M, Zambrano-Zaragoza M. Influence of solid lipid nanoparticle/xanthan gum coatings on compositional and enzymatic changes in guava (Psidium guajava L.) during ripening. 2018. [DOI:10.17660/ActaHortic.2018.1194.42]
13. Golly MK, Ma H, Sarpong F, Dotse BP, Oteng-Darko P, Dong Y. Shelf-life extension of grape (Pinot noir) by xanthan gum enriched with ascorbic and citric acid during cold temperature storage. Journal of food science and technology. 2019;56:4867-78. [DOI:10.1007/s13197-019-03956-7]
14. Shahbazi Y, Shavisi N. Application of active Kurdi gum and Farsi gum-based coatings in banana fruits. Journal of Food Science and Technology. 2020;57(11):4236-46. [DOI:10.1007/s13197-020-04462-x]
15. Naeem A, Abbas T, Ali TM, Hasnain A. Effect of guar gum coatings containing essential oils on shelf life and nutritional quality of green-unripe mangoes during low temperature storage. International Journal of Biological Macromolecules. 2018;113:403-10. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2018.01.224]
16. Mohammadi M, Dargiri SA, Rastegar S. The Effect of Persian Gum Coating Enriched with Pomegranate Seed Oil on the Quality of Mexican Lime (Citrus aurantifolia). Iranian Food Science and Technology Research Journal. 2023;19(3):79-94.
17. Mohammadi M, Rastegar S, Aghaei Dargiri S. Enhancing Shelf-Life Quality of Mexican Lime (Citrus Aurantifolia) Fruit Using Gelatin Edible Coating Incorporated with Pomegranate Seed Oil. Applied Fruit Science. 2024;66(1):121-32. [DOI:10.1007/s10341-023-01014-3]
18. Dong F, Wang X. Guar gum and ginseng extract coatings maintain the quality of sweet cherry. Lwt. 2018;89:117-22. [DOI:10.1016/j.lwt.2017.10.035]
19. Mukhtaryan, Mohsen, Koshki, Jannett. The effect of Shirazi gum edible coating containing peppermint essence on the shelf life of greenhouse cucumber (Cucumis sativus) and evaluating its quality characteristics during storage in the refrigerator. Journal of Nutritional Sciences and Food Industries of Iran. 2023;17(4):63-71.
20. Ordonez A, Gomez J, Vattuone M. Antioxidant activities of Sechium edule (Jacq.) Swartz extracts. Food chemistry. 2006;97(3):452-8. [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.05.024]
21. Chang C-C, Yang M-H, Wen H-M, Chern J-C. Estimation of total flavonoid content in propolis by two complementary colorimetric methods. Journal of food and drug analysis. 2002;10(3). [DOI:10.38212/2224-6614.2748]
22. Bourtoom T. Edible films and coatings: characteristics and properties. International food research journal. 2008;15(3):237-48.
23. Maehly A, Chance B. Methods Biochem. Anal. John Wiley & Sons, Inc; 2006.
24. Kar M, Mishra D. Catalase, peroxidase, and polyphenoloxidase activities during rice leaf senescence. Plant physiology. 1976;57(2):315-9. [DOI:10.1104/pp.57.2.315]
25. Ghanbari F, Sayyari M. Controlled drought stress affects the chilling-hardening capacity of tomato seedlings as indicated by changes in phenol metabolisms, antioxidant enzymes activity, osmolytes concentration and abscisic acid accumulation. Scientia Horticulturae. 2018;229:167-74. [DOI:10.1016/j.scienta.2017.10.009]
26. Liao L, Li S, Li Y, Huang Z, Li J, Xiong B, et al. Pre-or post-harvest treatment with MeJA improves post-harvest storage of lemon fruit by stimulating the antioxidant system and alleviating chilling injury. Plants. 2022;11(21):2840. [DOI:10.3390/plants11212840]
27. Rasouli M, Saba MK, Ramezanian A. Inhibitory effect of salicylic acid and Aloe vera gel edible coating on microbial load and chilling injury of orange fruit. Scientia Horticulturae. 2019;247:27-34. [DOI:10.1016/j.scienta.2018.12.004]
28. Sapper M, Talens P, Chiralt A. Improving functional properties of cassava starch‐based films by incorporating xanthan, gellan, or pullulan gums. International Journal of Polymer Science. 2019;2019(1):5367164. [DOI:10.1155/2019/5367164]
29. Daisy LL, Nduko JM, Joseph WM, Richard SM. Effect of edible gum Arabic coating on the shelf life and quality of mangoes (Mangifera indica) during storage. Journal of Food Science and Technology. 2020;57:79-85. [DOI:10.1007/s13197-019-04032-w]
30. Minh NP, Vo TT, Trung QV, Van Bay N, Loc HT. Application of CMC, xanthan gum as biodegradable coating on storage of rambutan (Nephelium lappaceum) fruit. Journal of Pharmaceutical Sciences and Research. 2019;11(3):1063-7.
31. Kumar N, Neeraj, Pratibha, Trajkovska Petkoska A. Improved shelf life and quality of tomato (Solanum lycopersicum L.) by using chitosan-pullulan composite edible coating enriched with pomegranate peel extract. ACS Food Science & Technology. 2021;1(4):500-10. [DOI:10.1021/acsfoodscitech.0c00076]
32. Saberi B, Golding JB, Marques JR, Pristijono P, Chockchaisawasdee S, Scarlett CJ, et al. Application of biocomposite edible coatings based on pea starch and guar gum on quality, storability and shelf life of 'Valencia'oranges. Postharvest biology and technology. 2018;137:9-20. [DOI:10.1016/j.postharvbio.2017.11.003]
33. Murmu SB, Mishra HN. Optimization of the arabic gum based edible coating formulations with sodium caseinate and tulsi extract for guava. Lwt. 2017;80:271-9. [DOI:10.1016/j.lwt.2017.02.018]
34. Maqbool M, Ali A, Alderson PG, Zahid N, Siddiqui Y. Effect of a novel edible composite coating based on gum arabic and chitosan on biochemical and physiological responses of banana fruits during cold storage. Journal of agricultural and food chemistry. 2011;59(10):5474-82. [DOI:10.1021/jf200623m]
35. Khorram F, Ramezanian A, Hosseini SMH. Shellac, gelatin and Persian gum as alternative coating for orange fruit. Scientia Horticulturae. 2017;225:22-8. [DOI:10.1016/j.scienta.2017.06.045]
36. Ali S, Anjum MA, Ejaz S, Hussain S, Ercisli S, Saleem MS, et al. Carboxymethyl cellulose coating delays chilling injury development and maintains eating quality of 'Kinnow'mandarin fruits during low temperature storage. International Journal of Biological Macromolecules. 2021;168:77-85. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2020.12.028]
37. Maftoonazad N, Ramaswamy HS. Application and evaluation of a pectin-based edible coating process for quality change kinetics and shelf-life extension of lime fruit (Citrus aurantifolium). Coatings. 2019;9(5):285. [DOI:10.3390/coatings9050285]
38. Khorram F, Ramezanian A, Hosseini SMH. Effect of different edible coatings on postharvest quality of 'Kinnow'mandarin. Journal of Food Measurement and Characterization. 2017;11:1827-33. [DOI:10.1007/s11694-017-9564-8]
39. Atrash S, Ramezanian A, Rahemi M, Ghalamfarsa RM, Yahia E. Antifungal effects of savory essential oil, gum arabic, and hot water in Mexican lime fruits. HortScience. 2018;53(4):524-30. [DOI:10.21273/HORTSCI12736-17]
40. Chen H, Sun Z, Yang H. Effect of carnauba wax-based coating containing glycerol monolaurate on the quality maintenance and shelf-life of Indian jujube (Zizyphus mauritiana Lamk.) fruit during storage. Scientia horticulturae. 2019;244:157-64. [DOI:10.1016/j.scienta.2018.09.039]
41. Meighani H, Ghasemnezhad M, Bakhshi D. Effect of different coatings on post-harvest quality and bioactive compounds of pomegranate (Punica granatum L.) fruits. Journal of Food Science and Technology. 2015;52:4507-14. [DOI:10.1007/s13197-014-1484-6]
42. Salehi F. Edible coating of fruits and vegetables using natural gums: A review. International Journal of Fruit Science. 2020;20(sup2):S570-S89. [DOI:10.1080/15538362.2020.1746730]
43. Hong K, Xie J, Zhang L, Sun D, Gong D. Effects of chitosan coating on postharvest life and quality of guava (Psidium guajava L.) fruit during cold storage. Scientia horticulturae. 2012;144:172-8. [DOI:10.1016/j.scienta.2012.07.002]
44. Zucchini M, Khosravi A, Giorgi V, Mancini A, Neri D. Is There Daily Growth Hysteresis versus Vapor Pressure Deficit in Cherry Fruit? Horticulturae 2021, 7, 131. Feature Papers in Horticulturae II. 2021:117. [DOI:10.3390/horticulturae7060131]
45. Sadiq A, Arshad MS, Amjad RB, Munir H, Rohi M, Khalid W, et al. Impact of gamma irradiation and guava leaf extract on the quality and storage stability of chicken patties. Food Science & Nutrition. 2023;11(8):4485-501. [DOI:10.1002/fsn3.3174]
46. Wani SM, Gull A, Ahad T, Malik A, Ganaie TA, Masoodi FA, et al. Effect of gum Arabic, xanthan and carrageenan coatings containing antimicrobial agent on postharvest quality of strawberry: Assessing the physicochemical, enzyme activity and bioactive properties. International journal of biological macromolecules. 2021;183:2100-8. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2021.06.008]
47. Khaliq G, Abbas HT, Ali I, Waseem M. Aloe vera gel enriched with garlic essential oil effectively controls anthracnose disease and maintains postharvest quality of banana fruit during storage. Horticulture, Environment, and Biotechnology. 2019;60:659-69. [DOI:10.1007/s13580-019-00159-z]
48. Anjum MA, Akram H, Zaidi M, Ali S. Effect of gum arabic and Aloe vera gel based edible coatings in combination with plant extracts on postharvest quality and storability of 'Gola'guava fruits. Scientia Horticulturae. 2020;271:109506. [DOI:10.1016/j.scienta.2020.109506]
49. Li X, Li B, Li M, Fu X, Zhao X, Min D, et al. Ethylene pretreatment induces phenolic biosynthesis of fresh-cut pitaya fruit by regulating ethylene signaling pathway. Postharvest Biology and Technology. 2022;192:112028. [DOI:10.1016/j.postharvbio.2022.112028]
50. Etemadipoor R, Dastjerdi AM, Ramezanian A, Ehteshami S. Ameliorative effect of gum arabic, oleic acid and/or cinnamon essential oil on chilling injury and quality loss of guava fruit. Scientia Horticulturae. 2020;266:109255. [DOI:10.1016/j.scienta.2020.109255]
51. Jati IRA, Setijawaty E, Utomo AR, Darmoatmodjo LMY. The application of Aloe vera gel as coating agent to maintain the quality of tomatoes during storage. Coatings. 2022;12(10):1480. [DOI:10.3390/coatings12101480]
52. Reyes-Avalos M, Minjares-Fuentes R, Femenia A, Contreras-Esquivel J, Quintero-Ramos A, Esparza-Rivera J, et al. Application of an alginate-chitosan edible film on figs (Ficus carica): Effect on bioactive compounds and antioxidant capacity. Food and Bioprocess Technology. 2019;12:499-511. [DOI:10.1007/s11947-018-2226-y]
53. El-Gioushy SF, Abdelkader MF, Mahmoud MH, Abou El Ghit HM, Fikry M, Bahloul AM, et al. The effects of a gum arabic-based edible coating on guava fruit characteristics during storage. Coatings. 2022;12(1):90. [DOI:10.3390/coatings12010090]
54. Kumar N, Pratibha, Upadhyay A, Trajkovska Petkoska A, Gniewosz M, Kieliszek M. Extending the shelf life of mango (Mangifera indica L.) fruits by using edible coating based on xanthan gum and pomegranate peel extract. Journal of Food Measurement and Characterization. 2023;17(2):1300-8. [DOI:10.1007/s11694-022-01706-6]
55. Wang Y-H, Zhang R-R, Yin Y, Tan G-F, Wang G-L, Liu H, et al. Advances in engineering the production of the natural red pigment lycopene: A systematic review from a biotechnology perspective. Journal of Advanced Research. 2023;46:31-47. [DOI:10.1016/j.jare.2022.06.010]
56. Melo NFCB, Pintado MME, Medeiros JAdC, Galembeck A, Vasconcelos MAdS, Xavier VL, et al. Quality of postharvest strawberries: Comparative effect of fungal chitosan gel, nanoparticles and gel enriched with edible nanoparticle coatings. International Journal of Food Studies. 2020;9(2):373-93. [DOI:10.7455/ijfs/9.2.2020.a9]
57. Mashabela MN, Selahle KM, Soundy P, Crosby KM, Sivakumar D. Bioactive compounds and fruit quality of green sweet pepper grown under different colored shade netting during postharvest storage. Journal of Food Science. 2015;80(11):H2612-H8. [DOI:10.1111/1750-3841.13103]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Rastegar S, Rohani A. Assessing Effects of Edible Coatings of Wild Sage Seeds and Xanthan Gum on Postharvest Quality of Lime (Citrus aurantifolia cv. Mexican Lime). Iranian J Nutr Sci Food Technol 2025; 20 (1) :45-57
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3893-fa.html

محمدی محبوبه، رستگار سمیه، روحانی عباس. ارزیابی تأثیر پوشش خوراکی صمغ دانه مریم گلی و زانتان بر کیفیت پس از برداشت لیموترش (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime). علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1404; 20 (1) :45-57

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3893-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 1 - ( بهار 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4710