[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 2، شماره 3 - ( 9-1386 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 64-57 برگشت به فهرست نسخه ها
تولید اسید لاکتیک توسط سویه‌های مختلف لاکتوباسیل
سعید میردامادی* ، افسانه رجبی ، فرزانه عزیز محسنی ، بهمن مؤمن
، Mirdamadi@irost.ir
چکیده:   (17847 مشاهده)
سابقه و هدف: اسید لاکتیک با یک اتم کربن نامتقارن، دارای دو فرم ایزومر نوری (+) L و (-) D است. اسید لاکتیک در صنایع غذایی، چرم، نساجی، کشاورزی و پزشکی کاربرد دارد. امروزه فرم ایزومر نوریL(+) آن در صنایع دارویی و ترکیبات حدواسط دارویی، پلیمرهای تجزیه شونده، جهت ساخت تجهیزات پزشکی کاربرد وسیعی یافته است. از میکروارگانیسم‌های فراوانی به عنوان تولید کننده اسید لاکتیک نام برده شده است، اما با توجه به اینکه لاکتوباسیل‌هاGRAS تشخیص داده شده‌اند، در این تحقیق با هدف جداسازی بهترین سویه تولیدکننده اسید لاکتیک نوع L(+) سویه‌های مختلف لاکتوباسیل بررسی شد. مواد و روش‌ها: آمپول‌های لیوفیلیزه لاکتوباسیل‌ها از بخش کلکسیون میکروبی سازمان پ‍‍ژوهش‌های علمی و صنعتی ایران تهیه شد. این آمپول‌ها در شرایط کاملا استریل، روی محیط جامد شیب‌دار MRS کشت و سپس در محیط مایعMRS به عنوان پیش کشت تلقیح شدند. سپس 5/2میلی لیتراز محیط پیش کشت حاوی 108 باکتری در میلی‌لیتر به فلاسک‌های250 میلی‌لیتریِ حاوی 50 میلی‌لیتر محیطِ تولید، تلقیح شد. و در دمای ‌˚C30 و 180 دور در دقیقه، گرماگذاری شدند. میزان تولید اسید لاکتیک، مصرف گلوکز و رشد هر یک از سویه‌ها حداقل با سه تکرار اندازه‌گیری شد. یافته ها‌: بر اساس نتایج به دست آمده، در محیط تولید دارای 100 گرم در لیتر گلوکز با حداقل هوادهی در ارلن‌های کاملا در بسته، سویه میکروبی ssp. casei PTCC 1608 Lactobacillus caseiبا تولید g/L 95 لاکتات کلسیم و بهره‌دهی 98/0 گرم در لیتر ساعت با بازده واکنش 95% و همچنین سویهLactobacillus rhamnosus PTCC 1637 با تولید 40/81 گرم در لیتر لاکتات کلسیم و بهره‌دهی 85/0 گرم در لیتر ساعت و بازده واکنش 63% به عنوان بهترین باکتری‌های همو‌فرمانتاتیو تولید کننده نوع ایزومر نوری (+) Lاسید لاکتیک مشخص شدند. نتیجه گیری: سویه‌های ssp. casei PTCC 1608 L. caseiو L. rhamnosus PTCC 1637 با تولید مقادیر مناسب اسید لاکتیک نوعL(+) جهت تولید اسید لاکتیکِ مجاز برای استفاده در صنایع غذایی و دارویی و تدوین دانش فنی تولید در شرایط نیمه صنعتی به عنوان نگهدارنده غذایی، ارزشمند هستند.
واژه‌های کلیدی: اسید لاکتیک، تولید، بهینه‌سازی شرایط کشت، غربالگری، لاکتوباسیل
متن کامل [PDF 230 kb]   (8671 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1387/4/11 | انتشار: 1386/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirdamadi S, Rajabi A, Aziz Mohseni F, Momen B. Lactic acid production by Lactobacillus strains. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2007; 2 (3) :57-64
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-49-fa.html

میردامادی سعید، رجبی افسانه، عزیز محسنی فرزانه، مؤمن بهمن. تولید اسید لاکتیک توسط سویه‌های مختلف لاکتوباسیل. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1386; 2 (3) :57-64

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-49-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( 9-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645