[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 1 - ( 6-1385 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 45-49 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر نوع و مقدار پایدارکننده ها بر پایداری خامه UHT
نیلوفر رفیعی طاری*، محمدرضا احسانی، محمدتقی مظلومی، محمدعلی ابراهیم زاده موسوی
چکیده:   (13492 مشاهده)
هدف: در این تحقیق، تاثیر نوع و مقدار پایدارکننده ها بر پایداری خامهUHT (Ultra HighTemperature )30% چربی در مقابل آب انداختگی، مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: خامه 30% چربی ، با و بدون افزودن کاراگینان(01/0 و 03/0 درصد وزنی)، تری سدیم سیترات(1/0 و 2/0 درصد وزنی) و یک نوع پایدارکننده تجارتی (2/0 درصد وزنی) تحت فشار هموژنیزاسیون دو مرحله ای bar 20/150 و فرایند فرادما (s4/°C 140 )، استریل و بسته بندی شد. پایداری خامه ، در مدت 8 هفته نگهداری در دمای محیط(°C 25-20( ، با سانتریفوژ کردن نمونه ها درسرعت g ×180(rpm 1058( به مدت 5 دقیقه و اندازه گیری حجم فاز آبی جدا شده از خامه، به صورت هفتگی مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها و نتیجه گیری: میزان آب انداختگی خامه های دارای پایدارکننده، در مدت نگهداری، در مقایسه با خامه بدون پایدارکننده، کاهش معنی‌داری داشت (05/0< p ). به علاوه، بین مقدار پایدارکننده و پایداری خامه، رابطه مستقیمی مشاهده شد.
واژه‌های کلیدی: خامه، فرادما، پایدارکننده، پایداری
متن کامل [PDF 197 kb]   (3818 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: ۱۳۸۷/۴/۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafee Tari N, Ehsani M, Mazloumi M, Ebrahimzadeh Mosavi M. Influence of Type and Amount of Stabilizers on Stability of UHT Cream. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2006; 1 (1) :45-49
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-9-fa.html

رفیعی طاری نیلوفر، احسانی محمدرضا، مظلومی محمدتقی، ابراهیم زاده موسوی محمدعلی. بررسی اثر نوع و مقدار پایدارکننده ها بر پایداری خامه UHT. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1385; 1 (1) :45-49

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-9-fa.html



دوره 1، شماره 1 - ( 6-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071