[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
.
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
برای نویسندگان::
آرشیو مجله و مقالات::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
IFRAME

..
:: دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) ::
جلد 17 شماره 3 صفحات 86-77 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر استرس نمک و نور بر میزان رشد، محتوای بتاکاروتن و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی ریزجلبک دونالیلا سالینا
شهرزاد اوصیاء ، مریم میزانی* ، عزیزاله زرگران
استادگروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، m.mizani@srbiau.ac.ir
چکیده:   (1004 مشاهده)
سابقه و هدف: دونالیلا سالینا یک جلبک سبز تک یاخته‌ای، متحرک و فاقد دیواره سلولی است. یکی از ویژگی­های منحصر به فرد این جلبک، توانایی تولید و تجمع مقادیر زیاد بتاکاروتن است. پژوهش حاضر با هدف بررسی و  بهبود  میزان تولید کاروتنوئید، پروتئین و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی ریز جلبلک دونالیلا سالینا انجام شد.
مواد و روشها: در پژوهش حاضر ریز جلبک دونالیلا سالینا در محیط کشت بهبود یافته­ی جانسون تحت سه استرس شوری 5/0، 5/1 و 5/2 molar و سه شدت نور صفر، 250 و 500 µmol/m2 در ثانیه کشت داده شده و تأثیر پارامترهای فوق مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که افزایش سطح شوری تا میزان 5/1 molar تأثیر مثبت بر رشد داشته و شوری بالاتر موجب کاهش رشد می­شود. بالاترین میزان رشد جلبک دونالیلا در شوری 5/1 mol و میزان نور µmol/m2500 بوده که این میزان برابر cell/ml1/36  است و حداکثر میزان کارتنوئید برابر mg/ml9/24 تولید شد. علاوه بر این بالاترین میزان محتوای کلروفیل در شوری 5/0 مولار، محتوای آنتی‌اکسیدان و پروتئین در شوری 5/1 مولار  به ترتیب mg/g 5/11 ، 3/25 درصد، 9/62 درصد به دست آمد.
نتیجه گیری: به طور کلی تأثیر پارامتر نور بر میزان رشد و مواد مؤثره­ی موجود در دونالیلا بیشتر از پارامتر شوری بوده و کشت در نور با لوکس 500 می­تواند در کنار رشد خوب جلبک، محتوای بتاکاروتن، کلروفیل، پروتئین و آنتی‌اکسیدان آن را افزایش دهد. شوری 5/1 molar به عنوان بهینه­ی شوری محیط کشت پیشنهاد می­گردد.
واژه‌های کلیدی: ریزجلبک، کلروفیل، پروتئین، آنتی‌اکسیدان، رئولوژی
متن کامل [PDF 732 kb]   (250 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي
دریافت: 1400/5/14 | پذیرش: 1401/4/28 | انتشار: 1401/7/16
فهرست منابع
1. Rasoul-Amini S, Mousavi P, Montazeri-Najafabady N, Mobasher MA, Mousavi SB, Vosough F, et al. Biodiesel properties of native strain of Dunaliella salina. International Journal of Renewable Energy Research (IJRER). 2014;4(1):39-41.
2. Raja R, Shanmugam H, Ganesan V, Carvalho I. Biomass from microalgae: an overview. Oceanography: Open Access. 2013:1-7.
3. Borowitzka L, Moulton T, Borowitzka M, editors. The mass culture of Dunaliella salina for fine chemicals: from laboratory to pilot plant. Eleventh international seaweed symposium; 1984: Springer. [DOI:10.1007/978-94-009-6560-7_18]
4. Richmond A. Cell response to environmental factors. CRC handbook of microalgal mass culture: CRC Press; 2017. p. 69-100.
5. de Carvalho LMJ, Gomes PB, de Oliveira Godoy RL, Pacheco S, do Monte PHF, de Carvalho JLV, et al. Total carotenoid content, α-carotene and β-carotene, of landrace pumpkins (Cucurbita moschata Duch): A preliminary study. Food Research International. 2012;47(2):337-40. [DOI:10.1016/j.foodres.2011.07.040]
6. Mayne ST. Beta‐carotene, carotenoids, and disease prevention in humans. The FASEB Journal. 1996;10(7):690-701. [DOI:10.1096/fasebj.10.7.8635686]
7. García F, Freile-Pelegrín Y, Robledo D. Physiological characterization of Dunaliella sp.(Chlorophyta, Volvocales) from Yucatan, Mexico. Bioresource technology. 2007;98(7):1359-65. [DOI:10.1016/j.biortech.2006.05.051]
8. Hosseini Tafreshi A, Shariati M. Dunaliella biotechnology: methods and applications. Journal of applied microbiology. 2009;107(1):14-35. [DOI:10.1111/j.1365-2672.2009.04153.x]
9. Lee S-Y, Kim S-H, Hyun S-H, Suh HW, Hong S-J, Cho B-K, et al. Fatty acids and global metabolites profiling of Dunaliella tertiolecta by shifting culture conditions to nitrate deficiency and high light at different growth phases. Process Biochemistry. 2014;49(6):996-1004. [DOI:10.1016/j.procbio.2014.02.022]
10. Giordano M, Pezzoni V, Hell R. Strategies for the allocation of resources under sulfur limitation in the green alga Dunaliella salina. Plant Physiology. 2000;124(2):857-64. [DOI:10.1104/pp.124.2.857]
11. Gomez PI, Barriga A, Cifuentes AS, Gonzalez MA. Effect of salinity on the quantity and quality of carotenoids accumulated by Dunaliella salina (strain CONC-007) and Dunaliella bardawil (strain ATCC 30861) Chlorophyta. Biological Research. 2003;36(2):185-92. [DOI:10.4067/S0716-97602003000200008]
12. Van Poppel G, Goldbohm RA. Epidemiologic evidence for beta-carotene and cancer prevention. The American journal of clinical nutrition. 1995;62(6):1393S-402S. [DOI:10.1093/ajcn/62.6.1393S]
13. Shaish A, Ben-Amotz A, Avron M. [41] Biosynthesis of β-carotene in Dunaliella. Methods in enzymology. 1992;213:439-44. [DOI:10.1016/0076-6879(92)13145-N]
14. Ginzburg M. Dunaliella: a green alga adapted to salt. Advances in Botanical research. 1988;14:93-183. [DOI:10.1016/S0065-2296(08)60271-2]
15. Fazeli M, Tofighi H, Samadi N, Jamalifar H. Effects of salinity on β-carotene production by Dunaliella tertiolecta DCCBC26 isolated from the Urmia salt lake, north of Iran. Bioresource Technology. 2006;97(18):2453-6. [DOI:10.1016/j.biortech.2005.10.037]
16. Hejazi M, Wijffels R. Effect of light intensity on β-carotene production and extraction by Dunaliella salina in two-phase bioreactors. Biomolecular Engineering. 2003;20(4-6):171-5. [DOI:10.1016/S1389-0344(03)00046-7]
17. Celekli A, Dönmez G. Effect of pH, light intensity, salt and nitrogen concentrations on growth and β-carotene accumulation by a new isolate of Dunaliella sp. World Journal of Microbiology and Biotechnology. 2006;22(2):183-9. [DOI:10.1007/s11274-005-9017-0]
18. Phadwal K, Singh P. Effect of nutrient depletion on β-carotene and glycerol accumulation in two strains of Dunaliella sp. Bioresource technology. 2003;90(1):55-8. [DOI:10.1016/S0960-8524(03)00090-7]
19. Prieto A, Cañavate JP, García-González M. Assessment of carotenoid production by Dunaliella salina in different culture systems and operation regimes. Journal of biotechnology. 2011;151(2):180-5. [DOI:10.1016/j.jbiotec.2010.11.011]
20. Natrah F, Yusoff F, Shariff M, Abas F, Mariana N. Screening of Malaysian indigenous microalgae for antioxidant properties and nutritional value. Journal of Applied Phycology. 2007;19(6):711-8. [DOI:10.1007/s10811-007-9192-5]
21. Wang Y-J, Chien Y-H, Pan C-H. Effects of dietary supplementation of carotenoids on survival, growth, pigmentation, and antioxidant capacity of characins, Hyphessobrycon callistus. Aquaculture. 2006;261(2):641-8. [DOI:10.1016/j.aquaculture.2006.08.040]
22. Liu Y, Yildiz I. The effect of salinity concentration on algal biomass production and nutrient removal from municipal wastewater by Dunaliella salina. International Journal of Energy Research. 2018;42(9):2997-3006. [DOI:10.1002/er.3967]
23. Erni P, Fischer P, Windhab EJ, Kusnezov V, Stettin H, Läuger J. Stress-and strain-controlled measurements of interfacial shear viscosity and viscoelasticity at liquid/liquid and gas/liquid interfaces. Review of scientific instruments. 2003;74(11):4916-24. [DOI:10.1063/1.1614433]
24. Brand-Williams W, Cuvelier M-E, Berset C. Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. LWT-Food science and Technology. 1995;28(1):25-30. [DOI:10.1016/S0023-6438(95)80008-5]
25. Peterson GL. A simplification of the protein assay method of Lowry et al. which is more generally applicable. Analytical biochemistry. 1977;83(2):346-56. [DOI:10.1016/0003-2697(77)90043-4]
26. Frank G. Physiology and biochemistry of glycerol biosynthesis in Dunaliella. 1974.
27. Kumar D, Kastanek P, Adhikary SP. Exopolysaccharides from cyanobacteria and microalgae and their commercial application. Current Science. 2018;115(2):234-41. [DOI:10.18520/cs/v115/i2/234-241]
28. Trenkenshu R. Simplest Models Of Microalgea Growth 2. Queasycontinuous Culture. Ekologiya Morya. 2005(67):98.
29. Rad FA, Aksoz N, Hejazi MA. Effect of salinity on cell growth and β-carotene production in Dunaliella sp. isolates from Urmia Lake in northwest of Iran. African Journal of Biotechnology. 2011;10(12):2282-9.
30. Nikookar K, Moradshahi A, Kharati M. Influence of salinity on the growth, pigmentation and ascorbate peroxidase activity of Dunaliella salina isolated from Maharlu salt lake in Shiraz. Iranian Journal of Science and Technology (Sciences). 2004;28(1):117-25.
31. shariati M, editor Study of beta-carotene synthesis in response to different concentration of heavy metal copper in unicellular green alga Dunaliella salina. 2nd Iranian National Conference of biotechnology; 2001; Karaj, Iran.
32. Borowitzka MA, editor The mass culture of Dunaliella salina. Technical Resource Papers Regional Workshop on the Culture and Utilization of Seaweads; 1990.
33. Gochnauer M, Kushwaha S, Kates M, Kushner D. Nutritional control of pigment and isoprenoid compound formation in extremely halophilic bacteria. Archiv für Mikrobiologie. 1972;84(4):339-49. [DOI:10.1007/BF00409082]
34. GHasemi H. Glycerol production by Dunaliella algae, A thesis presented to the Tarbiyat Modarres University: Tarbiat Modarres University; 1999.
35. Nikoukar K, Moradshahi A, Kharati M. Influencer Of Salinity On The Growth, Pigmentation And Ascorbate Peroxidase Activity Of Dunaliella salina Isolated From Maharlu Salt. 2004.
36. Hashemi SA, Pajoum shariati f, Delavari Amrei H, Heydarinasab A. Growth Pattern and β-Carotene Production of Dunaliella salina Cells in Different Salinities. Journal Of Food Technology And Nutrition. 2019;16(4 (64) #b00612):-.
37. Tammam AA, Fakhry EM, El-Sheekh M. Effect of salt stress on antioxidant system and the metabolism of the reactive oxygen species in Dunaliella salina and Dunaliella tertiolecta. African Journal of Biotechnology. 2011;10(19):3795-808.
38. Sarmad J, Shariati M, Tafreshi AH. Preliminary Assessment of ß-carotene Accumulation in Four Strains of Dunaliella salina Cultivated under the Different Salinities and Low Light Intensity. 2006. [DOI:10.3923/pjbs.2006.1492.1496]
39. Montazeri-Najafabady N, Negahdaripour M, Salehi MH, Morowvat MH, Shaker S, Ghasemi Y. Effects of osmotic shock on production of β-carotene and glycerol in a naturally isolated strain of Dunaliella salina. Journal of Applied Pharmaceutical Science Vol. 2016;8:160-3. [DOI:10.7324/JAPS.2016.60825]
40. Zhu Q-L, Zheng J-L, Liu J. Transcription activation of β-carotene biosynthetic genes at the initial stage of stresses as an indicator of the increased β-carotene accumulation in isolated Dunaliella salina strain GY-H13. Aquatic Toxicology. 2020;222:105472. [DOI:10.1016/j.aquatox.2020.105472]
41. Xu Y, Ibrahim IM, Wosu CI, Ben-Amotz A, Harvey PJ. Potential of new isolates of Dunaliella salina for natural β-carotene production. Biology. 2018;7(1):14. [DOI:10.3390/biology7010014]
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Osia S, Mizani M, Zargaraan A. Investigation of the Effects of Saline Stress and Light Intensity on the Growth Rate of Dunaliella salina and Its Beta-carotene Content and Physiochemical Characteristics. Iranian J Nutr Sci Food Technol 2022; 17 (3) :77-86
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3339-fa.html

اوصیاء شهرزاد، میزانی مریم، زرگران عزیزاله. بررسی اثر استرس نمک و نور بر میزان رشد، محتوای بتاکاروتن و برخی ویژگی های فیزیکوشیمیایی ریزجلبک دونالیلا سالینا. علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران. 1401; 17 (3) :77-86

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-3339-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences and Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645