تأثیر توزیع درشتمغذیهای رژیم غذایی بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک: یک مطالعه مروری
|
سمیه السادات رجایی ، احمد اسماعیل زاده*  |
|
|
چکیده: (18190 مشاهده) |
سابقه و هدف: فرایندهای التهابی نقش ویژهای در پاتوژنز و پیشروی دیابت نوع 2، آترواسکلروز، بیماریهای قلبیعروقی و سندرم متابولیک ایفا میکنند. با وجود شیوع قابل توجه سندرم متابولیک و ارتباط تنگاتنگ آن با سایر بیماریهای التهابی مزمن، تاکنون مناسبترین نسبت توزیع درشتمغذیها برای کنترل فرایندهای التهابی در سندرم متابولیک مشخص نشده است. هدف این مطالعه، مروری بر پژوهشهای انجام شده در زمینهی تأثیر توزیع درشتمغذیهای رژیم غذایی بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک بود.
مواد و روشها: کلیدواژههای macronutrient, high/low-carbohydrate,-fat,-protein, ketogenic, chronic inflammation, metabolic syndrome و هر یک از بیومارکرهای التهابی در پایگاه PubMed/MedLine طی سالهای 1990 تا 2011 جستجو شد. مطالعات حیوانی و انسانی که به صورت مقطعی، آیندهنگر و کارآزماییهای بالینی انجام شده بودند، در این پژوهش وارد شدند.
یافتهها: در بین انواع چربیها، دریافت اسیدهای چرب ترانس با افزایش سطح سرمی بیومارکرهای التهابی همراه بود. محدودیت متوسط کربوهیدرات رژیم غذایی تفاوت اثر معنیداری با رژیمهای غذایی کمچرب بر فرایندهای التهابی مزمن نداشت. درحالی که ارجحیت رژیمهای غذایی کتوژنیک بر رژیمهای غذایی کمچرب در کاهش فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک قابل توجه بوده است. با توجه به تحمیل بار بیش از حد بر کلیه و کبد به دنبال مصرف رژیمهای غذایی پرپروتئین، به نظر نمیرسد که این رژیمهای غذایی گزینهی مناسبی برای کاهش فرایندهای التهابی باشند.
نتیجه گیری: به نظر میرسد که برای تأثیر گذاشتن بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک، محدودیت شدید کربوهیدراتهای دریافتی مشابه رژیمهای کتوژنیک ضروری است. محدود کردن متوسط این درشتمغذی تأثیر چندانی بر این فرایندها نخواهد داشت. در مجموع، تعداد کم مطالعات و نقصهای موجود در طراحی مطالعات انجام شده، لزوم پرداختن به تحقیقات بیشتر در این زمینه را تأیید میکند.
واژگان کلیدی: درشتمغذی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، التهاب، سندرم متابولیک |
|
واژههای کلیدی: درشتمغذی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، التهاب، سندرم متابولیک |
|
متن کامل [PDF 279 kb]
(3277 دریافت)
|
نوع مقاله: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تغذيه باليني دریافت: 1391/10/17 | انتشار: 1391/10/26
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|