[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 113-126 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر توزیع درشت‌مغذی‌های رژیم غذایی بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک: یک مطالعه مروری
سمیه السادات رجایی، احمد اسماعیل زاده*
چکیده:   (16010 مشاهده)
سابقه و هدف: فرایندهای التهابی نقش ویژه‌ای در پاتوژنز و پیشروی دیابت نوع 2، آترواسکلروز، بیماری‌های قلبی‌عروقی و سندرم متابولیک ایفا می‌کنند. با وجود شیوع قابل توجه سندرم متابولیک و ارتباط تنگاتنگ آن با سایر بیماری‌‌های التهابی مزمن، تاکنون مناسب‌ترین نسبت توزیع درشت‌مغذی‌ها برای کنترل فرایندهای التهابی در سندرم متابولیک مشخص نشده است. هدف این مطالعه، مروری بر پژوهش‌‌های انجام شده در زمینه‌ی تأثیر توزیع درشت‌مغذی‌های رژیم غذایی بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک بود. مواد و روشها: کلیدواژه‌های macronutrient, high/low-carbohydrate,-fat,-protein, ketogenic, chronic inflammation, metabolic syndrome و هر یک از بیومارکرهای التهابی در پایگاه PubMed/MedLine طی سال‌های 1990 تا 2011 جستجو شد. مطالعات حیوانی و انسانی که به صورت مقطعی، آینده‌نگر و کارآزمایی‌های بالینی انجام شده بودند، در این پژوهش وارد شدند. یافتهها: در بین انواع چربی‌ها، دریافت اسیدهای چرب ترانس با افزایش سطح سرمی بیومارکرهای التهابی همراه بود. محدودیت متوسط کربوهیدرات رژیم غذایی تفاوت اثر معنی‌داری با رژیم‌‌های غذایی کم‌چرب بر فرایندهای التهابی مزمن نداشت. درحالی که ارجحیت رژیم‌‌های غذایی کتوژنیک بر رژیم‌‌های غذایی کم‌چرب در کاهش فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک قابل توجه بوده است. با توجه به تحمیل بار بیش از حد بر کلیه و کبد به دنبال مصرف رژیم‌‌های غذایی پرپروتئین، به نظر نمی‌رسد که این رژیم‌‌های غذایی گزینه‌ی مناسبی برای کاهش فرایندهای التهابی باشند. نتیجه گیری: به نظر می‌رسد که برای تأثیر گذاشتن بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک، محدودیت شدید کربوهیدرات‌های دریافتی مشابه رژیم‌های کتوژنیک ضروری است. محدود کردن متوسط این درشت‌مغذی تأثیر چندانی بر این فرایندها نخواهد داشت. در مجموع، تعداد کم مطالعات و نقص‌های موجود در طراحی مطالعات انجام شده، لزوم پرداختن به تحقیقات بیشتر در این زمینه را تأیید می‌کند. واژگان کلیدی: درشت‌مغذی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، التهاب، سندرم متابولیک
واژه‌های کلیدی: درشت‌مغذی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین، التهاب، سندرم متابولیک
متن کامل [PDF 279 kb]   (2374 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تغذيه باليني
دریافت: ۱۳۹۱/۱۰/۱۷
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rajaie S, Esmaillzadeh A. The effects of dietary macronutrient distribution on chronic inflammation in the metabolic syndrome: A review. Iranian Journal of Nutrition Sciences & Food Technology. 2013; 7 (4) :113-126
URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-936-fa.html

رجایی سمیه السادات، اسماعیل زاده احمد. تأثیر توزیع درشت‌مغذی‌های رژیم غذایی بر فرایندهای التهابی مزمن در سندرم متابولیک: یک مطالعه مروری. علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران. 1391; 7 (4) :113-126

URL: http://nsft.sbmu.ac.ir/article-1-936-fa.html



دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Iranian Journal of  Nutrition Sciences & Food  Technology
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4071